anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z AD. Przesyłka podzielona, kurier chce za każdą pobranie

Elite-24
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Tak jak w temacie. 

Przesyłka AD podzielona na kilka przesyłek. Wysłana w trzech. Kurier za każdą chce pobranie jak za całość. Klient nie przyjmuje przesyłki. Towar leci z powrotem. 

AD0RV3V2FXPKWDTLD

AD0MZHNH6R3MZD1RG

AD0SB6TSJGFQGWB20

Dlaczego system nalicza pobranie za każdą przesyłkę jak za całość?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dlatego, że nie nadążasz za zmianami. Niestety ale na Allegro już nie ma takiej formy wysyłki. Powinieneś kwotę pobrania podzielić proporcjonalnie na ilość przesyłek...

Elite-24
#9 Pomysłodawca

skoro tak, to OK. Ale to uwstecznianie się. Dla mnie rybka, ale klienci będą narzekać.

Dzięki 

pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Elite-24 przykro mi, że doszło do takiej sytuacji, ale to dlatego, że tak zaznaczyłeś na formularzu. Do każdej z tych trzech przesyłek kwota pobrania to 945.84 PLN, powinno być tak, że do jednej jest taka kwota, a do tych dwóch pozostałych nie ma kwoty do pobrania albo podzielić tę kwotę na wartość towaru, który jest w przesyłkach.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Elite-24
#9 Pomysłodawca

Ok, dziękuję

oznacz moderatorów

SandBruk
#8 Zapaleniec

i wtedy klient odbiera przesyłki w których nie ma pobrania a tą co jest pobranie odmawia przyjęcia i co wtedy????

oznacz moderatorów

Elite-24
#9 Pomysłodawca

też to mi przyszło do głowy, trzeba dzielić kwotę na paczki

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

To wtedy zapłacisz 3x za usługę pobrania... 🙂

Wyjście jest tylko jedno... Zrezygnować z pobrań. Kraj cywilizowany, wiek 21, po co to komu - więcej zakładam masz z tego powodu problemów niż pożytku. Wyłącz na próbę i poobserwuj czy masz w związku z tym jakiś spadek sprzedaży.

oznacz moderatorów