Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zgłosił, że kurier bez jego wiedzy pozostawił paczkę pod drzwiami o godz. 11:32. Kiedy wrócił do mieszkania paczki już nie było. Jakie postępowanie w tej sytuacji, zgłosiłem sprawę na czacie allegro ale poza propozycją zgłoszenia w moim imieniu reklamacji nie mam żadnych informacji co dalej. Klient nie ma przesyłki, pyta co dalej? Zwrot środków przez nas czy może z Allegro protect? Ktoś był w podobniej sytuacji?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
numer reklamacji: 46020041
Klient najprawdopodobniej jest obcokrajowcem i nie do końca wie co ma zrobić.
@passahouse_com napisz kupującemu, że składasz reklamacje na dostawę. Do przewoźnika złóż reklamacje i wystąp o potwierdzenie doręczenia przesyłki.
Tak zrobiłem, konsultant allegro złożył reklamację w moim imieniu ale nie otrzymałem żadnej informacji co dalej.
Klient musi bezwzględnie zgłosić kradzież na policji. Ważny będzie nr RSD, nadany przez jednostkę policji prowadzacej sprawę. Zazwyczja dostaje się go w ciągu 14 dni.
Potem przekaż ten nr do DPD jako uzupełnienie wniosku reklamacyjnego.
Allegro składa w DPD reklamacje w moim imieniu ale nie otrzymałem od nich żadnej informacji jak mam postępować. Mam wysłać klienta na policję aby zgłosił kradzież? Miał problem z otwarciem dyskusji na Allegro..
Tak masz wysłać klienta na policję, aby zgłosił kradzież. Bez tego ubezpieczyciel DPD nie wypłaci odszkodowania. Chodzi, aby był papier, że do kradzieży paczki rzeczywiście doszło.
Oczywiście polecam,aby wcześniej klient popytał po sąsiadach, czy czasem któryś nie ma tej paczki.
Klient nie podpisał się pod obiorem przesyłki więc myślę, że on nie będzie stroną. Wychodzi na to, że ja się będę musiał bujać z reklamacją DPD, a jemu zwrócić środki. Dodatkowo DPD ma na rozpatrzenie reklamacji 30 dni..
@passahouse_com a skąd klient wie że była paczka, pewnie po kontakcie z kurierem wyraził na to zgodę 🙂 a teraz szuka winnego, jak radzą Ci powyżej złóż reklamację i czekaj bo na dziś w systemie jest jako doręczona i nie masz podstaw nic robić 😄
Twierdzi, że nie było żadnego kontaktu. Nie jestem w stanie w żaden sposób tego zweryfikować. W dpd dostałem informację, że przesyłka została pozostawiona przed drzwiami. Reklamację oczywiście już złożyłem.