anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy techniczne i blokada konta

markopolo321
#8 Zapaleniec

Dzień dobry

Od trzech dni Allegro ma problemy techniczne. Jak próbujemy odpowiadać na dyskusje to system działa krótką chwilę i znów sie zawiesza a na stronie pojawia sie komunikat Wystąpił błąd podczas pobierania filtrów, spróbuj ponownie później. Nie możemy odpowiedzieć na reklamacje i dyskusje, blokuje nam zwrot środków kupującym a próba kontaktu poprzez pomoc dla sprzedających kończy sie wyświetleniem kolejnego błędu. Dodatkowo wczoraj otrzymaliśmy blokadę konta bo nie udzieliliśmy odpowiedzi w terminie. Jak mamy to zrobić skoro system Allegro nie działa ? Kontaktowałem się z trzema osobami które również obsługują allegro i u nich jest ten sam problem co pokazuje iż nie dotyczy to tylko nas. Proszę o pomoc w odzyskaniu dostępu do konta, zdjęcie blokady i usunięcie punktów karnych

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

markopolo321
#8 Zapaleniec

Czy mogę liczyć na pomoc ? 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Czy aby w mailu nie masz napisane "Automatycznie zdejmiemy ograniczenie z Twojego konta po 3 dniach. Nie zrobimy tego wcześniej, dlatego nie musisz kontaktować się z nami w tej sprawie."?

oznacz moderatorów

markopolo321
#8 Zapaleniec

Mam. Ale blokada nie jest moją winą a winą awari systemu allegro. Jak odpowiadać na reklamacje i dyskusje skoro system ciągle sie zawiesza

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

No to masz rówież odpowiedź na to, jaki efekt przyniosą Twoje żale na forum. Punto.

oznacz moderatorów

markopolo321
#8 Zapaleniec

To są poprostu żarty. System Allegro blokuje dostęp do dyskusji, klient wystawia negatywa bo czuje sie olewany, pracownik Allegro który wie o problemach technicznych platformy blokuje nam konto zwalajać winę na sprzedawce a teraz po zgłoszeniu nabierają wody w usta i nikt nie udziela pomocy choć cała wina leży po stronie serwisu. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@markopolo321 Wiesz, może zacznij od oznaczenia moderatorów, jeżeli chcesz uzyskać od nich jakąkolwiek odpowiedź...

Na przykład w taki sposób:

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

markopolo321
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

markopolo321
#8 Zapaleniec

o to chodziło ?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@markopolo321 

Niestety @TechartGSM błędnie CI radzi, bo oznaczanie nas nie przyśpiesza naszej odpowiedzi. 

Prześlij mi proszę zrzut z całego ekranu z widoczną datą i godziną oraz komunikatem błędu. Zweryifkuję to.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

WeCanDeal
#8 Zapaleniec

Witam serdecznie, 

u nas to samo, Jesteśmy 5 lat na allegro obecnie wysyłamy około 1500 przesyłek miesięcznie, od kilku dni takie objawy:

- brak możliwości wyświetlenia zamówień  do obsłużenia komunikat na czerwono "Błąd pobierania Filtrów" -  wyłączenie filtrów nic nie daje.

- brak możliwości wydrukowania listów przewozowych na czerwono "Błąd Drukowania listu przewozowego"

wszystkie błędy pojawiają się co 10-15 minut i nie ma możliwości obsługi zamówień przez 5-7 minut, na początku pomagało przelogowanie się, teraz to już nie ma reguły.  Problem ten występuje u większej ilości użytkowników waszego serwisu

trzeba nieraz odświeżać po kilkanaście razy stronę aby przygotować zamówienie. Problem nie ma to nic wspólnego z  z Danymi tymczasowymi i ciasteczkami, wszystko wyczyszczone na 3 stanowiskach. 

Szanowni państwo prosimy o reakcję, ponieważ co dziennie walczymy aby poprawiać naszą obsługę zamówień do klienta, a zarazem wasz serwis. musi to zostać niezwłocznie poprawione ponieważ nie da się tak pracować.

oznacz moderatorów

WeCanDeal
#8 Zapaleniec

screen.jpg

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WeCanDeal Weryfikuję tą sprawę. Wrócę z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#12 Orędownik

U nas było to samo wczoraj. Trzeba było skakać z komputera na komputer, bo jak jeden się wykrzaczył i wywalał błąd to drugi działał przez chwilę i na odwrót

oznacz moderatorów

too_bedera
#8 Zapaleniec

Witam, zgadza się -nawet z odpowiedzią tutaj jest problem. Wszystko się zawiesza na każdym etapie. Źle liczy wczorajsze finanse, trudno cokolwiek zrobić. Allegro pracowało nad zmianami ewidentnie - po północy coś było widoczne.... A wystarczyłaby informacja dla klientów i sprzedających, że są problemy techniczne-normalna sprawa i od razu zmiana podejścia-przede wszystkim klientów. Przyznanie się do kłopotów technicznych, to nie ujma! Ale to co się dzieje w obsłudze klienta przez te problemy, to już rzutuje na sprzedających i świadczy o braku rzetelności platformy niestety...

oznacz moderatorów

kacperadmar
#9 Pomysłodawca

Potwierdzam, u Nas sa problemy z wyswietlaniem sie nowych wiadomosci i reklamacji. Wybierajac filtr "Pokaż nieodczytane" nic się nie wyświetla, a wchodząc przez email wiadomości i nowe reklamacje są. Zgłaszałem to już kilkukrotnie, kazali wysłać screeny- wysłałem, odpowiedź typowo "U Nas działa", u Nas jest 9 stanowisk, na żadnym nie działa.

oznacz moderatorów

Client:74250890
#13 Ambasador

A jest filtr pilność? Zmień na najnowsze i daj znać, czy pomogło. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Wracam z odpowiedzią. Otrzymałam informację, że był to chwilowy, przejściowy błąd, dlatego dostęp do filtrów powinien już działać normalnie.

Jeśli komunikat pojawi się ponownie, proszę odświeżcie stronę, a gdyby to nie pomogło-  wylogujcie się i zalogujcie ponownie (można też spróbować w innej przeglądarce lub trybie incognito).

W razie gdyby problem się powtarzał, dajcie znać z dokładną godziną- będę konsultować sprawę dalej. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów