anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Regulamin (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.4)

MAMY ROZWIĄZANIE!
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

Drogie Allegro oraz drodzy moderatorzy czy możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób działa system zgłoszeń!

Zostały mi usunięte oferty za użycie synonimu słowa "NOWOŚĆ" w tytule oferty a dokładnie użycie słowa Najnowszy i Nowy. Oczywiście zostały usunięte po reakcji konkurencji 🙂 Gdzie zaraz po usunięciu moich ofert oni sami w swoich ofertach zastosowali te słowa w 90% swoich ofert. Po rozmowie z działem odpowiedzialnym za regulamin dotyczącego tego zagadnienia "tak mnie przekierowano" oznajmiono mi że:

Użycie słowa Najnowszy, Nowy jest niezgodne z regulaminem

Gdy je zgłosiłem oferty nie są usuwane a moje zgłoszenia są po prostu ignorowane przez Państwa suport. Czy tu działa zasada koleżeństwa czy po prostu jedni mogą więcej a innym oferty są usuwane? 

Oczywiście zmiany u nas nastąpiły zgodnie z regulaminem, a nie wiedzieliśmy, że takie działanie jest niezgodne. Ale niesmak jest duży, bo wasz jak widać ALGORYTM działa bardzo pięknie na te słowa, bo automatycznie wszystkie oferty konkurencji znalazły po 1 dniu na top sprzedaży. Wystarczyło zastosowanie synonimu słowa, którego używacie do promowania! 

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BiS-Zakupy wobec wszystkich ofert, które naruszają nasze zasady podejmujemy działania. Czy możesz podać numer zgłoszenia o którym piszesz? Oraz przykładowy numer oferty konkurencji. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

.

oznacz moderatorów
bosek_2804
#10 Popularyzator#

@BiS-Zakupy

Mają bardzo dobrą sprzedaż.

Zauważ, że korzystają również z słów wprowadzających w błąd konsumenta.

"NAJWIĘKSZA" !

Pamiętasz reklamy Carlsberg ? Zmienili po ukaraniu na "prawdopodobnie ...najlepsze".

oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

A słowa NAJNWIĘKSZA też nie można używać ? 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@BiS-Zakupy udowodnisz, że jest największa?

słowo nowy,nowość jest zabronione bo za to allegro pobiera dodatkowe opłaty

oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

To popatrzcie jak można wystawiać aukcje i allegro nie reaguje na własny regulamin 🙂 

Oferty numer: 

15205979504 13280885862 16628391600 15209733556 16548504273 16544627936

@la_nika  moderacjo czy możesz się odnieść do tych podanych przykładów ? 

Oraz odpowiedzieć mi jeszcze co oznacza słowo PRO i czy jest regulaminowe?

oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

Oferty numer: 

15205979504 13280885862 16628391600 15209733556 16548504273 16544627936

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BiS-Zakupy te oferty nie naruszają naszych zasad. Słowo "Nowość" jest niedozwolone, słowa użyte we wskazanych ofertach nie są powodem do usunięcia ofert.
Nie wiem dokładnie z jakiego powodu zostały usunięte Twoje oferty, być może były to inne naruszenia, możesz skontaktować się za pomocą formularza, aby to wyjaśnić. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#7 Wielbiciel#

Dziękuję a więc jak najbardziej używamy 🙂

Tylko bardzo ciekawe że na rozmowie z czatem usłyszałem że jest nieregulaminowe. Nie drążę już tu tematu mam podstawę do roszczeń jeśli zostaną usunięte

oznacz moderatorów