Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam problem, nie mogę nadać przesyłki. Cały adres sprawdziłem, usunąłem niepotrzebną spację przed numerem budynku i dalej wyświetla mi się błąd:
Numer budynku odbiorcy jest wymagany (VALIDATION_ERROR Dane Odbiorcy.Adres.street)
(#NP5)
zamówienie nr ce32a980-9acb-11ef-9520-6155dae10c4f
Będę wdzięczny za pomoc
@Elite-24 spróbuj wpisać następujący punkt: FUP Września 1 Miłosław Zamkowa 8. (zgodnie ze stroną Poczty Polskiej: https://poczta-polska.info.pl/poczta/6727-miloslaw-zamkowa/)
Dzięki za szybką reakcję 🙂
Właśnie chodzi o to że nie działa. Zawsze sobie radzę, dużo literówek popełniają odbiorcy, spacji, braki numerów, ale teraz coś nie wchodzi... może coś się "zapchało" i spróbuje jutro rano, może wtedy pójdzie...
Sprawdź adres klienta, a nie punktu odbioru. Dane adresata, choć nie ma ich na etykiecie, są przekazane w wygenerowanym pliku XML do systemu Poczty Polskiej. Poza tym w komunikacje masz wyraźnie "Dane odbiorcy.Adres.Street". Odbiorcą jest kupujący, a nie punkt.
A co do punktu odbioru to w przypadku gdy jest to placówka pocztowa, to wystarczy tylko kod pocztowy placówki i nazwa, adres jest opcjonalny i nie jest używany w procesie doręczenia.
Kurczę, wszystko jest Ok. Ulica się zgadza, numer i kod są Ok, usunąłęm jedną niepotrzebną spację, ale to nie pomogło. Na google street sprawdzałem to jest to dom jednorodzinny z widocznym numerem na budynku. Co jeszcze może być nie tak? (niechcący piszę z drugiego konta, ale sprawa dotyczy tego z głównego zapytania...)
Komunikat z BaseLinkera z 7 rano:
Aktualnie po stronie systemu nadawczego Wysyłam z Allegro występują problemy, które mogą uniemożliwiać nadanie przesyłki. Zostały one już zgłoszone do obsługi, czekamy na rozwiązanie problemu. Prosimy o cierpliwość.
Kiedy Allegro ma zamiar naprawić problem? Rozumiem, że oceny zamówień które powinny być wysłane dzisiaj będą automatycznie wykluczone z liczenia średniej?
Dzieki, zobaczymy kiedy naprawią
Allegro jak zawsze (NIE) pomocne...
@Elite-24 weryfikujemy problemy z nadaniem z działem technicznym i gdy tylko dowiem się więcej, wrócę z informacją.
Dodam tylko, że problem występuje tylko z narzędziem "Wysyłam z Allegro". Nadawanie przez API InPostu działa. Zakładam, że chłopaki z WZA coś nagrzebali.
-
@Elite-24 @biuronimo_pl otrzymałam informację, że problemy nie powinny już występować.
Tak, już wszystko Ok, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Mam problem z już większą ilością zamówień. Mianowicie, nie mam możliwości wygenerowana paczki dla poprawnie wyglądających danych, sprawa dotyczy umów zewnętrzny (Inpost i PP) błąd jaki mi zwraca to Allegro returned error: Field: receiver.address.street - Numer budynku jest wymagany
Korzystam z zewnętrznego narzędzia @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
w zapytaniu leci poprawnie cała np.:
"receiver":{"address":{"street":"SZEROKA 3","postCode":"15-760","city":"BIA\u0141YSTOK","countryCode":"PL"}
@piotreknaj2 problem nie powinien już występować, spróbuj teraz ją wygenerować. 😊