anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozmiarówka, Formularz wystawiania produktu

krzysztofpl
#9 Pomysłodawca#

Witam.

Współpracujemy z producentem z Unii europejskiej.
Od wielu lat sprzedajemy odzież i dla dorosłych i dla dzieci.

Od pewnego czasu pojawił się problem:
Producent ma taka rozmiarówka dla dzieci:
rozmiarówka.JPG

Czyli albo pod wzrost, albo pod wiek.
Taka rozmiarówka jest od wielu lat stosowana w całej unii jak i za granicą. Szczególnie jeżeli chodzi o wzrost.
Zazwyczaj bywają różne parametry ( zależnie od producenta), ale w każdym razie taki parametr jest i istnieje.

U Państwa w formularzu do tego pory również mieliśmy wybór takiego rozmiaru.

Od pewnego czasu takie rozmiary zniknęły. Czyli automatycznie w kilkudziesięciu ofertach nie mam wyboru rozmiaru.
Piszę w związku z tym zapytanie do allegro co się stało.

Oto jedna z odpowiedzi którą dostałem:

rozmiarówka 1.JPG

Oczywiście zostałem zbyty. Przecież moja rozmiarówka jest zgodna z tym co jest w unii...
Oczywiście napisałem odpowiedz:

ss 2 rozmiarowka.JPG

Na którą dostałem wręcz świetna odpowiedz:

allegro 3.JPG

Zatem postanowiłem sprawdzić co Państwo mają w swoim formularzu 🙂

I jestem ciekaw z której strony te produkty mają rozmiarówkę "europejska"

Na początek:
s 3.JPGs 1.JPGs 2.JPG

To się znajduje w:
Kategoria:

Spodenki
Nr kategorii 110179

Sport i turystyka - Rowery i akcesoria - Odzież - Spodenki

Nie żeby coś, ale totalnie nie mam pojęcia co tutaj Państwo wprowadzili. Pracuje w odzieżówce już troszkę czasu, a pierwszy raz widze takie rozmiary na oczy.
Co one niby mają oznaczać.
W naszym przypadku rozmiary są całkiem logiczne, ukazują wzrost dla dzieci które stosuje się od wielu lat w europie.

A według Państwa formularz co oznacza rozmiar np: 40, albo 188/116 ? Co to ma być jeżeli moge zapytać, bo może również się czegoś nauczę.|

Nie mówiąc o przypadkach: 14XL, lub XS/34.
Rozumiem iż Państwo dodali w kategorii spodenki rozmiar dla słonia i mrówki ?
Chociaż personalnie spodenek w takim rozmiarze nawet w cyrku chyba nie mają...
Proszę o sensowną pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam.
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@krzysztofpl Sprawa jest już konsultowana przez doradcę, dlatego proszę, zaczekaj na odpowiedź. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

krzysztofpl
#9 Pomysłodawca#

Doradca zakończył temat podsumowaniem który otrzymałem. To, że na siłe odpisałem watpię iż przyniesie dodatkowy rezultat.
Szczególnie iż mój wniosek o przywrócenie rozmiarów został odrzucony.
A tak wynika to z korespondencji.

W związku z tym uciekłem uzyskać pomoc tutaj.

oznacz moderatorów

krzysztofpl
#9 Pomysłodawca#

Dodatkowo w razie potrzeby dodaje cała rozmiarówkę producenta:
sss 1.JPGsss2.JPG

Dla potwierdzenia dodaje zrzut ekranu od producenta z Czech ( przykład losowych spodni dziecięcych)

Polski zrzut ekranu jest pełna rozmiarówka.

Ps: A chciałbym zaznaczyć iż Państwo również z sąsiadami współpracują, w związku z tym argument konsultanta odnośnie tego iż nie pochodzi ta rozmiarówka z europy niezasadna.

Uproszczając nawet Czesi nie będą mogli wystawić swoich ofert.

oznacz moderatorów

Client:129122403
#9 Pomysłodawca#

@krzysztofpl Allegro magluje parametr Rozmiar od lat ciągle go przerabiając. Raz robią generalny parametr z milionem opcji, raz robią konkretne wersje dla poszczególnych kategorii , potem znowu robią generalny parametr jak widać... Zaraz znowu będą robić kolejne zmiany.

Poza tym wspaniała odpowiedź od doradcy, który z uśmiechem każe grzecznie "pisać do producenta" w sprawie parametrów, których nie konsultują z producentami. Ostatnio też mnie doradca zbył po tym, jak poprosiłem o wyjaśnienia co do wysłanych logów, że "po ich stronie nie ma błędu". Ciul, że ich nawet nie obarczałem żadną winą tylko próbowałem znaleźć rozwiązanie problemu.

Albo doradcy nie rozumieją, co się do nich pisze albo też traktują wiadomości do nich personalnie z jakiegoś mało zrozumiałego powodu.

oznacz moderatorów

krzysztofpl
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie mam to samo odczucie. Najbardziej irytujące jest kiedy jednak doradca myśli iż wie lepiej, pracując w zupełnie innej jednak branży i nie ma wiedzy na temat tego, co powinno być a co nie.

Za niedługo dojdziemy to tak prymitywnych rzeczy, że będziemy dyskutować o tym  czy doradca widzi kolor czerwony czy jednak różowy ( mając zdjęcie i opinie producenta w temacie ).

A te czyste zbywanie to troszkę już powoli szczyt bezczelności.
Czyli producent który zaznacze jest z europy, ma zmienić wszystko bo pracownik allegro sobie tak życzy.

Szkoda, że jak Chińczycy wprowadzają losowe i bezsensowne parametry to się przymyka na to oko 🙂

oznacz moderatorów