Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak wielu już wie usługa Pocztex Kurier 48 jest usługą wygaszaną, zastąpi ją od 01.07.2022 roku usługa Pocztex 🙂
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ jak to wygląda od strony allegro ? czy pocztex będzie w smarcie, coś musimy zmieniać w cennikach czy z automatu się zmieni ? czy allegro już jest gotowe na zmianę i import zamówień do EN ?
Dostałam dzisiaj pisemko, że Pocztex Kurier 48 przedłużają do 31.10.2022 😊
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zmiany zmianami, przesuwanie, dodawanie ale dalej nie mam konkretnej daty kiedy mam zmienić w cenniku kuriera48 na Pocztex żeby poprawnie importowało mi do EN i rozliczało smarta ???
@kostas11 @Kaliope_Brzeg a ja dostałem dzosaij pisemko przedłużające okres korzystania z Poczteź kurier 48 do 28 luty 2023r
@mdrogeria a ja dostałem pismo że wydłużone do 31.10.2022 r. 😄
@kostas11 takie jak Ty też mam , dzisiaj przyszło nowe z datą do końca lutego .
@mdrogeria większego baizlu jak na poczcie to nie widziałem 😄
Faktycznie bajzel na kółkach. Po co gitarę zawracają jak sami uporać się ze zmianami nie mogą. Póki co informacji jeszcze nie dostałam.
Też dziś takie dostałem.
@serwis-texas @mdrogeria @Kaliope_Brzeg czyli możemy przez najbliższe miesiące olać temat i nadawać tak jak dotychczas 😄
Ja to w ogóle nie czuje tego tematu. Działam na zasadzie API do EN to nie bardzo widzę tu problem po swojej stronie. Ja przekazuje odpowiedni szyfrowany adres e-mail a jak się nazywa usługa i na czym polega to mnie nie interesuje.
@serwis-texas ja importuje do EN więc jak zmienią usługę to nie nadam, stąd pilnuje tego kiedy zmienić w allegro 🙂
Wybacz mi moja ignorancję i nie wiedzę w tym temacie ale niby dlaczego nie nadasz? Potrzebna będzie do tego nowa umowa czy co ?
@serwis-texas nie chodzi o umowę ba mam już nową na 48 i 2.0 ale bardziej o to że jak teraz zmienię na pocztex 2.0 to nie policzy mi smarta poprawnie takie info dostaliśmy od allegro 🙂
Na razie nie powinniście zmieniać metody Allegro Pocztex Kurier 48 jeśli to ona zapewnia Wam Smart!
To wydziałem że Monika pisała. Zastanawia mnie bardziej czy Allegro nie mogło by tego samo zrobić? W odpowiednim momencie zamienić nazwę usługi w samym cenniku i było by z bani.
A powiedz mi proszę czy na K48 i ten wymysł 2.0 to są na tej samem umowie? Bo jak nie to zaraz dzwonie do tej mojej cioci (opiekunka) 🙂
@serwis-texas Jak by sami zmienili a mogli by, to co my byśmy robili a tak coś się wysypie, albo jeden z drugim nie będzie mógł nadać i będzie co pisać na forum 😄
Dostałem aneks do umowy z dwoma załącznikami czyli oddzielne usługi Kurier48 i Kurier ( 2.0 jest w EN dlatego tak nazywam ) Co śmieszne trzeba tam podawać zawartość, wagę i inne cuda których nie wymagali przy kurierze 48 😞
Tak tylko nikt nigdzie oficjalnie tego nie przekazała na Allegro
No i własnie nie do końca tak jest
Podalismy email szyfrowany, ale 01 lipca rano w EN była tylko usługa Pocztex 2.0
Inaczej nie mogłem nadać przesyłki pocztowej
Teraz mam faktury z Poczty za przesyłki nadane Pocztex 2.0 i nic nikogo nie obchodzi, że email, że SMART jest jak wół na etykiecie
@kostas11 Od 15 września udostępnimy możliwość dodawania nowych metod Allegro Pocztex. W kolejnych miesiącach planujemy usunąć obecne metody Allegro Pocztex. 🙂
Będziemy o tym informować w aktualnościach. Zapowiedź dodaliśmy w tym artykule: https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/nowosci-i-zmiany-dla-sprzedajacych-we-wrzesniu-i-pazdzierniku-g...
Od razu mam ciarki jak piszecie, że coś usuwacie a coś innego dodajecie 😂
Samopoczucie jak na wizycie u chirurga i jego szyderczy głos mówi - to panu usuniemy ,to też usuniemy ale za to to wstawimy .