Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
piszę tutaj z wielkim żalem, gdyż zostałem całkowicie zignorowany przez obsługę Allegro.
Znaleźliśmy oficjalny sklep marki, który sprzedaje produkty między innymi naszej marki, tylko nie marki, która została zarejestrowana.
21 września - Na początku napisaliśmy do supportu, wiedząc jasno, że według regulaminu jest to sytuacja niedopuszczalna, zostaliśmy przekierowani do formularza zgłaszania ofert. Bez problemu idzie zobaczyć problem przeglądając wspomniany sklep, ale z pełnym zrozumieniem przeszliśmy do formularza.
około 24 września - Opisaliśmy jednocześnie oferty związane z naszym oficjalnym sklepem, opisaliśmy wyczerpująco sytuację. Jedyny feedback to przyjęcie zgłoszenia z informacją, że nie będzie odpowiedzi. Oczywiście działań też nie było.
15 października - jeszcze jedna próba po naszej stronie, odnieśliśmy się do wątku sprzed roku:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/oficjalny-sklep-sprzeda%C5%BC-produkt%C3%B...
Nie kojarzę, żeby od tego czasu coś się zmieniło w regulaminie strefy marek, jednak działań oczywiście też nie było. To wygląda jak ciche przyzwolenie eksploatacji systemu, albo nierówne traktowanie sprzedawców.
Może jednak regulamin się zmienił i na konta marek można wystawiać, co się żywnie podoba? Bo wydaje mi się, że miesiąc to wystarczający czas na reakcję kogokolwiek.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Pozdrawiam.
nierówne traktowanie sprzedawców to właśnie tworzenie tzw sklepów dla danej marki,
po co to jest robione?
@SKLEP_DAHUA dziękuję za sygnał i zgłoszenie. Skierowałam Twój przypadek do weryfikacji przez dedykowany dział.
Minął ponad miesiąc, nic się nie zmieniło. Mają Państwo na talerzu dosłownie ostentacyjne aż łamania Państwa regulaminu, ale z jakiegoś powodu w tym przypadku nie są Państwo zainteresowani wyciąganiem konsekwencji. W jaki sposób nie widzą Państwo problemu z tą sytuacją?
@SKLEP_DAHUA otrzymałyśmy informację, że zdjęcia i informacje o produkcie w ofertach sprzedającego, którego zgłaszasz zostały pobrane z katalogu, więc tutaj nie ma naruszeń regulaminu.
Natomiast w ramach Allegro działa program Współpraca w Ochronie Praw, którego celem jest eliminowanie ofert naruszających prawa podmiotów trzecich.
Naruszenia praw wyłącznych marki Dahua w ramach serwisu Allegro możesz zgłosić wysyłając wiadomość na adres program.wop@allegro.pl.
Każde zgłoszenie powinno zawierać lokalizację naruszenia, czyli adres url lub numer oferty, opis rodzaju naruszenia i podstawy prawne zgłoszenia. Prosimy także o przesłanie numeru praw wyłącznych dla danego znaku towarowego i pełnomocnictwa od właściciela marki.
Dzień dobry,
rozumiem, że miesiąc to trochę czasu, pewne szczegóły mogą uciec, ale zgłosiłem Państwu konto, które łamie Państwa regulamin, wystawiając na koncie marki produkty, które z marką nie mają nic wspólnego. Do tego nie wystawia absolutnie żadnych produktów wspomnianej marki. Mam ten regulamin przed sobą, Państwo mają zgłoszenie ode mnie i jakby unikają Państwo już kolejny raz zauważenia, o czym mówię.
Z tego wynika, że jeśli bym wystawił produkty innych producentów na naszym koncie, to nie ma to żadnych konsekwencji? Bo przez pasywność to właśnie Państwo insynuują.
Dzień dobry @SKLEP_DAHUA! Muszę Cię jednak poprosić, abyś zgłosił to w ramach programu Współpracy w Ochronie Praw, przesyłając informacje o które poprosiłam na adres program.wop@allegro.pl.
@la_nika dalej nie rozumiecie, jak ktoś ma konto marki ciuchów "Dana" oficjalny sklep Dana, a wystawia ciuch 4f czy adidas to co ma do tego ochrona praw ?
Regulamin jasno mówi że w ofercie muszą być tylko produkty danej marki a nie miszmasz 😄
@kostas11 Przedstawiciele Oficjalnego sklepu Dah.. też sprzedają produkty innych producentów
np tutaj: https://sklep.delta.poznan.pl/warunki.html
i nie widzę tutaj informacji o jakich napisały powyżej moderetorki
bo jak to wygląda jeżeli @la_nika pisze:
Prosimy także o przesłanie numeru praw wyłącznych dla danego znaku towarowego i pełnomocnictwa od właściciela marki.
Dla mnie kombinacje ze strefą marek i tzw oficjalnymi sklepami marki mogą podlegać pod ustawę o ochronę konkurencji i czyny nieuczciwej konkurencji
https://wzoryprzemyslowe-blog.pl/strefa-marek-allegro/
@SKLEP_DAHUA poproszę Cię jeszcze o cierpliwość. Poprosiłam o weryfikację konta i jeśli nie posiada wymaganych zgód, to podejmiemy odpowiednie działania.