Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystarczy ze wyslecie wiadomosc o takiej tresci do kupujacego towary o nieskiej wartosci. Czasami widac na oko kto bedzie wymuszal darmowa wyslke smart. Zaoszczedzi wam to pieniadze i nerwy. Kopiuj/wklej
Oto wiadomosc:
Dzień dobry,
Chciałem zapytać, czy zamierzają Państwo zwracać część zamówienia z powodu darmowej wysyłki Smart. Jeśli tak, proszę o informację – wówczas wyślę tylko jedną rzecz, co oszczędzi nam problemów ze zwrotem.
Pytam, ponieważ niestety wielu klientów nadużywa polityki zwrotów Smart, co generuje dla mnie ogromne straty. Liczę na uczciwość i dziękuję za zrozumienie.
Pozdrawiam,
@kolekcjonerstw Przypuszczam, że normalna większość kupujących nie zrozumie o co chodzi, a patosmarterów i tak nie zniechęcisz
tu nie chodzi o to zeby zniechecic, tylko zeby sie dogadac. napisze ci wyludzacz czy w rzeczywistosci chce jeden przedmiot czy dwa. Jak chce jeden wysylasz jeden a za drugi zwracasz proste
Wiesz problemów z takim rozwiązaniem jest kilka:
1. Napiszesz to wyłudzaczowi, a on nie odpisze, albo odpisze po kilku godzinach. Co zrobisz?
- wstrzymasz się z wysyłką do czasu odpowiedzi, to stracisz punkty za terminową wysyłkę i pewnie dostaniesz negatywa.
- jeżeli wyślesz tego samego dnia, a on Ci odpisze np. wieczorem żebyś mu wysłał 1 z X przedmiotów, a wysłałeś mu wcześniej wszystkie, to możesz być pewien negatywa i dyskusji, że "klient" został oszukany, albo że pisze mu się jedno, a i tak robi drugie.
2. Uczciwi Klienci mogą to uznać za spam, albo po prostu coś niemiłego, traktowanie ich jako potencjalnych oszustów, co też nie jest fajne.
no nie wiem. Stestuje to rozwiazanie i bede widzial czy dziala.
@kolekcjonerstw Na mój gust sam się prosisz o kłopoty. @foto-hurtownia dość dokładnie określił, jakie mogą być skutki. A jak mogą, to będą 😎