Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
16 grudnia sprzedaliśmy podkładkę do wygodnego siedzenia na krześle . Wczoraj w nocy Pan Andrzej A. z Wrocławia rozpoczął dyskusję w której zgłosił niezgodność towaru. Opisał że kolor zły, wymiar zły, materiał zły i że nie będzie odsyłał towaru bo mu się nie chce tylko chce zwrot wpłaty w wysokości 98%. Wartość towaru nie wielka około 20PLN. Czy ktoś dostał ostatnio takie próby wyłudzenia od Pana Andrzeja z Wrocławia. Podejrzewam że nie tylko u mnie dokonał zakupu bo wiadomość wygląda na kopiuj wklej który można użyć wielokrotnie u różnych sprzedawców. Pan straszy że jak mu nie oddam tych 98% to da mi negatywa na allegro i mnie obsmaruje w komentarzu. Firma jest młoda i do tej pory nie mieliśmy takiego przypadku. Czy w razie wystawienia negatywa można prosić allegro o usunięcie go z powodu niezgodności z prawdą zarzutów kupującego? Czy takie działanie kupującego można zgłosić na Policję?
@BernardinioPL komentarza Ci nie usuną, a na policję możesz pójść, ale przy takiej sumie, to też pewnie oleją
Spróbuje jeszcze zapytać kogoś z allegro ale na razie czat nie działa - za duże mają obciążenie. Pamiętam że gdzieś przy komentarzach była opcja poproszenia o anulowanie komentarza po stronie allegro. To nie działa?
@BernardinioPL jest taka opcja, ale komentarz jest usuwany tylko w nielicznych przypadkach, jeśli kupujący napisze nieprawdę, ale nie złamie regulaminu, to taki komentarz nie będzie usunięty
Czyli można nakupować rzeczy na allegro a potem straszyć sprzedawców że jak nie zwrócą kasy to wystawią negatyw i to będzie bezkarne? Ciekawe czy moderator allegro się wypowie. Przecież powinni mieć wgląd jak ktoś rozpoczyna dużo dyskusji z wieloma dostawcami i od wszystkich żąda zwrotu.
@BernardinioPL jeśli robi to nagminnie, to penie go zablokują, ale na forum jest mnóstwo opisywanych przypadków, gdzie sprzedawcy mieli dowody na nieprawdziwość negatywa, a mimo to Allegro twierdziło, że jest to subiektywna opinia kupującego
Są cwaniaczki i To właśnie są prawa kupujących z którymi nie jesteśmy w stanie sobie poradzić bo Allegro nie daje nam do tego narzędzi, on napisze Ci komentarz i jeśli Cię nie obrazi nic z tym nie zrobisz ,zastanów się dobrze ile jest warta zła opinia a ile 20 zł w tym momencie ,takie realia
Przecież nawet jak oddam mu bezpodstawnie kasę to on i tak może wystawić negatywa. Dobrze myślę?
Metoda na wnuczka, na policjanta, na babcię i czerwonego kapturka.
Teraz patologia Allegro urasta do nowych pomysłów. Kupują i zgłaszają, że w paczce nie było towaru. Podmieniają laptopy i odsyłają stare inne, zepsute. Zrobił się tu Dark Allegro ...
Czy propozycja oddaj mi kasę bo jak nie to dam Ci negatyw nie łamie regulaminu allegro? Czy jakiś moderator mógłby się wypowiedzieć?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@BernardinioPL problem jest w tym, że ani my, ani Allegro nie wie jak wygląda Twój towar, więc zakładają, że kupujący mówi prawdę, bo on go ma i właśnie dlatego może wysmarować Tobie piękny komentarz
Jak powiedzmy 100 osób kupiło i nie było problemów tu uwierzą temu jednemu co mu wszystko nie pasuje? To paranoja. Nie wierzę że nie mają wglądu co on na allegro robi. Na pewno nie tylko mi składa takie propozycje. To tylko pytanie czy w allegro komuś się chce to wyjaśnić czy jak zwykle kupujący ma rację. Jeśli allegro nic z tym nie zrobi mogę zgłosić próbę wyłudzenia i współudział allegro które pomimo możliwości nie zablokowało procederu. Ale poczekajmy co odpiszą.