anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja opłat za podjazd DPD

fripers
#9 Pomysłodawca#

Tak się zastanawiam, czy Wy tam w ogóle cokolwiek robicie oprócz pobierania pieniędzy.  :))))

25.06 zgłosiłem JEDNĄ (z dziesiątek które planuje zgłosić) reklamację Allegro Delivery dot. niesłusznie pobranej opłaty za podjazd DPD. Mamy 15 lipca i dalej nie mam odpowiedzi. 

reklamacja: 77536/2025.

PS. Podoba mi się też "status: w trakcie", "opis: zamknięta". Czego tyczy się ta zamknięta? Pisałem tez maila w tej sprawie ponad tydzień temu, nikt mi nie odpisał.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fripers Nie widzę Twojej wiadomości w tej sprawie. Podaj mi, proszę, numer tej korespondencji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fripers
#9 Pomysłodawca#

....

Nie moja wiadomość, ale reklamacja jest przedmiotem tego wątku.
Pisałem 04.07 w odpowiedzi na Przyjęliśmy zgłoszenie numer "52714997" ref:!00D240aE05.!500Ti0SlU0y:refA

Ale co to w ogóle ma do rzeczy?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@fripers poprosiłam o priorytetowe zajęcie się Twoim zgłoszeniem reklamacyjnym.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fripers
#9 Pomysłodawca#

Priorytetowe. Mijają kolejne 2 dni, to juz 3 tygodnie. Śmieszni jesteście.

oznacz moderatorów

fripers
#9 Pomysłodawca#

Mogę prosić o kolejną fenomenalną interwencję z prośbą o priorytet??? Bo dalej nie mam odpowiedzi.  Komedia.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@fripers Ostatnią wiadomość od doradcy otrzymałeś 18.07. Proszę Cię o cierpliwość. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@fripers ale Allegro Delivery One Box DPD mają darmowe podjazdy od pierwszej paczki, i tu UWAGA jak na tym podjeździe przekażesz inne paczki DPD, Allegro kurier DPD i będzie ich mniej niż 4 sztuki ( nie licząc OneBox ) to Cię skasują za podjazd 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Jak posiadasz klika kont to z każdego liczą indywidualnie ilość paczek 😆

oznacz moderatorów

fripers
#9 Pomysłodawca#

Ale ja nie zlecam odbiorów przez Allegro, nie wyobrażam sobie sytuacji w której zlecam odbiory według umowy własnej, a oni mnie jeszcze kasują za podjazdy, to raz.

A dwa, że specjalnie sprawdzałem, że dla dnia dla którego doliczono opłatę wyszły 4 paczki Allegrowskiego DPD..

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@fripers twoja umowa i stały podjazd w dpd nie obowiązuje wysyłając paczki allegro kurier dpd. Jak miałeś 4 i więcej to dobrze, że złożyłeś reklamacje. Oby rozpatrzyli Ci pozytywnie.

Każde konto allegro ma inny numer numkat. Ktoś tu kiedyś pytał ale nie doczekał się odpowiedzi (albo ja ją przeoczyłem)

Czy jak kurier podjeżdża do hurtowni np po 400 paczek od 400 sprzedawców to czy allegro kasuje każdego sprzedawcę osobno za podjazd.

Ja obstawiam że tak

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:44052296  rozmawiałem na ten temat z kurierem. Z tego co powiedział nie ma znaczenia na ilu kontach idą zlecenia. Liczy sie odbiór z danego adresu.

Jesli pod danym adresem jest 5 lub wiecej paczek dpd - podjazd jest bezpłatny

Aha i nie ma znaczenia ilośc zleconych paczek. jełsi puszczasz zlecenie na 3 paczki ale w sumie przekazujesz popdczas odbioru ( licza sie tylko paczki dpd nie łony) to taki podjazd takze jest bezpłatny.

Natomiast jeśli zlecasz odbiór 5 paczek a przekazujesz 3 - taki podjazd jest płatny.

Nie ma znaczenia ilośc zleconych przesyłek lecz ilośc przesyłek faktycznie przekazanych podczas odbioru.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@_Likos_ to się jeszcze zdziwisz

paczki dpd dzielą się na

allegro one dpd

allegro kurier dpd

allegro pickup dpd

i jeżeli masz z tego miksa 5 paczek to i podjazd będzie płatny

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@RED tak wiem. Ale jeśli z tego będzie 5 paczek po wyłączeniu ONE ( tylko pickup i kurier dpd) wówczas jest bezpłatny podjazd

Natomiast jeśli będzie 1 paczka one a 4 pozostałe dpd to oczywiście podjazd płatny

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@_Likos_ my mamy 3 konta allegro i do każdego doliczyli nam 4,99 za podjazd na ten sam adres. Bo każdy użytkownik to indywidualny numkat. Powinno być że jedna firma to jeden numkat.

Na pierwszym koncie mieliśmy 3 paczki na drugim i trzecim po 1 paczce w sumie 5 wszystkie allegro kurier dpd

Od tamtej pory wozimy do DPD pickup. Raz miałem sytuację, że w pickup paczkę wziął ode mnie kurier i też policzyli podjazd bo w statusie było odebrana przez kuriera reklamacja nic nie dała bo dpd bazuje na statusach . Kurier odebrał więc był podjazd.

A @-Outlet-Butik- nadal nie dostał odpowiedzi na temat hurtowni.

oznacz moderatorów

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

własnie dzisiaj pierwszy raz zamówiłem podjazd DPD bo miałem dużą kolumnę do wysłania,

normalnie nosze do punktu pick up, jak mnie za to skasują, w życiu nie zamówie podjazdu, tym bardziej że kurier DPD dzisiaj jednoczesnie dostarczył mi moje zamówienia i odebrał to co miałem do wysłania, czyli i tak by do mnie przyjechał    

oznacz moderatorów

trader2345
#9 Pomysłodawca#

Przypadkiem odkryłem, że mam naliczone kilkaset  opłat po 4,99 zł  za DPD_N1_PODJAZD a nie zlecałem ani jednego podjazdu  DPD. Dostarczam wszystko osobiście do oddziału. O co tu chodzi?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@trader2345 a kto te paczki od Ciebie odbiera w tym oddziale? I co Ci pokazuje status paczka ?

Pewnie jest tak jak opisałem 

Raz miałem sytuację, że w pickup paczkę wziął ode mnie kurier i też policzyli podjazd bo w statusie było odebrana przez kuriera

oznacz moderatorów

trader2345
#9 Pomysłodawca#

Tracking pokazuje

Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD

a oni i tak liczą za podjazd. Przecież to jest jakiś oscylator, wyłudzenie  zapłaty za usługę , której nie ma.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@trader2345 czego nie rozumiesz - płacisz za własny podjazd 🙂

oznacz moderatorów