Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry,
Zgłaszam podejrzenie, że ten sam użytkownik lub osoby powiązane mogą korzystać z kilku kont kupujących w celu dokonywania zakupów oraz wystawiania komentarzy, co może prowadzić do manipulowania opiniami o sprzedawcach.
W krótkim odstępie czasu 1 dnia zostały złożone zamówienia z różnych kont, jednak dane dostawy (adres, produkty i sposób zakupu) wskazują na powiązanie między nimi. Dodatkowo komentarze i zachowanie kupujących mogą sugerować próbę wpływania na oceny.
Jeden z zakupionych produktów został zwrócony w stanie nienaruszonym, co może wskazywać, że celem transakcji nie był faktyczny zakup, a jedynie uzyskanie możliwości wystawienia komentarza.
Na tej podstawie proszę o sprawdzenie, czy takie działania są zgodne z zasadami Allegro, a jeśli nie — o podjęcie odpowiednich działań wobec kont, które mogły naruszyć regulamin.
W mojej ocenie opisana sytuacja może naruszać m.in.:
§ 2 ust. 3 – zakaz korzystania z więcej niż jednego konta w sposób prowadzący do naruszenia zasad,
§ 7 ust. 5 – zakaz manipulowania opiniami i ocenami w serwisie,
§ 9 ust. 3 – obowiązek działania zgodnie z dobrymi obyczajami i zasadami współżycia społecznego.
Proszę o informację, czy tego typu praktyki są dozwolone w serwisie Allegro, oraz czy inne osoby zgłaszały podobne przypadki. Chciałbym mieć pewność, że takie działania są monitorowane i odpowiednio weryfikowane , moja firma w jakikolwiek sposób chroniona ?
W razie potrzeby mogę przekazać szczegółowe dane transakcji i dowody potwierdzające opisane okoliczności.
Z poważaniem, MAGNUS
@MagnusHOME dziękuje za Twoje zgłoszenie. Sprawy związane z możliwym korzystaniem z kilku kont czy wystawianiem opinii w nieuczciwy sposób zawsze dokładnie sprawdzamy.
Żebyśmy mogli to dobrze zweryfikować, podeślij proszę szczegóły (numery zamówień, konta, daty itp.) przez formularz kontaktowy.
Odpowiedni zespół zajmie się tym i podejmie odpowiednie kroki, jeśli potwierdzi naruszenia.
Jak narazie dostalam email o tym allegro obserwuje konta , nic o usunieciu koematrza.