anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEM Z DHL

sklepChaba
#8 Zapaleniec

Najstarsze zlecenie odbioru zrobiłem w niedzielę wieczorem i do dziś nie są odebrane paczki. Zamówienia nowe wpadają z dostawą DHL, a najszybsze terminy odbioru są na następny dzień co pewnie i tak nie będzie zrealizowane.

Czemu udostępniacie tą metodę dostawy jak widać, że ewidentnie jest problem z obsługą?

Będą mi za to wpadały negatywy

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @sklepChaba, podaj proszę numery przesyłek, dla których podjazd nie został zrealizowany.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec

AD014HKZB929640420316

To są dwie przesyłki zlecone doodbioru w niedziele wieczorem i poniedziałek rano więc odbiór powinien być w poniedziałek.

Dziś zlecałem następne dwie i odbiór pokazuje niby na jutro. Więc jak będę oceniany w statystykach w zakładce wysyłka tego samego dnia ?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   czy Wy nie widzicie że DHL, DPD czy Orlen nie ogarnia tego, wszyscy sprzedawcy i kupujący co drugi post piszą o problemach a Wy dalej w to brniecie, szkodząc tak naprawdę sprzedawcom i w efekcie sobie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 co się martwisz , przyjdzie pora AI to doceni ....,,,łoj .. będzie bal ,,

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@kostas11 Ktoś miał "sen" że pozbędzie się InPostu ..........

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 InPost jak będzie chciał to położy całe Allegro z logistyką, wystarczy że nie przedłużą umowy i razem wizięci DHL DPD i Orlen nie obsłużą tego a już nie wspomnę o Świętach 😄 

Teraz DHL u mnie na rejonie ma zamiast 100 to 300 paczek i większość awizuje, pakuje po punktach i automatach bo nie jest w stanie tego rozwieźć a o odbiorach po jedną paczkę to nawet nie jeździ 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@kostas11  Wczoraj rozmawiałem z kurierem InPost - miał 1400 paczek - 11 paczkomatów ( rekord to był prawie 2000 paczek) i daje radę ......... A mieszkam w mieście gdzie jest 170 000 mieszkańców ....... co mówić o aglomeracjach .......... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 Inpost ma trochy inną logistykę, u mnie w rejonie lata 2 x bus paczkomatowy, 1 x kurier co rozwozi kurierskie i robi odbiory, jeden kurier w rezerwie jak pada im auto lub cokolwiek dołącza do ekipy 😄

DHL czy DPD i Orlen, jeden kurier rozwozi kurierskie, odwiedza automaty, robi zbiory, nie do ogarnięcia jak widać już się wyłożyli, brakuje im dnia 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@kostas11 U mnie to samo - kurier do paczkomatu przyjeżdża rano i po południu. Do przesyłek kurierskich jest inny kurier ......... Kurier Orlen powiedział że jak nic się nie zmieni to zrezygnuje z pracy bo nie płacą mu za odbiór paczek Allegro ONE

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 druga sprawa InPost do jednego automatu pcha 100 lub więcej paczek a DHL czy DPD mają wiele automacików z kilkoma skrytkami, do tego bazują na żabkach co jak są zapełnione nie przyjmują paczek 😄

delivert.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@sklepChaba Obie podane przesyłki zostały wykluczone z miary jakości sprzedaży, zmiany powinny być widoczne jutro.
Poprosiłem o pilną interwencję w sprawie braku podjazdu kuriera.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matt_rose to nie jest rozwiązanie, kurierzy DHL nie są w stanie obsłużyć takiej ilości paczek do rozwiezienia czy odbiorów pojedynczych paczek od sprzedawców 😞 taki sam problem ma Orlen, brakuje im miejsc w automatach 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec

Panie Mateuszu w tym momencie to mi bardziej zależy na tym, żeby kurier to odebrał. Ponieważ negatywnych komentarzy mi nie wykluczycie.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kostas11 Dziękuje za informację, przekazałem ją do odpowiedniego działu.
@sklepChaba Rozumiem, podjęliśmy interwencję w tej sprawie u przewoźnika.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów