Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Bardzo się zdziwiłem, gdy pośród zamówień jedno jest na odbiór Allegro Automat ORLEN Paczka.
Nie pamiętam nawet, żebym uruchamiał taką formę dostawy. Sama się dodała??
Kto to obsługuje? jak nadać tą paczkę?
Proszę o info.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
obsługuje to Orlen Paczka 😉
Jeżeli nie wiem, to się nie wypowiadam!
Spróbuj bezpośrednio ze strony Allegro - NADAJ PRZESYŁKĘ
wydrukuj etykietę i jak przedmówca wspomniał - zawieź do ORLEN PACZKA
@kontaktD masz łony to wprowadzili Ci z automatu Orlen , informacje były wysyłane na maila tylko po co czytać ? !!
@kontaktD Ale dobrze Tobie odpowiedział - orlen paczka ma swoich kurierów nie jest to DPD/UPS/DHL.
Informacja z ich strony z FAQ:
"Przesyłki dostarczają wykwalifikowani kurierzy w oznaczonych samochodach ORLEN Paczką."
"Nadawaj paczki metodami Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka i Allegro Automat ORLEN Paczka i zamawiaj darmowe podjazdy kuriera – niezależnie od liczby nadawanych paczek. To oznacza, że podjazd będzie darmowy nawet jeśli przekażesz kurierowi tylko jedną paczkę!
Promocja trwa od 25 września 2023 do 31 stycznia 2025 roku. Sprawdź jej szczegóły w regulaminie."
Na podstawie powyższego tekstu, mogę zamówic darmowy podjazd kuriera juz od jednej paczki?
@kontaktD wiem, ale się nie wypowiem bo przecież nie wiem 😉
Tak...... a co do Allegro to ci tu nie odpowie, bo za mało prowizji im płacisz za sprzedaż...
@kontaktD Masz to z automatu:
Allegro Automat ORLEN Paczka – metoda dostawy do automatów ORLEN Paczka.
Nie wiem jak teraz. Ale tak ze 3 lata temu poszłam na stacje spytać o paczkę i akurat ją przywiózł listonosz. Dlatego uważam, że to poczta, o ile się nic nie zmieniło. Chodź to jakoś dziwnie działało, bo placówkę poczty miałam 30m od tego punktu i tam nikt orlenów nie obsługiwał...
Po co wprowadzać w błąd takimi nieaktualnymi danymi? Drogi Orlenu i Pocztexu się rozeszły jakoś w połowie 2021 roku, do kiedy przesyłki Pocztex Punkt (wtedy jeszcze Poczta Polska Odbiór w Punkcie) można było odebrać na stacjach paliw Orlen.
Równolegle, od 2020 roku Orlen świadczył usługę Paczka w Ruchu, w 2021 przemianowana na Orlen Paczka.
BTW w mojej opinii Orlen Paczka jest dziś jedną z najlepszych usług PUDO w Polsce (doręczenia następnego dnia, przesyłki są doręczane bezpłatnie w weekendy), gdy jeszcze cztery lata temu była naprawdę w ogonie. Niestety, od zmiany władzy w Orlenie rozwój usługi mocno spowolnił (żeby nie powiedzieć: zatrzymał się, bo w sumie od prawie roku nie wprowadzono właściwie żadnych nowości, nie rozwija się też już sieć automatów paczkowych).
Usługę Orlen Paczka, świadczy Ruch SA. Przemianowanie Paczki w Ruchu na Orlen Paczka, nie zmieniło podmiotu, który świadczy tę usługę. Orlen tylko firmuje usługę swoim logo, za co Ruch wnosi opłaty licencyjne.
a