Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Proszę o pomoc w jednym czasie padłem ofiara wrogich ataków na allegro
Ja, [edytowano], jako przedsiębiorca prowadzący działalność na platformie Allegro, niniejszym oświadczam, że działam w pełni transparentnie, rzetelnie oraz zgodnie z obowiązującym prawem, odpowiadając całym swoim majątkiem za realizowane zobowiązania.
Potwierdzam, że posiadam:
[edytowano]
Jako przedsiębiorca stosuję najwyższe standardy etyki biznesowej, wdrażając następujące rozwiązania:
Jako rzetelny sprzedawca, największym zagrożeniem są dla mnie:
Dlatego apeluję o zmianę procedur Allegro, aby przed wystawieniem negatywnej opinii wymagane było rozpoczęcie dyskusji lub złożenie reklamacji, co zwiększyłoby rzetelność procesu i wyeliminowało nadużycia.
Dodatkowo, padłem ofiarą oszustw biznesowych – pięć firm, z którymi współpracowałem w modelu B2B, nie zapłaciło za dwie ostatnie faktury, co doprowadziło do trudności w płynności finansowej. Pomimo tego zawsze reguluję swoje zobowiązania terminowo i uczciwie, nigdy nie uchylając się od płatności.
Niniejsze oświadczenie opiera się na wszystkich kluczowych aktach prawnych, gwarantujących uczciwy handel, ochronę konsumentów i odpowiedzialność kontraktową:
[edytowano]
@DrogeriePolskie Dlaczego podajesz publicznie dane, które ktoś może wykorzystać na Twoja szkodę?
@DrogeriePolskie To jest forum publiczne, nie do końca wiem, co chcesz osiągnąć udostępniając tutaj tego typu oświadczenie - w dodatku podając swoje dane wrażliwe.
@DrogeriePolskie Bardzo słusznie, że zablokowali ci konto, pytanie dlaczego tak późno ? Najlepiej jak sobie @DrogeriePolskie wymyslił , że jest sygnalistą współpracującym z CBA, więc z tego powodu nie można mu wystawiać negatywów, bo to jest prześladowanie. Takiego cyrku jeszcze nie widziałem tutaj...
Cytuje jedną z odpowiedzi na negatywny komentarz: "prosze o zrozumienie Jestem sygnalistą współpracującym z CBA. Tropię 10 koncernów farmaceutycznych, które przekupują 1000 lekarzy. Wesprzyj moją walkę jako Ojca trójki dzieci. Obserwuj mnie na: YouTube TikTok CDA
@drekenzes jak powiadają "Kto mieczem wojuje, od miecza ginie"
@DrogeriePolskie "Jako rzetelny przedsiębiorca, działający w oparciu o prawo i etykę biznesową" - poważnie na wszystkie oferty miałeś ograniczone prawo do odstąpienia od umowy? Przecież to nadużycie i wprowadzenie konsumenta w błąd. Procesory, karty graficzne, jakaś konsola, perfumy, szampony... To nie są produkty, które mogą mieć ograniczony zwrot.
@DrogeriePolskie skieruj się do instytucji państwowych kontrolnych odpowiedzialnych za tematykę twojego oświadczenia
Wszyscy wiemy, że system komentarzy jest niesprawiedliwy, kryminogenny i wprowadzjący w błąd konsumentów
Nie wiemy za co allegro zablokowało konto @DrogeriePolskie
część komentarzy jest ewidentnie naciągana/fałszywa np:
Towar czyli procesor AMD wysłany bez oryginalnego opakowania (zawinięty w papierek), uszkodzony (wygięte nóżki) i niekompletny (miała być wersja BOX czyli z wentylatorem)
oferta:
Procesor AMD Ryzen 5 5500 OEM 36Gw 100% oryginał
Po ogólnej liczbie komentarzy - licząc chęć kupujących w serwisie do komentowania nie jest tak źle, podaję przykład gdzie duża firma/sklep ma gorsze oceny
https://allegro.pl/oferta/pamiec-g-skill-aegis-ddr4-32-gb-3200mhz-cl16-f4-3200c16d-32gis-16004159808
i jakoś konto nie zablokowane, bo generalnie niby z jakiej racji?
przypominam, z uporem maniaka, że jest w serwisie jeden sprzedawca, który sam sobie usuwa komentarze i jakoś nie jest zablokowany:
https://allegro.pl/uzytkownik/Allegro/oceny?recommend=false&page=1
po odpowiedziach w komentarzach widać, że sprzedawca zmaga się z jakimiś wielkimi problemami osobistymi
i na koniec deklaracja allegro
"Allegro weryfikuje i usuwa oceny niezgodne z regulaminem, gdy je zidentyfikuje"
która tutaj nie działa