anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Apple Lightning" - narzucone pole wyboru przez portal Allegro a jednak zakazane? Absurd?

BigMaras
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

W wielu kategoriach mamy narzucone pole wyboru przez portal allegro (Apple Lightning). Możemy wybrać:

1. USB – Apple 30-pin
    2. USB – Apple Lightning
    3. USB Typ C - Apple Lightning

Nie można edytować, nie można zmienić, należy wybrać. Na dziś blisko 70tys ofert z nazwą Apple Lightning.

Niestety usunięto mi 10 ofert, upomnienia ze standardową regułką o wprowadzeniu w błąd co marki i pochodzenia produktu z uwagi, iż wyszczególniony w dodatkowym wyposażeniu urządzenia jest kabel USB Typ C --> Apple Lightning

W odpowiedzi na ticket 49634540 otrzymałem informacje, że nie można używać nazwy Apple Lightning a jedynie Lightning.

To jak to jest? W jednej kategorii narzucony wybór Apple Lightning i blisko 70k ofert a w drugiej zabronione? To jakaś pomyłka czy wznosimy się na jakieś wyżyny abstrakcyjnego absurdu?

1. apple lightning_.jpgZrzut ekranu 2025-02-24 144413.jpgZrzut ekranu 2025-02-25 114002.jpg
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator
Moderator

@BigMaras widzę, że otrzymałeś wyczerpującą odpowiedź w tym temacie i dodatkowo proszę o cierpliwość w zgłoszeniu nr 49634540 otrzymasz doprecyzowanie.

Oferty zostały usunięte, ponieważ tytuł lub opis oferty, może wprowadzać w błąd.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

BigMaras
#8 Zapaleniec#

@gdvorek Nie tytuł, Nie opis. W parametrach dodatkowych, wyposażenie, było dokładnie to sformułowanie "Kabel USB Type-C --> Apple Lightning". To jedyny zarzut. 

Tak, dostałem wyczerpującą odpowiedź, że chodzi o "Apple Lightning". Jak ma zatem się ten zarzut to pola wyboru w wielu kategoriach kablowych gdzie sam portal narzuca wybór "Apple Lightning"

Czy zatem oznacza to, że 70 tys ofert z Apple Lightning w nazwie i opisie jest zgodnie z regulaminem Allegro a w innej kategorii dodatkowego wyposażenie Apple Lightning jest wprowadzeniem w błąd kupującego co do pochodzenia towaru?

Czy nie ma tutaj delikatnie mówiąc sprzeczności?

Zrozumiałbym gdyby Allegro zamknęło 70tys ofert, usunęło pola wyboru Apple Lightning z wyboru a tak mamy do czynienia z absurdem.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@BigMaras otrzymałem informację, że Twoje zgłoszenie 49634540 jest konsultowane, dostaniesz odpowiedź mailową. Proszę o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów