Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Widzę jakiś nowy pomysł.
Mam 2 paczki Allegro kurier DPD i 2 paczki Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup. Zawsze system podstawiał mi do wszystkich 1 zlecenie podjazdu.
Dzisiaj pokazał dwa
Czy to znaczy, że policzycie mi za 2 podjazdy kuriera każdy po 2 paczki?
Zamówienia:
82ad20b2-78d7-11ee-a3e8-57642a2765e8
da25c040-78cd-11ee-93d2-a57a190ea523
017196f0-78b1-11ee-959f-8dfacd8c2675
@AGLOPRIMA2 Cześć, skonsultuję to i wrócę z odpowiedzią
@AGLOPRIMA2 Metody kurierskie i do punktu w przypadku DPD traktowane są jako dwie różne metody dostawy. Jeśli przyjedzie jeden kurier i obsłuży za jednym razem dwa zlecenia, to opłata może nie zostać naliczona. Jeśli jednak oba podjazdy zostaną odebrane osobno, zostanie naliczona opłata. W tej sytuacji musisz doprecyzować tę kwestię bezpośrednio z kurierem, który odbiera od Ciebie przesyłki.
@ko_alka opłata "może nie zostać naliczona" czy nie zostanie naliczona?
To zasadnicza różnica, bo 10 zł a zero zł, to dla nas sporo
Kurier zawsze jest jeden a wymysł Allegro pojawił się dopiero dzisiaj
ponawiam powyższe pytanie, proszę , nie ignoruj go
@AGLOPRIMA2 Nie ignoruję, ale wciąż nie otrzymałam odpowiedzi z konsultacji. Kiedy ją otrzymam, to wrócę tutaj i dam znać.
ok, to czekam
Też mnie to interesuje, mam nadzieję, że podacie ostateczną odpowiedź.
Jak na razie dostałam maila "czy odpowiedź była satysfakcjonująca". Nie mam pomysłu co odpisać, bo odpowiedzi nie dostałam 🙄
Napisali mi na czacie najpierw to samo - "nie powinno naliczyć", ale później po konsultacji, że jednak od kilku dni muszą być min. 4 paczki dla jednej metody, żeby nie było opłat. Bez sensu, wyciąganie kasy, bo kurier i tak przyjeżdża jeden.
To jest jawne wyłudzenie pieniędzy
@AGLOPRIMA2 @Kylo788 Przepraszam, że czekaliście na odpowiedź.
Metoda dostawy w ramach Allegro nie ma znaczenia, paczki się zsumują (czyli przykładowo trzy paczki kurierskie i dwie do punktu).
Nie zsumują się za to nadania paczek z Allegro i Waszych firmowych paczek poza Allegro.
@AGLOPRIMA2 Niestety nie mam dostępu do czatów, ale odpowiedź, którą Wam przekazałam, jest skonsultowana i potwierdzona przez odpowiednią osobę (sami widzicie, ile to trwało...)