Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drogie Allegro oraz drodzy moderatorzy czy możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób działa system zgłoszeń!
Zostały mi usunięte oferty za użycie synonimu słowa "NOWOŚĆ" w tytule oferty a dokładnie użycie słowa Najnowszy i Nowy. Oczywiście zostały usunięte po reakcji konkurencji 🙂 Gdzie zaraz po usunięciu moich ofert oni sami w swoich ofertach zastosowali te słowa w 90% swoich ofert. Po rozmowie z działem odpowiedzialnym za regulamin dotyczącego tego zagadnienia "tak mnie przekierowano" oznajmiono mi że:
Użycie słowa Najnowszy, Nowy jest niezgodne z regulaminem
Gdy je zgłosiłem oferty nie są usuwane a moje zgłoszenia są po prostu ignorowane przez Państwa suport. Czy tu działa zasada koleżeństwa czy po prostu jedni mogą więcej a innym oferty są usuwane?
Oczywiście zmiany u nas nastąpiły zgodnie z regulaminem, a nie wiedzieliśmy, że takie działanie jest niezgodne. Ale niesmak jest duży, bo wasz jak widać ALGORYTM działa bardzo pięknie na te słowa, bo automatycznie wszystkie oferty konkurencji znalazły po 1 dniu na top sprzedaży. Wystarczyło zastosowanie synonimu słowa, którego używacie do promowania!
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@BiS-Zakupy wobec wszystkich ofert, które naruszają nasze zasady podejmujemy działania. Czy możesz podać numer zgłoszenia o którym piszesz? Oraz przykładowy numer oferty konkurencji.
.
Mają bardzo dobrą sprzedaż.
Zauważ, że korzystają również z słów wprowadzających w błąd konsumenta.
"NAJWIĘKSZA" !
Pamiętasz reklamy Carlsberg ? Zmienili po ukaraniu na "prawdopodobnie ...najlepsze".
A słowa NAJNWIĘKSZA też nie można używać ?
@BiS-Zakupy udowodnisz, że jest największa?
słowo nowy,nowość jest zabronione bo za to allegro pobiera dodatkowe opłaty
To popatrzcie jak można wystawiać aukcje i allegro nie reaguje na własny regulamin 🙂
Oferty numer:
15205979504 13280885862 16628391600 15209733556 16548504273 16544627936
@la_nika moderacjo czy możesz się odnieść do tych podanych przykładów ?
Oraz odpowiedzieć mi jeszcze co oznacza słowo PRO i czy jest regulaminowe?
Oferty numer:
15205979504 13280885862 16628391600 15209733556 16548504273 16544627936
@BiS-Zakupy te oferty nie naruszają naszych zasad. Słowo "Nowość" jest niedozwolone, słowa użyte we wskazanych ofertach nie są powodem do usunięcia ofert.
Nie wiem dokładnie z jakiego powodu zostały usunięte Twoje oferty, być może były to inne naruszenia, możesz skontaktować się za pomocą formularza, aby to wyjaśnić.
Dziękuję a więc jak najbardziej używamy 🙂
Tylko bardzo ciekawe że na rozmowie z czatem usłyszałem że jest nieregulaminowe. Nie drążę już tu tematu mam podstawę do roszczeń jeśli zostaną usunięte