Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro nalicza nam opłaty za podjazd kuriera, mimo, że mamy stąły podjazd w firmie DPD, DPD nie obciąza nas opłatami za podjazd nawet za 1 paczkę. Z tego co dowiedziałam się, DPD nie obciąza też allegro za te podjazdy
Skąd więc obciążenie za podjazd po paczki DPD, jeśli DPD gwarantuje nam bezpłatne odbiory?
Z tego, co teraz widzę, opłaty zaczęto pobierac od stycznia 2025
Nigdy, ani razu nie zamawialiśmy podjazdu kuriera DPD, skąd te obciążenia?
Może nasi moderatorzy @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ uchylą rąbka tej tajemnicy?
@BIO-KIOSK dopiero od stycznia ogarnęliście, że macie dopłaty to masakra... niestety temat już wiele razy powielany... sprawę chcą zgłosić gdzieś dalej
Opłaty dodatkowe dpd widziałam zawsze pobraniowe, te za podjazd zauważyła dopiero dzisiaj
Poza tym, są różne sprawy osobiste i zawodowe, z których na forum nie musze się tłumaczyć, Poza tym nie powinno to mieć znaczenia, jesli opłaty są pobierane prawidłowo i rzetelnie
A tu teraz widzę, że wysłaliśmy 23 stycznia 6 paczek dpd, a opłata naliczona chyba na jedną, ale na piechotę nie da się tego wyłapać.
@BIO-KIOSK a nadajesz na swojej umowie czy przez WzA na umowie allegro, to się wtedy nie łączy i jak dasz mniej niż 4 paczki allegro to Cię skasują, druga sprawa że mają jakiś problem i wielu błędnie naliczyli 😞
Jest błąd ewidentnie, bo nigdy nie zamawialiśmy podjazdu DPD, poza tym nie mieliśmy mniej niż 3 paczki DPD
@BIO-KIOSK Konieczna będzie weryfikacja tych opłat w ramach reklamacji. Wypełnij formularz reklamacyjny, który znajdziesz w zakładce Zamówione przesyłki – wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i kliknij [reklamuj dostawę].
Fajnie, to roboty mi nie zabraknie
Tylko skąd allegro wrzuca opłatę za jedno zamówienie np 22 stycznia, nadane 23 stycznia, jesli tego dnia nadaliśmy 6 paczek DPD
W Zamówione przesyłki nie ma paczek na adres pobieranych przez system dpd
@BIO-KIOSK W przypadku przesyłek rozliczanych z nami opłaty są naliczane na podstawie danych, które przekazują nam przewoźnicy. Jeśli w Twoim przypadku doszło do błędów, konieczne jest złożenie reklamacji, żeby to potwierdzić. Inaczej tego nie wyjaśnimy, więc ponownie zalecam zgłoszenie tej sprawy do DPD, skoro skorzystanie z naszego formularza nie jest już możliwe.
ok, rozumiem
Tylko DPD odeśle nas do allegro
Rozmawiałam z opiekunem DPD. Oni nie naliczają opłat za podjazd. Wszystko jest sprawą między sprzedawcą allegro i Allegro
@BIO-KIOSK W przypadku dostaw, dla których jest to jeszcze możliwe, wyślij reklamacje przez formularz, który wskazałam wyżej. Pozostałe wskaż w zgłoszeniu wysłanym przez formularz kontaktowy. Doradcy sprawdzą czy na tej podstawie uda się wyjaśnić sprawę.
Wysłałam już na kontakt dwa zgłoszenia, ale musze to zebrać zbiorczo, bo za dużo tego jest
Doradcy są jak zaczarowani, W kólko wrzucają Aby zgłosić reklamację, proszę przejść do formularza reklamacyjnego, korzystając ze ścieżki:
Allegro → Moje Allegro → Zamówienia i Zwroty → Zamówione przesyłki → Reklamacja dostawy.
Tylko paczek na adres klienta door to door, generowanych w systemie DPD nie można tam zareklamować,
Wysłałam plik z zestawieniem reklamowanych opłat, ale tam nic nie dociera
Dwie wyrywkowe paczki mam sprawdzone z opiekunem DPD, koszt obsługi paczek (FV za daną przesyłkę ) został prawidłowo wysłany do allegro. My w tym momencie nie jesteśmy stroną dla DPD
Umowa do obsługi allegro SMART jest między DPD, a allegro
Z tego, co już sprawdziłam - dodatkowa opłata jest naliczona do zamówień, dla których etykiet wygenerowalismy w systemie online,dpd
podsyłam przykładowe zamówienia, zawsze danego dnia było więcej niż 4 paczki
088253b0-3bdf-11f0-a248-292fcd46f947
5-16 stycznia mamy pobrane opłaty za paczki z października, listopada, grudnia 2024
30 października wysyłaliśmy paczki z 29 października, a ich mam więcej niż 3 sztuki i tak jest z każdym dniem, a mamy 4,99 za podjazd po jedną paczkę z 30 października
W okresie przedświątecznym (Spożywka) nie ma dnia z 1-3 paczkami, zawsze było dużo więcej
Teraz na allegro numery paczek są zarchiwizowane
@BIO-KIOSK Jeśli przez nasz formularz zgłoszenie reklamacji nie jest możliwe, zachęcam do złożenia jej bezpośrednio w DPD na tej stronie.
DPD nie obciąza nas kosztami, allegro nalicza nam opłaty za podjazd mimo, iż nie zamawialiśmy podjazdu nigdy i nie mieliśmy mniej niż 3 paczki