anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poprawienie ponad 2700 błędów allegro w ofertach

MAMY ROZWIĄZANIE!
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, jak mam zgłosić do allegro:

1. Dodanie nazwy producenta w konkretnej 1 kategorii

2. Poprawienie ponad 2700 ofert na allegro, z nie wiadomych mi przyczyn posiadając własne produkty z własnymi kodami EAN, wystawione tylko przeze mnie 1 raz (są to produkty robione na zamówienie) po zamknięciu aukcji nie mogę ich ponownie wystawić bo pisze mi ze bledna nazwa producenta, to ja jestem producentem wiec czemu allegro mi wmawia i wrzuca ze ktos inny jest producentem, do tego mam wlasny EANY wygenerowne w GS1... rozumiem blad dla kilku produktow ale nie dla calej prawie oferty. Aktualnie jeden produkt mi przyjmuje allegro drugi który jest identyczny ale z innym wzorem i nazwa, allegro mówi że zły producent w produktyzacji podczas wystawiania. Chcialbym dodac ze aukcje maja nawet w archiwum te same dane co ustawiam - wiec nie ogarniam ani tego bledu ani podejscia allegro do sprawy

3. Dodałem producentów i osobę odpowiedzialna - gdzie i jak przypisać ich do aukcji?

Aukcje wystawiam przez baselinker. Nie mam zamiaru zgłaszać pojedynczo aukcji bo zajmie mi to z 2 miesiące żeby przeklikać 2800 produktów - tak jak kilka razy mi to mówiono podczas rozmowy allegro whatsapp.

Dotychczas co zrobilem:

1. pisałem 3 razy na whatsapp przez allegro, 

2. zgłaszałem e-mailowo 1 raz,

3. zrobiłem plik według instrukcji zgłaszania ponad 10 produktów do poprawy, który również przesłałem

Żadne z powyższych nie zostało nadal wykonane mija prawie 3 tygodnie, a ja jestem zablokowany nie mogąc wystawić aukcji.

Kolejna sprawa jak to jest z tym allegro whatsapp? Dlaczego w trakcie rozmowy "Doradca" się zawija i nagle jakiś inny jest nie udzielając mi odpowiedzi, przychodzi drugi i nadal się pyta o co mi chodzi, finalnie nie rozwiązują mojego problemu tylko dalej powtarzamy rozmowe...

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
bosek_2804
#12 Orędownik#

Tak jak wielu przewidziało DZIEŃ SĄDU stałeś się jedną z pierwszych ofiar GPSR.

Trzymam kciuki, żeby ktoś w Allegro podał Ci pomocną dłoń. 

p.s. jeśli jesteś producentem i nie importujesz z Chin własnych wyrobów, po co chcesz dodawać producenta i osobę odpowiedzialną ? 

oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

Dzieki, zlecam komus innemu (firmie) wykonanie produktu wiec nie ja go produkuje, a z tego co wiem inne osoby tez zamawiaja u niego

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To mogą być pracowite święta.🌲

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @EK_STORE
1. Podaj proszę nazwę producenta, dokładną kategorię (całe drzewo kategorii do ostatniej podkategorii), do której chcesz go dodać, przykładowy kod EAN zarejestrowany na tę markę oraz zdjęcie produktu z logo lub inny dowód na istnienie marki (np. link do strony internetowej). 
2. Poproszę o numer sprawy, w której zgłosiłeś produkty do poprawy. Sprawdzę co się dzieje z tym zgłoszeniem.
3. Dane producenta oraz informacje o osobie odpowiedzialnej  możesz przypisać grupowo w zakładce Mój asortyment. Zaznacz oferty, do których chcesz dodać informacje (pojawi się zielona belka na dole strony) następnie kliknij menu przy "Produkt" i wybierz które informacje chcesz dodać, pojawi się okienko z wprowadzonymi danymi i będziesz mógł wybrać odpowiednie informacje. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

1. "Sildar"  - w kategorii Motoryzacja/Wyposażenie i akcesoria samochodowe/Tuning wizualny/Listwy ozdobne, nie mam zadnej marki ani produktu zarejestrowanego na tego producenta on to produkuje w pl dla mnie na moje zlecenie, nie ma logo, nie ma strony wiec nie mam co podac, dane potrzebne sa umieszczone w allegro jako producent

2. Nie otrzymalem takiego numeru, na email brak odpowiedzi, przez whatsapp pisano mi prosze przeslac plik po czym wysylalem na whatsapp i kontakt zerwany przychodzil inny konsultant po czym wracal do tematu ktory juz zalatawilem z poprzednim konczac rozmowe wlaczyl sie trzeci konsultant nadal piszac to samo co 1 i na koncu rowniez chcial plik, potem przez godzine nie otrzymalem odpowiedzi az nagle konsultant kolejny cos odpisal po czym zamknal czat (ja bylem w stanie poczekac az cos odpisze, a on nie poczekal na odpowiedz tylko odpisal i zamknal czat)

3. to juz sobie ogarnalem, ale dzieki za wskazowki

oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

przykladowy ean 8800156547303, 8800156547433

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @EK_STORE. Proszę o dokładną ścieżkę kategorii (np. Allegro - Supermarket - Produkty spożywcze - Kawa - Kawa ziarnista). W bazie GS1 kody EAN 8800156547303 i 8800156547433 należą do zagranicznych producentów o innej nazwie. Potrzebujemy potwierdzenia, że podana przez Ciebie marka istnieje - przesłanie takiego dokumentu/zdjęcia/linku jest konieczne, abyśmy mogli dodać nową wartość do słownika parametru. 

Każde zgłoszenie mailowe otrzymuje swój numer - ostatnie takie zgłoszenie utworzyłeś 4 grudnia 2024. Być może ostatecznie nie wysłałeś do nas swojego maila. Możesz spróbować ponownie, wysyłając plik z produktami przez formularz kontaktowy

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

Podalem: Motoryzacja/Wyposażenie i akcesoria samochodowe/Tuning wizualny/Listwy ozdobne. W GS1 sie wszystko zgadza.

Jak juz Pani sprawdzila GS1 to prosze sprawdzic moje aukcje czemu wczesniej normalnie moglem je wystawiac zamykac i ponownie wystawiac, a teraz wmawiacie mi ze moj produkt nalezy do producenta np FORD OE skoro tak nie jest i to prosze zmienic tak zebym mogl wystawic produkty lub na producenta o nazwie Sildar. Nie bede wiecej zadnej dyskusji prowadzil dalem przyklady i opisalem problemy to teraz prosze je rozwiazac, plik przeslalem przez whatsapp... Zgloszenie napisalem emailowo wysylajac na email wsparcie@allegro.pl (tak jak napisal mi konsultant na whatsapp),

Wszystko musze podawac po pare razy, a problemy i tak nie sa rozwiazane... Nip moge dac firmy Sildar ktora mi produkuje produkty - nic innego nie jestem w stanie dotarczyc lub zdjecia aukcji.

Formularz o ktorym Pani mowi nie pozwala zalaczyc pliku tylko wylistowac po przecinku kazda z aukcji do poprawy przykro mi mam ich zbyt duzo... 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@EK_STORE, załącznik z plikiem możesz dodać w ten sposób przez formularz kontaktowy:  
załączniki.png

W kwestii uzupełnienia słownika parametru, proszę, przejdź do Sales Center - z menu bocznego wybierz Asortyment, a następnie kliknij “Zgłoszenie zmian” i uzupełnij dane w zakładce Zgłoś wartość parametru. Odpowiedź z decyzją i uzasadnieniem otrzymasz w ciągu 14 dni. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

Tak to wygląda u mnie po wpisaniu tej treści wiadomości, Bez tytułu.png

Zglosilem, bez sensu obowiazkowe wrzucenie zrzutu ekranu, ten producent nie loguje swoich produktow jedyne co moge zalaczyc to zrzut produktu albo link do ceidg

oznacz moderatorów
EK_STORE
#8 Zapaleniec#

czemu moj zrzut ekranu zablokowano?

Mam udało sie przesłać plik dziekuje,

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Bo masz za niska rangę na forum 

oznacz moderatorów