Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zakłada dyskusje:
"Witam, po otworzeniu skrytki na paczkę,zawartość skrytki była pusta."
Oczywiście "dostawa" allegro one.... A002IGFA00
Nr zamówienia 232c0581-71cc-11f0-9a81-89bf61c079fe
Paczka o wymiarach 12x22x31cm - to tak w razie sugestii, że niby nie nie zmieścił do skrytki.
Proszę znaleźć paczkę i doręczyć. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AkcOgrod-pl jesteś nadawcą i przedsiębiorcą , nie wiesz co należy zrobić ?
@AkcOgrod-pl Reklamację każdej przesyłki w ramach Allegro Delivery – niezależnie od metody dostawy – możesz złożyć do nas za pomocą formularza reklamacyjnego, który znajdziesz w zakładce Zamówione przesyłki. Wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w jego szczegóły i kliknij [reklamuj dostawę]. Dzięki temu Twoja reklamacja będzie od razu połączona z zamówieniem, którego dotyczy problem i szybciej ją rozpatrzymy. Formularz przeprowadzi Cię przez kolejne kroki składania reklamacji i wskaże, jakie informacje powinny być zawarte w zgłoszeniu.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Serio....? Mam wrażenie, że tracę czas gadając tutaj z moderatorami ale podejmę jeszcze jedną próbę:
Paczka widnieje jako odebrana, więc nie mogę jej reklamować, może to zrobić kupujący.
Wersja obrazkowa jak to u was wygląda poniżej:
@AkcOgrod-pl Okej, dobra. Działam i weryfikuję sprawę 😉
@AkcOgrod-pl klikasz ,, kontynuuj ,, opisujesz i wysyłasz formularz ,druga opcja przez ,, pomoc ,, wybierasz temat , piszesz wysyłasz
@mdrogeria jak wiele firm nie zna polskiego prawa dowidziałem się sprzedając im towar na allegro
@AkcOgrod-pl Przy pustych skrytkach Allegro One (sytuacja dosyć częsta)zazwyczaj wystarczyła interwencja moderatora z forum, przesyłki często nie mieszczą się do skrytki lub brakowało skrytek odpowiednio dużych i kurier zabierał paczkę ze sobą na oddział.
@AkcOgrod-pl złóż reklamacje, mailem czym się da do Allegro i czekaj na informację, na dziś masz paczkę odebraną, nie ma podstaw do zwrotu kasy czy ponownej wysyłki 🙂
W dyskusji odpisz że reklamację złożyłeś i czekacie 🙂
@AkcOgrod-pl Nasz doradca już zajmuje się sprawą i weryfikuje sprawę z przewoźnikiem. Przepraszam, że tak to długo trwało. Otrzymasz niedługo wiadomość mailową w tej sprawie.