Czary-mary. Posiadam zdolność przewidywania przyszłości w kwestii zachowań kupujących na Allegro. Ostatnio w kilku wątkach na forum poruszono temat przyglądania się przez Allegro kupującym, którzy zamawiają kilka rzeczy w celu wymuszenia dostawy "Smart". Informuję szanownych moderatorów, że moje dzisiejsze zamówienie wróci - wrócą dokładnie 3 z 4 zamówionych etui. Mówcie mi Nostradamus.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nostradamusie, poprosimy o kolejny screen w przyszłym tygodniu 🙂
O, ja wielki Nostradamus przesyłam dowody niewiernym XDDDDD. Wracają jednakże 2 z 4 etui, więc wizja była niekompletna, ale co do zasady - Nostradamus jak zwykle miał rację. Kochani moderatorzy, czy takie zachowanie można podciagnąć pod próbę wyłudzenia dostawy SMART?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć Nostradamus, rozumiem, skąd takie podejrzenie, natomiast sam fakt, że kupujący zwrócił część zamówienia nie jest wystarczający. Ma do tego prawo i realizując częściowy zwrot, korzysta po prostu ze swoich uprawnień.
Jeśli sytuacja będzie się powtarzać i kupujący będzie regularnie dokonywał zakupów wyłącznie po to, aby korzystać z dostawy Smart!, możesz zgłosić jego konto do weryfikacji za pomocą formularza kontaktowego. Jeżeli w wyniku weryfikacji stwierdzimy jakiekolwiek naruszenie zasad, podejmiemy w tej sprawie odpowiednie działania.
a my na szczescie - nie mamy obowiązku tracić nerwów i kasy - na sprzedawanie na tym portalu. Rany jak ja się ciesze ,że się stąd wyniosłem po latach - teraz dopiero widze - jaka to była głupota - tu być....
A mimo to nadal siedzisz na forum...
tak - bo to ,że obecnie nie sprzedaję tu - nie oznacza ,że tu nie wrócę jak portal znormalnieje. Tak - zakładam ,że może tak się kiedyś stać - zatem jestem tu dalej czy się podoba komuś czy nie ; )
Ba dodam - obecnie na Allegro kupuję może 5% tego co lata temu - ale jw. - chętnie bym wrócił - ale przy obecnych warunkach - się nie da.
Mój miły, jak to ma się do tej wypowiedzi Moderatorki (screen na dole wpisu)? Zwróciłem uwagę, że zamówienie zostało dokonane dokładnie w celu skorzystania z usługi SMART, co się potwierdziło. Na szczęście dla nas, od jakiegoś czasu zwracacie poniesione przez nas koszta związane z wysyłką SMART w takich sytuacjach, ale przez długi czas takiego działania nie było. Czyżby Allegro znalazło się między przysłowiowym młotem a kowadłem? Z jednej strony musicie zwrócić naszą część "Smarta", ponieważ zgodnie z prawem odstąpienie od umowy anuluje jej skutki wstecz, a więc umowę kupna-sprzedaży uznaje się za nigdy niezawartą. Normalnie odesłanie towaru następuje na koszt kupującego, ale wy wymyśliliście sobie "darmowe" zwroty i teraz trzeba oddawać sprzedawcom ich część. Z drugiej wasze upominanie kupujących, którzy nagminnie zwracają, aby uzyskać "darmową" dostawę narusza ich podstawowe prawa do odstąpienia od umowy. SMART nie ma tu nic do rzeczy, bo jest to usługa, którą kupujący opłacają w cyklicznym abonamencie i nie macie prawa regulować im kiedy i jak często mogą z niej korzystać. Pierwszy raz od dawna rzeczywiście tracicie WY. Może warto pomyśleć o traktowaniu swoich klientów (sprzedających i kupujących) na równi i zaprzestać traktowania jednej strony jak niekoniecznie do końca rozwiniętych? Ciekawe o kim mowa?
Allegro samo mówi ,że usługa Smart jest ich. Szkoda tylko ,że finansują ją sprzedający czyli w sumie - kupujący 😄 Tak czy siak - skoro jest ich - to wystarczy "wyregulować" zwroty - np. na 100% darmowych wysyłek przysługuje 15% zwrotów. Chcesz wiecej - masz prawo - ale na swój koszt .
Od taka - uczciwa usługa.
nawet jakoś niedawno byl artykuł w znanym polskim portalu informacyjnym - o wyłudzeniach smart. To to jeszcze nic - komentarze pod nim były super - to pokazuje jakie dekle za przeproszeniem - są "klientami" - oczywiście w jakimś tam % - ale wystarczy aby się tu nie opłacało być..... na zasadzie - płacam wymagam a kurrrrłaaa prywaciorze zarobiojom
@KRZAGA_Outlet zgodnie z prawem odstąpienie od umowy anuluje jej skutki wstecz, a więc umowę kupna-sprzedaży uznaje się za nigdy niezawartą. Normalnie odesłanie towaru następuje na koszt kupującego, ale wy wymyśliliście sobie "darmowe" zwroty i teraz trzeba oddawać sprzedawcom ich część.
- fikołki allegro by nie oddawać prowizji były znane już za starego forum - transakcji w myśl prawa nie było wg allegro było - teraz z dopłatami do smarta niby zwracają ale kasy gdy nie zwracali jakoś oddać nie chcą
dopłaty do smarta zwracają - owszem - ale jak wiemy to tylko promil zwrotu.
Cała logistyka po stronie sprzedającego a to juz policzalny piniądz.
Już nie mówię o braku szacunku za zwracany przedmiot - często pobrudzony, pogięty itd - bo "Karince" wolne.
Wysyłasz paczkę za 50zł a wracają Ci przy dobrych wiatrach połowę.
Często miałem ,że zostawał towar za ... 5 - 10zł - a tego to już sie wysyłać nie opłacało nawet....
To jest inna kwestia - nawet sprzedając w swoim sklepie, ponosisz koszty np. pakowania i logistyki - to juz akurat reguluje prawo, a nie regulamin tej czy innej platformy.
@-Outlet-Butik- podpowiesz na jakim portalu był ten artykuł? chętnie poczytam
Wszystkim chwalącym zwroty dopłat do smarta przypominam, że w momencie wprowadzenia tej zmiany wszystkie prowizje poszły do góry więc tak czy tak Allegro wychodzi na swoje 😉
wp albo inter.. - było to dosłownie parę dni temu co czytałem ( był na głównej )
WP na 90% 🙂
@-Outlet-Butik- jest na wp finanse, dzięki
tak na WP - tu masz link - nie wiem czy się wyświetli : https://finanse.wp.pl/znalezli-sposob-na-darmowe-dostawy-z-allegro-sprzedawcy-licza-koszty-731941860...
jeśli nie to - google wp. pl allegro smart 🙂
@-Outlet-Butik- uu widzę, że wyborcza jeszcze grubiej poszla
ooo tego to nie widziałem. I zobacz - oba artykuły w dużych portalach - i to w tym samym czasie.
To nie przypadek drogie Allegro - czyżby ktoś robił podwaliny pod coś co ma wejść na jesień i osłabaiją pozycję Allegro ( już wiszącą na włosku ) w oczach sprzedawców?