Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym przenieść część naszych ofert na allegro.cz jednak próbuje dodać rachunek i natrafiam no problem. Wybieram autoryzację przez szybki przelew i allegro przekierowuje mnie na stronę banku Ing, mamy wykonać przelew 1 zł z konta które jest w koronach. Mało tego przy wyborze szybkiego przelewu przekierowuje mnie do zakładki moje ING tyle że nasze konto obsługiwanie jest przez ING business i nie mogę zalogować się przez moje ING.
Teraz trwa weryfikacja rachunku którego nie mogłem potwierdzić bo nie mogłem się zalogować. Nie da się tego anulować. Ktoś wie jak mam to ugryźć?
Autoryzacja tylko przez przelew tradycyjny i oczekiwanie 2 tygodnie na weryfikacje?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Ten sam problem będzie przy próbie dodania konta w euro do sprzedaży na Słowacji?
@passahouse_com Bank jest polski, czyli waluta do wypłaty nie zgadza się z kodem kraju w numerze IBAN rachunku do wypłat. Zgodnie z informacjami zawartymi w tym artykule, jeśli teraz dodasz lub zmienisz rachunek bankowy do wypłat koron czeskich na rachunek prowadzony w Polsce (lub w kraju innym niż Czechy), to wypłacisz środki tylko z użyciem Konwertera walut. Przed wypłatą zmienisz korony na walutę Twojego rachunku.
Dodatkowo sprawdź tutaj czy podając rachunek do wypłat na zagranicznym rynku postępujesz zgodnie z instrukcją.
Jest to totalny bezsens, zajmujemy się eksportem i mamy rachunki walutowe to dlaczego nie mogę wypłacić środków w koronach skoro sprzedający kupuje w koronach? Rozumiem, że pomimo tego, że mamy również rachunki w euro to też będziemy musieli wypłacać w złotówkach?
Chcecie podbijać Europę, a nie potraficie ogarnąć takiej prostej sprawy. To jest moje drugie podejście do próby sprzedaży na Europę przez wasz portal i chyba w tym momencie się poddaje.
Jakie kursy będą brane pod uwagę? Skoro wystawiam klientowi faktury w koronach to potem będę miał niezgodności przy wypłatach spowodowane różnicami kursów w momencie wystawienia faktury i w momencie otrzymania wypłaty w pln.
Cześć, @passahouse_com. Niestety nie udzielimy Ci wsparcia księgowego w kwestii wystawiania faktur.
Jeśli chodzi o przeliczenie kursu, to jeśli bank zaksięguje przelew następnego dnia, to przewalutuje wypłatę według kursu aktualnego w tym dniu. Kurs przewalutowania środków zależy od banku, z którego korzystasz.
Nie pytam o kurs banku tylko o Wasz przy użyciu konwertera walut. Musiałbym być nie do końca sprawny umysłowo żeby wpłacać środki przeliczone przez wasz konwerter z powrotem na konto w koronach czeskich i dwa razy tracić na wymianie.
Swoja drogą też ciekawe bo czytałem, że faktura za sprzedaż na allegro.cz jest w koronach czyli będę musiał i tak dwa razy stracić na wymianie żeby móc ją zapłacić czy ściągniecie ją sobie z środków na koncie?
@nat_not @passahouse_com Inaczej mówiąc, nie przepuścicie żadnej okazji żeby jeszcze trochę oskubać sprzedawcę. Przecież od kilkudziesięciu lat polskie banki prowadzą konta w walutach obcych, włącznie w takimi jak CZK, HUF, nie mówiąc już o euro czy dolarach. Skoro polskie firmy wewnątrz kraju mogą wystawiać faktury i rozliczać się między sobą w walutach, to nie rozumiem, dlaczego wypłaty z Allegro nie mogą być realizowane w tej walucie, w jakiej zostały wypłacone. A właściwie to rozumiem, po prostu chcecie dodatkowo zarobić na konwersji.
w tym artykule jest napisane
CZK |
CZ
|
krajowy dla koron czeskich
|
że coś coś co che osiągnąć @passahouse_com jest możliwe
czyli wypłaty w koronach do polskiego banku
obowiązkowe przeliczanie kursów jest abuzywne
Dzięki za podpowiedź, spróbuje to sprawdzić jak tylko skończy się ta trwająca weryfikacja.
Tak jak napisał RE, co ciekawe operatorem usługi jest PayU i tzw "przelewy " podlegaja pod inne regulacje i nadzór
według mnie operatorem usługi w koronach jest np. payU i to on swidczy usługe płatnicza i to on udotepnia "okienko srodki do wypłaty" i to do niego nalezy kierowac wezwanie do przelewu w koronach a główne Allegro nie powinno miec do tego dostepu ale ma w jakis spsoób ma . W grudniu 2023 Allegro Finance uzykałao status Krajowej Instutucji Płatniczej.
Na razie sobie spokojnie patrze tylko korony leza bez oprocentowania ;(
Przykro mi ale niestety to też nie działa. Przy dodaniu przedrostka CZ/CZK otrzymuje odpowiedź: "Nieprawidłowy format IBAN".
Numer konta zamazałem.