anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaty za podjazd kuriera DPD

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Allegro nalicza nam opłaty za podjazd kuriera, mimo, że mamy stąły podjazd w firmie DPD, DPD nie obciąza nas opłatami za podjazd nawet za 1 paczkę. Z tego co dowiedziałam się, DPD nie obciąza też allegro za te podjazdy
Skąd więc obciążenie za podjazd po paczki DPD, jeśli DPD gwarantuje nam bezpłatne odbiory?

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

5-16 stycznia mamy pobrane opłaty za paczki z października, listopada, grudnia 2024
 30 października   wysyłaliśmy paczki z 29 października, a ich mam więcej niż 3 sztuki i tak jest z każdym dniem, a mamy 4,99 za podjazd po jedną paczkę z 30 października
W okresie przedświątecznym (Spożywka) nie ma dnia z 1-3 paczkami, zawsze było dużo więcej
Teraz na allegro numery paczek są zarchiwizowane

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@BIO-KIOSK Jeśli przez nasz formularz zgłoszenie reklamacji nie jest możliwe, zachęcam do złożenia jej bezpośrednio w DPD na tej stronie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

DPD nie obciąza nas kosztami, allegro nalicza nam opłaty za podjazd mimo, iż nie zamawialiśmy podjazdu nigdy i nie mieliśmy mniej niż 3 paczki

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not  napisał(a):

@BIO-KIOSK Jeśli przez nasz formularz zgłoszenie reklamacji nie jest możliwe, zachęcam do złożenia jej bezpośrednio w DPD na tej stronie.

Na jakiej podstawie, Wy naliczacie fikcyjne kwoty, Wy rozpatrujecie reklamację, Wy jesteście stroną a nie DPD to jak rozliczacie się z DPD mało co obchodzi sprzedawców 😞

Wystawianie faktur za usługę których nie było, podlega po przestępstwo karnoskarbowe 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

trader2345
#9 Pomysłodawca

Zauważyłem ponad 200 opłat za podjazd po paczki Allegro Kurier DPD , podjazdy których nie było  bo nadaję w oddziale DPD.   Opłaty zostały naliczone od kwietnia 2022 r. do sierpnia 2025 r. za każdym razem, kiedy wśród przesyłek dostarczonych na oddział DPD była choć jedna "Allegro Kurier DPD". To czy była zaimportowana do DPD Online czy nadana przez WzA nie miało znaczenia.  Złożyłem reklamację do Allegro prosząc o wyjasnienie, zwrot oplat i fakturę korygującą.  Ekspert ds. reklamacji zamiast tego przesłał cytaty regulaminu i prawa pocztowego, że allegro jest tylko pośrednikiem a roszczenia starsze niż rok  się przedawniają. Brali pieniądze za usługi, których nie było a teraz piszą że byli tylko pośrednikami i żeby  "iść" do DPD.  To jest skandal!

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@BIO-KIOSK

Przesyłki DPD i Allegro DPD liczone są osobno. 

A opłata za podjazd po przesyłki Allegro DPD zawarta jest w cenniku Allegro, a nie DPD. Nie ma więc tu znaczenia, czy DPD nalicza Allegro opłatę za te podjazdy. 

oznacz moderatorów