anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znak wodny

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Zgodnie z informacją od allegro można umieszczac znak wodny na miniaturach. Dostałam informację:

"Sprzedający ma obowiązek umieszczania na stronie oferty wyłącznie takich zdjęć, które przedstawiają wystawiony przedmiot w sposób wyraźny, bez zbędnych elementów. Zbędnymi elementami są m.in. teksty, logotypy, tła oraz inne informacje, które mogą wprowadzać w błąd lub uniemożliwiają ocenę stanu przedmiotu. W regulaminie nie ma bezpośredniego zakazu stosowania znaków wodnych."

Prosze o potwierdzenie. Mam zdjęcia które sama wykonałam i dopracowałam, nie chciałabym aby każdy mógł ich użyć gdyż poświęciłam na to sporo czasu i środków.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl znaku wodnego nie można umieszczać na miniaturach zdjęć - więcej informacji o tym przeczytasz w tym artykule

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Sa_nova Pracownik allegro napisał,że można.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@petinek_pl Umieszczając zdjęcie zgadzasz się na jego wykorzystanie w Katalogu oraz ofertach innych sprzedających.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

No to w takim wypadku co jeśli ktoś sam stworzył zdjęcia i nie chce aby je kopiowano? I proszę nie pisać,że może nie sprzedawać. Wiadomo,że nie o to mi chodzi. Dlaczego ktoś ma korzystać z dobrych zdjęć które stworzyłam samodzielnie. Nie są to zdjęcia od producenta ogólnie dostępne.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@petinek_pl Dlatego, że zaakceptowałaś regulamin.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@petinek_pl Jeste tutaj osoba, której to jest "konik" i chętnie Ci wytłumaczy dlaczego twoja praca poświęcona na wykonanie profesjonalnych zdjęć powinna być udostępniona konkurencji za darmo i dlaczego JEST TO DLA CIEBIE KORZYSTNE - ( werble !!!! ) - @k_owczarek1 

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl Przepraszam Cię, jeśli otrzymałaś taką informację. Podaj proszę numer tej korespondencji, w której doradca napisał, że dodanie znaku wodnego na miniaturze jest dozwolone. 

W kwestii zabezpieczania zdjęć - to my zabezpieczamy zdjęcia cyfrowo. Przeczytasz zo tym, w tym artykule

Informacje odnośnie wykorzystywania zdjęć, o których napisał @fox_paws - są uwzględnione w regulaminie

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Sa_nova Zgłoszenie nr "50180086" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0O2YmG:ref ].

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Sa_nova zawsze  możesz wytłumaczyć @petinek_pl jakie korzyści uzyska udostepniając za darmo efekty swojej pracy konkurencji ( ja chętnie poczytam)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl to było zgłoszenie nr 50158028, ale je znalazłam 🙂 
W swojej odpowiedzi Doradczyni odnosiła się do zdjęć w galerii, nie do miniatury.
Na miniaturze nie można umieszczać znaków wodnych. 
Kwestię zdjęć w galerii jeszcze doprecyzowuję, ale dodanie znaku wodnego nie zmieni tego, że o ile inny sprzedający oferuje dokładnie taki sam towar jak Twój, może skorzystać z Twoich, dodanych do Katalogu Produktów zdjęć. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@la_nika to proszę jeszcze o odpowiedź jak to wygląda w kwestii zdjęć z galerii,czy tam można dodawać ten znak. I czy czasem nie jest tak że zdjęcia z galerii równiez moga być wykorzystywane przez innych użytkowników bo z tego co widziałam zaciągają się wszystkie. 

Oraz proszę o pewne informacje aby potem nie było że nagle otrzymam mail od allegro o blokadzie lub sankcjach że użyłam znaku wodnego w galerii.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl gdy tylko otrzymam odpowiedź, dam Ci znać! 
Ale tak, gdy dodasz zdjęcia do katalogu, to inni sprzedający jeśli sprzedają ten sam produkt, mogą korzystać ze wszystkich Twoich zdjęć, nie tylko z miniatury. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl wracam z odpowiedzią. W przypadku zdjęć w galerii zgadzamy się jedynie na logo producenta oferowanego przedmiotu, więc logo producenta mogłoby być znakiem wodnym umieszczonym na zdjęciach w galerii (poza miniaturą, na miniaturze nie może być żadnego napisu). 
Ale tak jak pisałam, inni sprzedający jeśli sprzedają ten sam produkt, wciąż będą mogli skorzystać z Twoich zdjęć, nawet jeśli będzie tam znak wodny z logo producenta. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów