Dzień dobry
Od trzech dni Allegro ma problemy techniczne. Jak próbujemy odpowiadać na dyskusje to system działa krótką chwilę i znów sie zawiesza a na stronie pojawia sie komunikat Wystąpił błąd podczas pobierania filtrów, spróbuj ponownie później. Nie możemy odpowiedzieć na reklamacje i dyskusje, blokuje nam zwrot środków kupującym a próba kontaktu poprzez pomoc dla sprzedających kończy sie wyświetleniem kolejnego błędu. Dodatkowo wczoraj otrzymaliśmy blokadę konta bo nie udzieliliśmy odpowiedzi w terminie. Jak mamy to zrobić skoro system Allegro nie działa ? Kontaktowałem się z trzema osobami które również obsługują allegro i u nich jest ten sam problem co pokazuje iż nie dotyczy to tylko nas. Proszę o pomoc w odzyskaniu dostępu do konta, zdjęcie blokady i usunięcie punktów karnych
Czy mogę liczyć na pomoc ?
Czy aby w mailu nie masz napisane "Automatycznie zdejmiemy ograniczenie z Twojego konta po 3 dniach. Nie zrobimy tego wcześniej, dlatego nie musisz kontaktować się z nami w tej sprawie."?
Mam. Ale blokada nie jest moją winą a winą awari systemu allegro. Jak odpowiadać na reklamacje i dyskusje skoro system ciągle sie zawiesza
No to masz rówież odpowiedź na to, jaki efekt przyniosą Twoje żale na forum. Punto.
To są poprostu żarty. System Allegro blokuje dostęp do dyskusji, klient wystawia negatywa bo czuje sie olewany, pracownik Allegro który wie o problemach technicznych platformy blokuje nam konto zwalajać winę na sprzedawce a teraz po zgłoszeniu nabierają wody w usta i nikt nie udziela pomocy choć cała wina leży po stronie serwisu.
@markopolo321 Wiesz, może zacznij od oznaczenia moderatorów, jeżeli chcesz uzyskać od nich jakąkolwiek odpowiedź...
Na przykład w taki sposób:
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
o to chodziło ?
Niestety @TechartGSM błędnie CI radzi, bo oznaczanie nas nie przyśpiesza naszej odpowiedzi.
Prześlij mi proszę zrzut z całego ekranu z widoczną datą i godziną oraz komunikatem błędu. Zweryifkuję to.
Witam serdecznie,
u nas to samo, Jesteśmy 5 lat na allegro obecnie wysyłamy około 1500 przesyłek miesięcznie, od kilku dni takie objawy:
- brak możliwości wyświetlenia zamówień do obsłużenia komunikat na czerwono "Błąd pobierania Filtrów" - wyłączenie filtrów nic nie daje.
- brak możliwości wydrukowania listów przewozowych na czerwono "Błąd Drukowania listu przewozowego"
wszystkie błędy pojawiają się co 10-15 minut i nie ma możliwości obsługi zamówień przez 5-7 minut, na początku pomagało przelogowanie się, teraz to już nie ma reguły. Problem ten występuje u większej ilości użytkowników waszego serwisu
trzeba nieraz odświeżać po kilkanaście razy stronę aby przygotować zamówienie. Problem nie ma to nic wspólnego z z Danymi tymczasowymi i ciasteczkami, wszystko wyczyszczone na 3 stanowiskach.
Szanowni państwo prosimy o reakcję, ponieważ co dziennie walczymy aby poprawiać naszą obsługę zamówień do klienta, a zarazem wasz serwis. musi to zostać niezwłocznie poprawione ponieważ nie da się tak pracować.
@WeCanDeal Weryfikuję tą sprawę. Wrócę z odpowiedzią.
U nas było to samo wczoraj. Trzeba było skakać z komputera na komputer, bo jak jeden się wykrzaczył i wywalał błąd to drugi działał przez chwilę i na odwrót
Witam, zgadza się -nawet z odpowiedzią tutaj jest problem. Wszystko się zawiesza na każdym etapie. Źle liczy wczorajsze finanse, trudno cokolwiek zrobić. Allegro pracowało nad zmianami ewidentnie - po północy coś było widoczne.... A wystarczyłaby informacja dla klientów i sprzedających, że są problemy techniczne-normalna sprawa i od razu zmiana podejścia-przede wszystkim klientów. Przyznanie się do kłopotów technicznych, to nie ujma! Ale to co się dzieje w obsłudze klienta przez te problemy, to już rzutuje na sprzedających i świadczy o braku rzetelności platformy niestety...
Potwierdzam, u Nas sa problemy z wyswietlaniem sie nowych wiadomosci i reklamacji. Wybierajac filtr "Pokaż nieodczytane" nic się nie wyświetla, a wchodząc przez email wiadomości i nowe reklamacje są. Zgłaszałem to już kilkukrotnie, kazali wysłać screeny- wysłałem, odpowiedź typowo "U Nas działa", u Nas jest 9 stanowisk, na żadnym nie działa.
A jest filtr pilność? Zmień na najnowsze i daj znać, czy pomogło.
Wracam z odpowiedzią. Otrzymałam informację, że był to chwilowy, przejściowy błąd, dlatego dostęp do filtrów powinien już działać normalnie.
Jeśli komunikat pojawi się ponownie, proszę odświeżcie stronę, a gdyby to nie pomogło- wylogujcie się i zalogujcie ponownie (można też spróbować w innej przeglądarce lub trybie incognito).
W razie gdyby problem się powtarzał, dajcie znać z dokładną godziną- będę konsultować sprawę dalej.