anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Raport poziomu jakości sprzedaży - odjęte punkty

K_W_S
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. W dniu dzisiejszym 04.04.2025 w "raport_jakości_sprzedaży_1781037_2025_04_04" system odjął na 100 pkt. za "Średni czas odpowiedzi" w poz.7. Ponieważ odpowiedzi udzielamy natychmiast, proszę o wyjaśnienie dlaczego odjęto nam punkty.

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@K_W_S, skonsultuję sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@K_W_S, dostałam informację, że w ostatnich 30 dniach nie miałeś pytań od klientów i wiadomości w dyskusjach, dlatego odjęliśmy Ci punkty w tej mierze. W zamian dostałeś 85 punktów w miarach: Brak pytań od klientów i Brak wiadomości w Dyskusjach.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

mdrogeria_0-1743770956171.jpeg

oznacz moderatorów

K_W_S
#7 Wielbiciel#

Przecież to jest jakiś absurd !!!

Czyli mamy za dokładne opisy na aukcjach i dlatego klienci o nic nie pytają? Proszę jeszcze raz przeczytać to co Pani napisała... później jeszcze raz ... powinno być odwrotnie.

@julienail  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@K_W_S  już rozumiesz?, zabrali Ci 100pkt. za szybkie odpowiedzi, a w nagrodę za to, że klienci o nic nie pytają i nie masz sporów dostałeś 85pkt.😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T ale przyznasz ,że takie ,, cóś,, mógł wymyślić tylko allegrowski grzejstołek  , normalni ludzie tak nie mają .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@mdrogeria to prawda, że ta punktacja nie ma nic wspólnego z logiką, ale ktoś napisał ten algorytm, ktoś go zatwierdził, a teraz ktoś musi cierpieć

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Jaja jak berety, dwa dni temu jakość sprzedazy super 390 punktów na 500, a dzis 240 i "dobry". za co? ZA JAKIE GRZECHY? Toz to durnota całkowita taki sposób liczyć oceny, mniej 100 pubnktow bo zaden kupujacy nie pofatygował sie z wystawieniem oceny i brak poleceń od kupujacych.

A CO TO JA DUCH ŚWIETY żeby ich zmusic? A moze wy dacie im jakies bonusy za wystawianie poleceń, albo skasujcie tę miarę w ocenie sprzedawcy bo to naprawdę ani poprawia nastroj ani pozycje oferty. 

Za chwilke mam wypełnic akiete dotyczącą jakosci sprzedaży allegro, też wam same 1 postawię za te durnoty.

oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator#

Nie przejmuj się – mnie również odjęto 100 punktów, tylko dlatego, że klient nie wystawił żadnej oceny w ciągu 30 dni. Czytając Twój wpis, jestem równie zaskoczony jak Ty informacją, że punkty są też odejmowane za brak pytań ze strony klienta. To rzeczywiście budzi pewne wątpliwości. Brak oceny można jeszcze jakoś zrozumieć, ale ta druga kwestia wydaje się już dość kontrowersyjna. 🙄

oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator#

Wygląda na to, że treści trzeba konstruować w taki sposób, aby zachęcały klientów do zadawania pytań. Niestety, jeśli oferty są już wystawione, trudno to skorygować –  jedynym rozwiązaniem jest ich całkowite wystawienie na nowo. Czy są jeszcze inne tego typu kwestie, o których dowiem się dopiero w trakcie korzystania z platformy? 😲 😱

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@HYDROREN   TUTAJ masz wszystko

oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator#

Kiedy kupuję coś na Allegro, zawsze sprawdzam, czy opis zawiera wszystkie potrzebne informacje. Jeśli czegoś brakuje, rezygnuję z zakupu, bo nie lubię zadawać pytań. Pytam tylko wtedy, gdy naprawdę zależy mi na danym przedmiocie, np. gdy nie mam możliwości kupienia go gdzie indziej. Wydaje mi się, że klienci są bardziej skłonni do zakupu, gdy ogłoszenie zawiera kompletne informacje i nie muszą dodatkowo dopytywać. Osobiście nie przepadam za pisaniem wiadomości i zwyczajnie nie chce mi się tego robić. Poza tym zauważyłem, że większość klientów, którzy zadawali pytania, i tak nie decydowała się na zakup. Tylko w nielicznych przypadkach faktycznie dochodzi do transakcji. To jest moja własna opinia i doświadczenie co do zadawania pytań przez klientów.

oznacz moderatorów