Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zawsze staram się wysyłać w podanym przez siebie terminie ale przez mój mały błąd (napisałem o jedną cyfrę za dużo w numerze nadania) przesyłka została przez system uznana za niewysłaną . Numer wprawdzie już poprawiony ale nie wiem czy to sytuację poprawi (spadek w jakości czasu nadania). Czy da się to naprawić ? Numer zamówienia ef0ddf21-26c2-11f0-ac38-d5e47e4776de . @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mwmonety Konsultuję możliwość wykluczenia zamówienia ze statystyk.
@mwmonety Status przesyłki został zaktualizowany, a zamówienie widnieje jako terminowe. 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Bardzo dziękuję ale mam jeszcze jedno zamówienie które chciałbym aby zostało wykluczone ze statystyk . Klient je właśnie opłacił ale prosi w wiadomości przez allegro o wstrzymanie się z wysyłką do 15 maja ze względu na swój urlop . Sprawa dotyczy zamówienia 57a19e41-2aa7-11f0-b6c9-253debb83a13 . Bardzo byłbym wdzięczny za rozwiązanie problemu.
Cześć, @mwmonety. Proszę, podeślij zrzut ekranu wiadomości od kupującego (cały ekran, z widocznym loginem, datą, godziną i paskiem adresowym przeglądarki) na adres mailowy spolecznosc@allegro.com. W wiadomości dodaj również link do tego wątku 🙂
@MiMary Wysłałem .
Dziękuję, @mwmonety. Przekazałam zamówienie do wykluczenia.
Dziękuję za szybką reakcję ,pozdrawiam. 😀