Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam.
Klient w czerwcu zakupił rower elektryczny. Po wakacjach stwierdził, że jest "wada ukryta" - niedziałająca bateria. Spadek napięcia, rozładowanie w ciągu jednego dnia etc. Przyjęto reklamację, bateria pojechała do ekspertyzy - nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Po kilku tygodniach od poierwszej reklamacji, klient zgłasza ją jeszcze raz. Powód ten sam. Bateria działa prawidłowo, klient nie chce zakonczyć dyskusji. Oczekuje zwrotu kosztów albo nowej dodatkowej baterii. Allegro straszy mnie zamknięciem konta ze względu na nierozwiązaną dyskusję. KLIENT UŻYWAŁ ROWERU PRZEZ WAKACJE teraz chce zwyczajnie wymusic zwrot, jak w wypożyczalni, lub bonus - dodatkową baterie. Czy ze strony allegro które pobiera ode mnie niemałe opłaty nie mam jako sprzedający ŻADNEJ OCHRONY z tytułu nieuczciwych kupujących? Gdzie mogę zgłosić ten problem i jak go w ogóle rozwiązac?
@sportiemocje Masz ekspertyzę uprawnionego podmiotu , załącz ją w dyskusji i odrzuć reklamację
@sportiemocje Przykro mi, że taka sytuacja Cię spotkała. Sprawy reklamacji czy dyskusji są weryfikowane bardzo indywidualnie przez odpowiednie zespoły. Nie jestem niestety w stanie wskazać Ci jednego dobrego rozwiązania.
Klient może skorzystać z Ochrony Kupujących, ale może bez szkody dla Ciebie. Nie wiem tego, bo jak wspomniałam, te tematy są rozwiązywane bardzo indywidualnie.
Możesz zgłosić ten problem przez formularz. Nasi doradcy mogą zweryfikować sprawę.