anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podróbki figurek Littlest Pet Shop na Allegro

ja_Nitka
#11 Animator#

Wiemy, że na Allegro nie można sprzedawać podróbek 🙂

Littlest Pet Shop jest znakiem towarowym firmy Hasbro.
Jakiś czas temu, temat poruszony został w innym wątku, @ko_alka napisała, że "tylko produkty z serii Littlest Pet Shop mogą mieć wartość Hasbro w marce"

jednak pytanie Czy produkty Littlest Pet Shop mogą mieć w marce INNĄ wartość niż Hasbro? pozostało bez odpowiedzi, dlatego ponawiam pytanie

Na Allegro jest całe mnóstwo figurek, które w tytule mają Littlest Pet Shop, a w marce wpisane "inna", "bez marki" lub coś innego, nie Hasbro,
czyli nie są to oryginalne figurki Habro, wyglądają jak Littlest Pet Shop, czyli są to podróbki, bo chyba ciężko nazwać zabawki zamiennikami 😉
sprzedawane są w hurtowych ilościach, z parametrem stan Nowy, mimo, że obecnie nie są już produkowane przez firmę Hasbro.

W katalogu są dziesiątki takich produktów z kodami EAN nie będącymi własnością Hasbro, tylko jakichś firm chińskich lub innych ...

przykład pierwszy z brzegu - produkt o nazwie 'LPS Shorthair Littlest Pet Shop Figurka Kot Kotek', takich produktów w katalogu jest ok 60, do każdego przypisany jest EAN jakiejś chińskiej lub innej firmy, do niektórych po kilkanaście takich EANów (jeden z nich: 6921434936328).

Czy to jest zgodne z zasadami Allegro, z Ochroną Marek?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Powyższe pytania dotyczy Littlest Pet Shop starszych kolekcji, aktualnie już nieprodukowanych przez Hasbro. Obecnie nowe serie zabawek Littlest Pet Shop G7 produkowane są na licencji Hasbro przez firmę Basic Fun.

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ja_Nitka Wyjaśniam tę kwestię z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ja_Nitka EAN został usuniety z produktu. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#
@w_kiwi  niby tak, ale po wpisaniu w wyszukiwarkę tego usuniętego kodu EAN 5902166900758 cały czas pojawia się niewłaściwy produkt
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ja_Nitka Faktycznie, już się tym zajmuję. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#

@w_kiwi dzięki za interwencję, podobna sytuacja jak wyżej

EAN: 5010993506460 przypisany jest w katalogu do produktu "Figurki Hasbro Littlest Pet Shop Kosmiczne Zwierzaki Kotki Mini Pack", z innych produktów został usunięty,
ale po wpisaniu w wyszukiwarkę pokazują się nadal całkiem inne, niewłaściwe oferty
https://allegro.pl/listing?string=5010993506460

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ja_Nitka zgłosiłam też ten przypadek, dziękuję! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#

@la_nika oferty z błędnie wpisanych EAN 5010993506460 nadal się pokazują w wyszukiwarce.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Gdyby allegro realnie chciało walczyć z podróbkami to nowi chińscy sprzedawcy mogliby wystawiać swoje oferty wyłącznie po ich zatwierdzeniu przez moderację. To, co teraz robią to jakieś działania pozorne, które albo mają na celu coś innego albo to taka ściema, żeby nie było, że nic nie robią. Eliminuje to tylko oferty osób prywatnych, które stanowią pewnie z 0,1% (albo jeszcze mniej) ofert z podróbami.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@vonNogay oczywiście, że to są działania pozorne, mające oddalić roszczenia od allegro

99% chińskich ofert na allegro jest niezgodna z polskim prawem i serwis dobrze o tym wie

ale liczy się tylko kasa

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

dziewczyny - czy możecie zerknąć na zgłoszenie nr "46275186" i przekazać je do jakiejś kompetentnej osoby odpowiedzialnej za katalog?
W zgłoszeniu za każdym razem odpowiada inna osoba, i mam wrażenie że nie czyta całości zgłoszenia, zwłaszcza ze zrozumieniem 😞

Strasznie utrudniacie, "rękami i nogami" wzbraniacie się przed usuwanie z katalogu produktów "krzaków", które zaśmiecają katalog i utrudniają wyszukiwanie.

Dlaczego usuwając niewłaściwy EAN z produktu w katalogu pozostawiacie go w podpiętych pod produkt ofertach? On tam nadal jest i nadal daje błędne wyszukiwania w wyszukiwarce.

Ponadto pozostawiając w katalogu produkty Littlest Pet Shop bez marki lub z inną "dziwną marką" Allegro umożliwia i ułatwia sprzedaż na swojej platformie podróbek!
Nie ma bezmarkowych zabawek Littlest Pet Shop! Każda niemarkowa zabawka z taką nazwą jest podróbką zabawki oryginalnej.
Kto sprzedając oryginalną zabawkę Hasbro wpisuje w marce wszystko, tylko nie Hasbro?? I nie dotyczy to osób prywatnych (bo mogą nie wiedzieć) ale firm, które doskonale wiedzą, co sprzedają.

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@ja_Nitka ponagliłam Twoje zgłoszenie 46275186. Proszę Cię o cierpliwość i kontynuowanie korespondencji w mailu. 

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów