anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PRZESYŁKA SMART

tomaszz1984
#8 Zapaleniec

Witam , mam pytanie odnośnie przesyłki Smart .Czy ktoś może mi to wytłumaczyć ?

Korzystasz ze Smart! bez limitu:

Jak to działa:

1. Twoje ogłoszenia będą Smart!, nawet gdy @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ wykorzystasz limit 6 darmowych przesyłek,
  2. Po sprzedaży z dostawą Smart! dopłacisz 4,99 zł,
  3. Bez obaw - jeśli Twoje ogłoszenie się nie sprzeda, nic nie zapłacisz

czy ja dobrze rozumiem ,że jesli np 4 osoby do końca roku zakupią coś ode mnie powyzej 45zł skorzystają z darmowej wysyłki  a co jeśli 5 osoba chciałaby też coś zakupić? Ja do jej wysyłki muszę dołożyć te 4,99?

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomaszz1984 no tak jak skończy Ci się darmowa pula, możesz dalej na Lokalnie udostępniać smart tyle że będzie dopłacał do każdej paczki 4,99 zł 😄

Co się dziwisz wszyscy sprzedawcy na Allegro dopłacają do smarta, nic nie ma za darmo 😄

tomaszz1984
#8 Zapaleniec

ja miałam bardzo długą przerwę od sprzedawania na allegro bo na 100 paczek szło mi 100 na **piiip** a na allegro nawet 1 nie -dlatego zrezygnowałam ale ostatnio cos mnie podkusilo i wystawiłam i powiedzmy jakos idzie choć rewelacji jak na vited nie ma. Zdziwiona poprostu jestem ,że wykupujac pakiet smart na rok i tak jeszcze trzeba dopłacać do przesyłek 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomaszz1984  zdziwiona, to Ty będziesz jak się Allegro dowie, że korzystasz z konta męża😉, a Smart jest darmowy tylko dla kupujących

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

nie trzeba, cofnij zgodę. Osoby które mają opłacone smarty i tak mają darmowe. Reszta płaci sama.

oznacz moderatorów

tomaszz1984
#8 Zapaleniec

czyli jak cofnę zgodę to ci co mają wykupionego Smarta to i tak beda miec darmową wysyłkę i ja tego 4,99 zł nie dopłacam przy dalszych sprzedazach ?

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

TAK

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@tomaszz1984 @kura_nioska 

NIE! NIE!! I JESZCZE RAZ NIE!!!

Masz na Allegro Lokalnie co kwartał 6 darmowych gwarantowanych "wysyłek" za to że wykupiłeś na Allegro smarta, to znaczy że przy Twoich ofertach będzie oznaczenie smart i klienci będą mogli dokonać zakupu "z darmową dostawą".

Czasem Allegro dorzuca jeszcze dodatkowe darmowe przesyłki "w prezencie" z różnych okazji, więc finalnie może ich być więcej kwartalnie niż 6.

Jak wykorzystasz limit, to oznaczenie smart zniknie i klienci będą płacić za dostawę do paczkomatu cenę jaką ustalisz (domyślnie 11,49).

Jeśli będziesz chciał nadal mieć oznaczenie smart to będziesz musiał dać zgodę na obciążanie Cię kwotą 4,99 za każdą nadaną (ponad przysługujący kwartalny limit) paczkę.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

to dlaczego po odstąpieniu /odhaczeniu/ jest u mnie widoczny smart?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kura_nioska  bo nie wykorzystałaś limitu

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

Wykorzystałam, zapewniam

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@kura_nioska 

To jesteś WYJĄTKOWA.

Cala reszta szaraków jak chce mieć oznaczenie smart przy swoich ofertach to po wykorzystaniu darmowego limitu musi do przesyłek dopłacać.

A przynajmniej ja muszę, A sprzedaję na Lokalnie od 4 lat i to dziesiątki przedmiotów kwartalnie. I między innymi dlatego korzystam z kilku kont, by mieć więcej "darmowych" przesyłek do dyspozycji.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kura_nioska   masz regulamin, jeśli Ci nie pobierają, to znaczy, że mają kolejny błąd w systemie 😉

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

😉

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomaszz1984 ale smart jest do kupowania, tyle że na allegro Loklanie mają taki wymóg do sprzedaży, allegro ostatnio się trochu popsuło, inne serwisy zaczynają lepiej działać w niektórych kategoriach 😉

kura_nioska
#8 Zapaleniec

wcale nie mają, ja cofnęłam i nie płacę, a ci ze smartem korzystają darmo

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kura_nioska  napisał(a):

wcale nie mają, ja cofnęłam i nie płacę, a ci ze smartem korzystają darmo

Co nie mają ? żeby mieć 6 darmowych wysyłek jako sprzedawca musisz mieć smarta wykupionego, później możesz aktywować Smart! bez limitu. i tu płacisz 4,99 zł za każdą paczkę 

kura_nioska
#8 Zapaleniec

wcale nie mają takiego wymogu, moje aukcje mają smarta dla kupujących , a reszta przesyłek kupujący musi sam opłacić. Żeby dostać darmowe przesyłki odchaczył zgodę, którą można cofnąć i nie pobierają tych 4,99

oznacz moderatorów

kura_nioska
#8 Zapaleniec

odhaczył powinno być

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kura_nioska  chyba odhaczyłam 😉

oznacz moderatorów