Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sytuacja teoretyczna ale często u mnie spotykana wiadomo z jakiego powodu
kupujący kupuje coś o godzinie 10:00 z wysyłką allegro kurier UPS (smart), oferta z wysyłką 24h więc muszę wysłać dzisiaj a kurier już był rano o 9:00 więc lipa. Jeśli wyślę mu innym kurierem np inpost lub dpd czy kupującego dalej obejmuje darmowy zwrot? Czy to nie ma znaczenia jakim kurierem dostanie?
@mix-mce ustawić godzinę graniczną dla zamówień Allegro One na 7-8. Proszę.
@sl-aw-ek godzina graniczna nie zmieni tego że allegro wyświetla "dostawa jutro" w ofertach 24h bo mam za mało zamówień. Tak mi przynajmniej pisze. Chociaż nie wiem czemu bo wysyłam 2-3 paczki dziennie.
Wysyłasz mniej niż 10 przesyłek zgodnie z ustawionym czasem. Nie pokażemy czasu wysyłki dla tego przewoźnika dopóki nie osiągniesz więcej zamówień.
@mix-mce "Wysyłasz mniej niż 10 przesyłek zgodnie z ustawionym czasem" - za dużo przesyłek wysyłasz niezgodnie z ustawionymi czasami nadania. Mam 40 zamówień w marcu i nie wyświetla mi się podobny komunikat - ale trzeba wysyłać przesyłki zgodnie z deklaracją! Nawet 1 przesyłka wysłana zbyt wcześnie lub zbyt późno psuje wszystko.
Jak się ma 1000 zamówień to można sobie wysyłać jak Ci pasuje, na takim koncie to i tak niczego nie zmienia.
@sl-aw-ek Jak mam wysyłać zgodnie z deklaracją jak kurier ups po paczki przyjeżdża o 9:00 a 95% zamówień wysyłam inpostem który jest o 15:00? Dla tych kilku paczek nie zamierzam opóźniać całej masy innych zamówień. Zresztą nie o to pytałem.
@mix-mce przecież godziny wysyłki tego samego dnia ustawiasz osobno dla każdego przewoźnika.
@sl-aw-ek tak ale co mi z tego? nie dam razy ustawić tego dla UPS/One bo mam za mało paczek a dla innych nie będę ustawiał bo przyjeżdżają jak powinni.
Sorki, ale nie rozumiem: ile byś paczek nie wysłał, to możesz ustawić godziny wysyłki tego samego dnia.
Moim zdaniem powinieneś ustawić Allegro One do godziny 8:00 (wtedy spokojnie zrobisz paczki, które kurier UPS zdąży zabrać o 9:00, a Inpost do 15:00 (lub do godziny, która pozwoli Ci zrobić paczki przed wizytą kuriera).
Obecnie na moim drugim koncie, gdzie sprzedaż jest zerowa:
I jeszcze tutaj możesz ustawić (ja nie korzystam):
@MikroLITY nie dziwię się bo moje pytanie było całkiem inne, ale żeby Ci pokazać że u mnie się nie da to masz. Musiałbym albo przestawić wszystkie oferty na wysyłka 48h albo przestać wysyłać inpostem tego samego dnia żeby algorytmy allegro odpowiednio zaskoczyły. Jedno i drugie odpada.
@w_kiwi pytanie nie było o czas wysyłki, kolega @sl-aw-ek zaczął drążyć nie ten temat co trzeba
pytanie było takie:
kupujący kupuje coś o godzinie 10:00 z wysyłką allegro kurier UPS (smart), oferta z wysyłką 24h więc muszę wysłać dzisiaj a kurier już był rano o 9:00 więc lipa. Jeśli wyślę mu innym kurierem np inpost lub dpd czy kupującego dalej obejmuje darmowy zwrot? Czy to nie ma znaczenia jakim kurierem dostanie?
@mix-mce Jak ustawisz sobie wysyłkę ups tego samego dnia do 8.00 to taki zakup z 10.00 (czy 8.01) nadajesz następnego dnia i jest to wysyłka w terminie nawet jak kurier przyjedzie następnego dnia o 11.
@Health___Beauty już 3 razy pisałem że się nie da, napiszę i czwarty. Nie da się.
@mix-mce da się, masz komunikat że kupujący tego nie widzą - ustawisz taką deklarację, nadasz kilka paczek, wszystko wskoczy i kupujący będą to widzieć
@Health___Beauty nie, nie wskoczy, 90% zamówień wysyłam inpostem który przyjeżdża o 14-15 więc musiałbym wszystkie zamówienia wysyłać później inaczej allegro będzie dalej błędnie pokazywać czasy dostaw. Z tego co wiem allegro liczy % ze wszystkich zamówień a nie dla konkretnych przewoźników, tych podaje w odpowiedniej zakładce ale tam nikt nie zagląda. Każdy za to widzi "dostawa jutro" w ofercie.
Ostatnie dwa-trzy miesiące walczyłem z tym algorytmem i póki co te czasy mi się ustabilizowały na w miarę normalnym poziomie, nie chcę więcej w nim grzebać.
@mix-mce ja mam InPost do 14, pozostałych przewoźników do 10 i jakoś nic się nie wysypuje. Owszem, kupujący widzi kup do 14.00 - dostawa jutro ale jak już wybierze przewoźnika to widzi kiedy będzie dostawa - czy jutro czy kolejnego dnia. Też większość zamówień idzie inpostem ale jakoś do tej pory nikt nie składał zażaleń że paczka DPD czy DHL dotarła później niż miała.
@Health___Beauty ja tak samo nie mam żadnych skarg nawet na UPS, co więcej - to nie był wcale mój problem dopóki nie zaczęliście mnie przekonywać że jak trzeba go rozwiązać. Nie wiem czemu ludzie zaczęli drążyć nie ten temat co trzeba.
@mix-mce jeśli wyślesz mu innym kurierem to nie ma znaczenia. Zwrot w smart zrobi takim przewoźnikiem jakiego wybrał przy zakupie, a że dostał inną firmą, to allegro nie interesuje.
@mikeza no i to chciałem wiedzieć. Dziękuję.