anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozwiązanie problemów z wymuszeniem darmowej wysyłki smart - prosty formularz kontaktowy :-)

kolekcjonerstw
#11 Animator#

Wystarczy ze wyslecie wiadomosc o takiej tresci do kupujacego towary o nieskiej wartosci. Czasami widac na oko kto bedzie wymuszal darmowa wyslke smart. Zaoszczedzi wam to pieniadze i nerwy. Kopiuj/wklej

Oto wiadomosc:

Dzień dobry,

Chciałem zapytać, czy zamierzają Państwo zwracać część zamówienia z powodu darmowej wysyłki Smart. Jeśli tak, proszę o informację – wówczas wyślę tylko jedną rzecz, co oszczędzi nam problemów ze zwrotem.

Pytam, ponieważ niestety wielu klientów nadużywa polityki zwrotów Smart, co generuje dla mnie ogromne straty. Liczę na uczciwość i dziękuję za zrozumienie.

Pozdrawiam,

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@kolekcjonerstw Przypuszczam, że normalna większość kupujących nie zrozumie o co chodzi, a patosmarterów i tak nie zniechęcisz

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

tu nie chodzi o to zeby zniechecic, tylko zeby sie dogadac. napisze ci wyludzacz czy w rzeczywistosci chce jeden przedmiot czy dwa. Jak chce jeden wysylasz jeden a za drugi zwracasz proste

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Wiesz problemów z takim rozwiązaniem jest kilka:

1. Napiszesz to wyłudzaczowi, a on nie odpisze, albo odpisze po kilku godzinach. Co zrobisz?

- wstrzymasz się z wysyłką do czasu odpowiedzi, to stracisz punkty za terminową wysyłkę i pewnie dostaniesz negatywa.

- jeżeli wyślesz tego samego dnia, a on Ci odpisze np. wieczorem żebyś mu wysłał 1 z X przedmiotów, a wysłałeś mu wcześniej wszystkie, to możesz być pewien negatywa i dyskusji, że "klient" został oszukany, albo że pisze mu się jedno, a i tak robi drugie. 

2. Uczciwi Klienci mogą to uznać za spam, albo po prostu coś niemiłego, traktowanie ich jako potencjalnych oszustów, co też nie jest fajne.

oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

no nie wiem. Stestuje to rozwiazanie i bede widzial czy dziala.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@kolekcjonerstw Na mój gust sam się prosisz o kłopoty. @foto-hurtownia dość dokładnie określił, jakie mogą być skutki. A jak mogą, to będą 😎

oznacz moderatorów