Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mamy oferty z czasem wysyłki 2 dni robocze (większość).
Klient wchodzi w ofertę i widzi deklarowany przez nas czas wysyłki: 2 dni, przewidywany czas dostawy: za 3 dni w punkcie (czyli prawidłowo).
Dodaje produkt do koszyka, kupuje i w zamówieniu widzi informację: przewidywany czas dostawy: pojutrze u Ciebie.
Chciałbym się dowiedzieć jakim cudem skoro na pojutrze zadeklarowaliśmy wysyłkę? Spełnialność deklarowanego czasu wysyłki mamy na poziomie ponad 90%, gdzie przeważnie to zdarzają się opóźnienia, a nie wcześniejsze wysyłki więc skąd klientom wyświetlają się takie brednie? Chciałbym wiedzieć, bo nie jest to pojedynczy przypadek tylko dzieje się to regularnie na różnych produktach i różnych ofertach.
@kable-sterownicz "Bez sprzedawców nie będzie Allegro"
Odpowiedź allegro gdyby udzielili jej szczerze bez przejmowania się wizerunkiem - potrzymaj mi piwo. xD
Jest możliwość blokowania informacji o przewidywanym czasie wysyłki w zakładce "Skuteczność wysyłki" Niestety trzeba ja odnawiać co 10 dni. Szkoda bo moglibyśmy móc decydować o tym bezterminowo, wtedy allegro poznało by preferencje sprzedających czyli to czy chcą czy nie chcą by allegro podawało przewidywany czas dostawy wyliczany przez maszynę losującą lub inny debilny system wróżenia z fusów.
Skandaliczne jest to informowanie klientów o nieprawdziwym czasie wysyłki. Mam 80% produktów z czasem dostawy 1 dzień i spełniam to niemal w 100% pozostałe produkty mam ustawione na 3 dni bo czasem muszę domówić brakujący materiał u dostawcy. Allegro informuje klienta na podstawie poprzednich przesyłek że wyślę towar w 1 dzień zamiast w 3 dni... Klient mi 2 dnia rozpoczyna dyskusję bo paczka miała być już w punkcie, a on zdziwiony bo nawet jeszcze nie nadana. Warto żeby pracownik Allegro odniósł się do tej sytuacji ponieważ jest to wprowadzanie klienta w błąd przez Allegro i jest to niestety nagminne. A obrywa jak zwykle sprzdawca. Kolejny przykład bezsensownych algorytmów w które allegro się zapętliło i już chyba nikt tego nie kontroluje.
@xtechlaser Jeśli w ofertach deklarujesz czas wysyłki 2 lub 3 dni i nie chcesz, aby przewidywany czas był krótszy od tej deklaracji, możesz zmienić to tutaj.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Mam to samo. Piątek zamówienia rano i już w sobotę wiadomość i dyskusja co się dzieje z towarem czemu jeszcze go nie ma u mnie! No masakra.
Nawet utworzyłem sobie regułkę kopiuj-wklej na odpowiedzi klientów we wiadomościach czy dyskusji. Winę zwalam na Allegro bo jesteście winni wprowadzając klientów w błąd i UKRYWAJĄC pod malutkim szarawym znaczkiem (i) przy czasie dostawy swoje widzimisię.
BYŚCIE CHOCIAŻ GO DALI WIĘKSZEGO TYPU (WAŻNA-INFORMACJA) w czerwonym kolorze.
Macie system ok, w miarę to działa NIE WILICZAJĄC ŚWIAT itp bo tutaj ludzie chcą zaraz i szybko towar.
Ale powinniście tą informację (Przewidywany CZAS DOSTAWY wyliczony algorytmami allegro) pisać duża czcionką i dodać (sprzedawca ma czas na wysyłkę (konkretnie ile)
To było by fer dla wszystkich.
A jak mi wystawią negatywa to co zrobicie z taką opinią? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@DROGERIE24_pl w niektórych przypadkach mamy możliwość wykluczenia lub usunięcia komentarza. Jeżeli otrzymałbyś negatywny komentarz dotyczący czasu dostawy, skontaktuj się z nami.