anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proces obsługi zgłoszeń kradzieży zdjęć.

A669
#2 Obserwator#

Obecnie jeśli sprzedawca zauważy nieuprawnione użycie swoich zdjęć u konkurencji (nie mam na myśli tego samego produktu z produktywizacji) to zgłasza to przez formularz i .... nic.

Allegro twierdzi, że decyzja z jakiegoś powodu jest tajna, nie może nawet poinformować o zamknięciu oferty - pomimo, że to czy oferta jest aktywna jest publiczną informacją. A powód zamknięcia może być różny  - nie ma bezpośredniego powiązania.

Sprzedawca nie wie ile ma czekać, nie ma deadline, nie wiadomo czy zgłoszenie czeka w kolejce czy zostało odrzucone. Konieczność regularnego sprawdzania statusu zgłoszonej oferty bez limitu czasu wydaje się nienajlepszym "user experience".

Proszę o odpowiedź allegro:

1. Czy nie widzicie w tym procesie wad?

2. Jakie kroki powinien podjąć sprzedawca aby załatwić tą sprawę? Dokładną procedurę z terminami, a nie czekanie nieokreśloną i nielimitowaną ilość czasu na efekt.

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@A669 Procedury w tym zakresie się nie zmieniły. Nie informujemy o podejmowanych działaniach względem kont innych użytkowników. Czas weryfikacji może się różnić w zależności od ilości zgłoszeń, jakie otrzymał w danym momencie zespół odpowiedzialny za ten obszar. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

A669
#2 Obserwator#

Czy może Pani odpowiedzieć na 2 zadane pytania? Nie pytałem czy procedury się zmieniły. Nie pytałem czy informują Państwo o podejmowanych działaniach ani od czego zależy czas weryfikacji.

Pytałem o to:
"1. Czy nie widzicie w tym procesie wad?

2. Jakie kroki powinien podjąć sprzedawca aby załatwić tą sprawę? Dokładną procedurę z terminami, a nie czekanie nieokreśloną i nielimitowaną ilość czasu na efekt."

oznacz moderatorów

SKiL-PC
#10 Popularyzator#

Witam serdecznie, możesz podać przykład takiego użycia zdjęć poza katalogiem produktów? W sensie gdzie jest to zdjęcie? Jeżeli Allegro ma się zająć sprawą to chodzi o aukcję konkurencji, ale wtedy chyba sprzedają ten sam produkt więc zdjęcia są w katalogu chyba nie? Pozdr

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@SKiL-PC  na przykład tutaj: https://allegro.pl/oferta/kurtka-dla-psa-m-zimowa-ubranko-z-szelkami-2w1-ciepla-przeciwdeszczowa-168...  na zdjęciu jest logo firmy, więc użycie tych zdjęć, przez inne podmioty jest bez sensu

oznacz moderatorów

SKiL-PC
#10 Popularyzator#

Nadal nie rozumiem gdzie leży problem? Jak skradziono zdjęcia autorowi posta i jak je wykorzystano? Pozdr

oznacz moderatorów

A669
#2 Obserwator#

Nie, to jest podobny produkt ale niższej jakości.

oznacz moderatorów