Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od stycznia 2020 allegro nalicza mi opłatę w wys 5 gr za: ... no właśnie, nie wiem za co. Dostaje powiadomienia co jakiś czas i zaczyna mnie to irytować, bo z 5 gr zrobiło się 2 zł. Niby nie majątek, ale jak w allegro wpadli ma pomysł, że będą tak wyłudzali opłaty, to razy np. milion osób wychodzi fajna kwota. Poniżej prt screen z pierwszych kilku rozliczeń i ostatnie. O co chodzi? Ktoś mi wytłumaczy?
Nigdy nic nie wystawiałeś na Allegro?
@LEW433 Nawet jakby było coś wystawione to by raz pobrali lub za każde wznowienie ale kwota 5 groszy to jakoś nie pasuje bo jest to najniższa cena za wystawienie na 10 dni więc nawet jakby nadal coś było wystawione to w każdym miesiącu przy automatycznym wznawianiu kasowali by co najmniej 15 groszy.
Może ta oferta gdzieś wisi, zapytajmy: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
To był mój ostatni raz. Opłaciłem i przeniosłem się na **piiip**. Jestem detalistą, więc od kilku lat na allegro wyłącznie kupuję
A fakturę dostawałeś? 5 groszy to 5 groszy, każą płacic to niech wystawiają faktury.
Oni od niedawana obniżyli próg, teraz to jest 1zł.
Opłata utrzymaniowa, kiedyś jak coś się nie sprzedało przez rok, to co 10 dni zaczynali naliczać taką oplate. I tak się nazbierało 2 zł za wisząca aukcje. Teraz już tej opłaty nie ma.
@wklima przecież to jest opłata utrzymaniowa liczona po roku, co by nie zaśmiecać allegro wiszącymi ofertami, skoro się nie sprzedało do roku to należy ją zakończyć, poprawić opis, zmienić cenę i ponownie wystawić 😄
Wszystko zgodnie z regulaminem 😄
Dziękuję za odpowiedzi, teraz wszystko jasne.
@wklima No przecież jest napisane: opłata utrzymaniowa.
Pamiętam była kiedyś taka opłata i dotyczyła chyba utrzymania oferty sprzedaży, pewnie chodziło o tę kurtkę. Teraz jest drożej ale ponieważ oferta stara to i opłata po starych cenach...🤣
Ja bym to nazwał inaczej, to kara za nieinteresowanie się własnym kontem, dobrze że nikt tej kurtki nie wylicytował, gdyby ktoś kupił byłoby więcej problemów i byłoby drożej.
Radzę wyczyścić konto, zaległości opłacić.
Kurcze, problem. Nie ma nigdzie kurtki, którą mam "wyczyścić". W sierpniu pewnie mi znowu każą zapłacić 5 gr 😭 Konto mam zlikwidować, żeby mieć św spokój ?
@wklima Ta oferta jest już w archiwum, natomiast masz zaległą opłatę w wysokości 2,05 zł jeszcze z 4.03.2021.
Dziękuję
Nic nie ginie.