anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEM ZE ZŁOZENIEM REKLAMACJI

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

dotyczy Odpowiedź na zgłoszenie nr 60003193w związku z wprowadzeniem błędnej usługi do moich cenników („One Kurier Allegro”), nie miałam i nadal nie mam możliwości nadawania paczek tą metodą, ponieważ usługa ta nie obsługuje mojego adresu pocztowego.

Zgodnie z informacją uzyskaną od administratorów Allegro, zostałam poinformowana, aby zrealizować zamówienia przy użyciu innych przewoźników, po wcześniejszym uzgodnieniu tego z klientami, a następnie wystąpić do Allegro o zwrot poniesionych kosztów w drodze reklamacji.

Zastosowałam się dokładnie do tych wytycznych – przesyłki zostały nadane przez zewnętrznych operatorów (InPost oraz Orlen).

Obecnie jednak jestem odsyłana od jednego konsultanta do drugiego, z informacją, aby złożyć reklamację przez formularz powiązany z konkretną paczką. Niestety jest to niemożliwe, ponieważ przesyłki te nie zostały nadane przez system Allegro, tylko bezpośrednio u zewnętrznych przewoźników. W efekcie system przekierowuje mnie na strony przewoźników i uniemożliwia złożenie reklamacji w Allegro.

Chciałabym jasno podkreślić, że:

• problem wynika z błędnie działającej usługi po stronie Allegro,

• działałam zgodnie z instrukcjami Państwa pracowników,

• poniosłam realne koszty nadania przesyłek,

• nie mam technicznej możliwości złożenia reklamacji w sposób, który mi Państwo wskazują.

W związku z powyższym oczekuję zwrotu kosztów nadania tych przesyłek oraz przekazania sprawy do działu, który faktycznie jest w stanie ją rozpatrzyć, zamiast kierowania mnie w kółko tą samą, nieskuteczną ścieżką.

Proszę o konkretne rozwiązanie problemu, a nie ponowne odsyłanie mnie do formularzy, z których nie mogę skorzystać.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AlleMakijazPL
#13 Ambasador
oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlleMakijazPL przepraszam Cię za tę sytuację, już poprosiłam o złożenie reklamacji (jej numer to 60084755) i jeszcze dzisiaj powinnaś otrzymać decyzję. 

Edycja: reklamacja została już uznana, maksymalnie w ciągu 3 dni roboczych otrzymasz zwrot, dziękuję za zgłoszenie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów