anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadawanie paczek dla kurierow PILNE !!!

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Witam. Mam ostatnio problem z nadawaniem paczek kurier DHL i DPD. Wymiary ktore wpisujemy zapisuja sie odwrotnie i w niektorych paczkach i naliczane sa oplaty dodatkowe. Dodam ze bardzo tego pilnujemy i nie ma takiej mozliwosci abysmy zle wpisywaly wymiary. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Przed chwila zrobilysmy nastepna paczke bardzo pilnujac wymiarow i po zapisaniu wymiary sa odwrotne !!!

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Nie ma gdzie zadzwonić i z kim sie skontaktowac. Potrzebuje pomocy na juz poniewaz paczki sa do wyslania a ja nie moge tego zrobic. Infolinia allegro to jedna wielka porazka jak mam problem to mi pokazuje ze moge zamowic rozmowe na za 2 dni. 

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Nie moge nadac zadnej paczki w ktorej wpisuje wymiary bo zapisuja sie odwrotnie. Prosze o pomoc. Termin wysylki paczek przez to nie bedzie zachowany bo nie moge nadac dzisiaj zadnej paczki.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb Podaj proszę z jakiego narzędzia nadawczego korzystasz? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

allegro

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

wpisane wymiary.jpgzapisane wymiary.jpg

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

zapisane wymiary przez system.jpg

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

W pierwszych 2 zdjeciach sa wymiary wpisywane przez nas a w trzecim wymiary ktore zapisuje system. Tak sie dzieje u mnie juz ze wszystkimi paczkami. 

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

DHL-lem wysylamy tuby 100x10x10 a zapisuja sie 10x100x10

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb Dziękuję za przysłane zdjęcia ekranu, konsultuje problem z wymiarami i wrócę z informacją gdy ustalę szczegóły. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Czy coś wiadomo ? Paczki stoja uszykowane do nadania lecz tak nie moze to wygladac gdyz przedtem za te same paczki nie doplacalismy wogole a teraz doplaty wynosza prawie po 25 zl.

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Czy tylko ja zglosilam  taki problem ?

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Przeanalizowalam poprzednie paczki i zauwazylam ze wszystkie sie tak zapisuja. Wychodzi na to ze to jest ok (przedtem nigdy nie zwrocilam na to uwagi) tylko nie rozumiem dlaczego naliczaja sie oplaty za niektore przesylki.

1)numer zamowienia 45fa8f80-81bf-11ef-81bb-e3daa5dbbe55 w tym przypadku  doliczone jest 25.99

2)numer zamowienia 776cd260-a06b-11ef-a410-714981edfc12 w tym rowniez 25.99

3)numer zamowienia e4c6bb40-a5f3-11ef-b4ea-013f3f349465 wymiary 61/37/34 obliczono wielkosc paczki 203(max jest 450) a waga gabarytowa to 19.18(max jest 31.5) a jest policzona oplata dodatkowa 1.49

oznacz moderatorów