Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak wielu już wie usługa Pocztex Kurier 48 jest usługą wygaszaną, zastąpi ją od 01.07.2022 roku usługa Pocztex 🙂
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ jak to wygląda od strony allegro ? czy pocztex będzie w smarcie, coś musimy zmieniać w cennikach czy z automatu się zmieni ? czy allegro już jest gotowe na zmianę i import zamówień do EN ?
Dołączam się ,też bym chciał coś dokładnego w tym temacie usłyszeć bo dziś na poczcie nawet pytałem ale z wiedzą tam krucho w tym temacie.
Też mam smarta dzięki Pocztex i jeśli klient bez smarta wybiera allegowego Pocztex w pełnej cenie to do EN importuje od razu do Pocztex 2.0 nawet mam taniej w promocji do końca czerwca.
@Halfrunt ja już umowę mam na pocztex 2.0 tyle że w allegro mam kurier48 i tak się zastanawiam czy to już działa i mogę podmienić ?
@kostas11 to zależy od umowy, ja podmieniam i liczą mi wg cennika z umowy, ale Smarty robię przez Allegro bo nie mam tej umowy allegrowej i za Smarta też by mi policzyli.
a jaka to promocja "taniej" ?
@kostas11 dziękuję za te pytania! Poproszę Cię o cierpliwość, ponieważ muszę to skonsultować z zespołem, który zajmuje się usługą Smart! 🙂
Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź!
Spoko. Najlepiej dla sprzedających jest - gdyby ta usługa "znikła" całkowicie. Allegro Pocztex Kurier 48 (faktycznie 72) - wychodzę na zero lub dopłacam.
Dużo lepsze od DPD.
@CHECINIAKI i lepsze od kuriera UPS, przynajmniej dopłat za weryfikację adresu nie doliczają.
@maxr01 przez lata przerabiałem DPD .. DHL .. UPS! i wiele innych równolegle z Pocztex-em , pozostawiłem aktualnie tylko Pocztex .. nie jest rewelacyjnie , ale 4 z małym plusem wystawiam tej firmie .
@la_nika czy już coś wiadomo?
@AlePiesio jeszcze nie. Gdy tylko otrzymam odpowiedź, na pewno do Was wrócę!
Witam, jak długo mamy jeszcze czekać na odpowiedź? Minął już tydzień i nie ma żadnej informacji. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
A jak to będzie jak nie mam smarta bom apteka?
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ coś już wiadomo kiedy trzeba coś zmieniać bo na dziś mogę w EN podmienić ale nie wiem czy to jest gotowe na poprawne rozliczenie ?
Bo po imporcie mogę podmienić na 2.0 a może już w dostawach allegro mam zmienić i będzie poprawnie liczyło do smarta ???
@kostas11 @AlePiesio @ELMIX-SHOP @AptekaNatolinska @mdrogeria przepraszam, że czekaliście na odpowiedź! Jesteśmy w kontakcie z Pocztą Polską, a temat migracji klientów jest otwarty. Poczta Polska będzie utrzymywała obecne portfolio jeszcze przez jakiś czas, natomiast uruchomienie nowej usługi na Allegro mamy zaplanowane na sierpień.
Nie mogę jeszcze odpowiedzieć jak będzie wyglądała migracja, ale najprawdopodobniej metody dostawy będą utrzymywane równolegle, a dotychczasowe stopniowo wygasimy.
Na razie nie powinniście zmieniać metody Allegro Pocztex Kurier 48 jeśli to ona zapewnia Wam Smart!
@la_nika no dobra miejmy nadzieję że 1.07 nie okaże się że nie mamy jak nadać paczek po imporcie do EN w smarcie bo zostanie nam wyłączone zgodnie z umową kurier 48 😞
okazało się, że 01.07.2022 w systemie EN pojawiła się tylko usługa Pocztex2.0
Nie mogłem wybrać Pocztex48, bo nie wyświetlał się wybór tej metody
To był błąd w systemie EN
3 paczki poszły na Pocztex 2.0 i właśnie otrzymaliśmy fakturę za te 3 paczki z Poczty Polskiej
Nie uznali reklamacji, twierdząc, że wszystko jest dobrze
Czekamy na wiadomosć z odwołania
Allegro też nie pomogło nam w tej sprawie
Jak ja nie lubię zmian 😞