@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak jak w temacie.
Przesyłka AD podzielona na kilka przesyłek. Wysłana w trzech. Kurier za każdą chce pobranie jak za całość. Klient nie przyjmuje przesyłki. Towar leci z powrotem.
AD0RV3V2FXPKWDTLD
AD0MZHNH6R3MZD1RG
AD0SB6TSJGFQGWB20
Dlaczego system nalicza pobranie za każdą przesyłkę jak za całość?
Dlatego, że nie nadążasz za zmianami. Niestety ale na Allegro już nie ma takiej formy wysyłki. Powinieneś kwotę pobrania podzielić proporcjonalnie na ilość przesyłek...
skoro tak, to OK. Ale to uwstecznianie się. Dla mnie rybka, ale klienci będą narzekać.
Dzięki
pozdrawiam
@Elite-24 przykro mi, że doszło do takiej sytuacji, ale to dlatego, że tak zaznaczyłeś na formularzu. Do każdej z tych trzech przesyłek kwota pobrania to 945.84 PLN, powinno być tak, że do jednej jest taka kwota, a do tych dwóch pozostałych nie ma kwoty do pobrania albo podzielić tę kwotę na wartość towaru, który jest w przesyłkach.
Ok, dziękuję
i wtedy klient odbiera przesyłki w których nie ma pobrania a tą co jest pobranie odmawia przyjęcia i co wtedy????
też to mi przyszło do głowy, trzeba dzielić kwotę na paczki
To wtedy zapłacisz 3x za usługę pobrania... 🙂
Wyjście jest tylko jedno... Zrezygnować z pobrań. Kraj cywilizowany, wiek 21, po co to komu - więcej zakładam masz z tego powodu problemów niż pożytku. Wyłącz na próbę i poobserwuj czy masz w związku z tym jakiś spadek sprzedaży.