Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Od kilku dni zauważyłem znaczący spadek sprzedaży. Zdaję sobie sprawę, że czasem trafiają się lepsze i gorsze dni, jednak obecnie ten spadek jest szczególnie widoczny. Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że od kilku dni liczba wizyt na aukcjach pozostaje bez zmian. Czy to normalne, że nie ma żadnych kliknięć? Zastanawiam się, czy Sales Center może działać nieprawidłowo i nie pokazuje właściwych danych.
U konkurencji nie zauważyłem zmniejszonej sprzedaży, czy dostałem od allegro jakąś karę o której nie jestem świadomy?
Dodatkowo, po uruchomieniu reklamy graficznej, byłem zaskoczony wysokością minimalnego dziennego budżetu – dla 4 przedmiotów wynosi on ponad 150 zł. Pamiętam, że kiedyś można było ustawić ten budżet już od 30 zł. Czy taka zmiana jest możliwa?
Będę wdzięczny za wyjaśnienia i pomoc w rozwiązaniu tych kwestii. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tak- Kierownictwa. Niestety wymienią dopiero w przyszłym roku...
To nie awaria tylko nowe "lepsze" zasady ,dzięki którym wszyscy są ponoć zadowoleni.
ZERKNIJ na której jesteś pozycji ? My na 3445. Kiedyś było lepiej.
https://salescenter.allegro.com/analytics/summary
Obecnie to:
PODSUMOWUJĄC - Allegro chce oszczędzić na serwerach, wykosić małych i pozostawić gigantów, a na koniec zredukować załogę z 5000 na 500 osób i jedną AI.
Jeśli coś pominąłem, inni dopiszą.
Lepiej nie będzie.
Poniżej przykład TOP 1000 z Allegro. Takie firmy zostaną.
i zazdroszczę takich obrotów --->
w przeciągu dwóch tygodni spadłem o 1356 miejsc
Punkt 8, zauważcie, że konkurencja ze Wschodu ma tę samą barwę logo co allegro. Wolą tu wpuścić, niż wypuścić kupujących tam, bezpośrednio.
@Hadwao_net były zmiany w wyszukiwarce i to drastyczne, jednym pada sprzedaż inni mają x3 😞
Do do reklam to działa na zasadzie licytacji więc czym więcej chętnych tym więcej trzeba płacić 😞
W punkt !!!
Od siebie dodam jeszcze jeden:
- allegro uniemożliwia kupującym wybór odpowiedniego dla nich kuriera w smart co jest jednym z najważniejszych elementów w wyborze sprzedawcy. Allegro samo go wybiera (czyt. 90% One, 10% reszta kurierów jak masz szczęście) dla "naszego dobra".
Prędzej czy później zainteresuje się tym wszystkim UOKIK, a kary jakie nałoży przekroczą te wszystkie "zyski" wielokrotnie. Myślę, że to tylko kwestia czasu...
Co jakiś czas przeczytać można przykładowo takie tematy:
https://www.cashless.pl/12927-allegro-uokik-kara-4-mln-zl
to mówi samo za siebie...
@banitos_2006 Allegro nie dostanie kary co najwyżej upomnienie i naniesie poprawki, myślisz że czemu wsparli kampus polska i władzę rządzącą 😄
@kostas11 ajajajajajjjj nie mogłem polubić .... 😉
ale to jest możliwe aby od kilku dni na aukcjach które generowały kilka tyś wyświetleń miesięcznie nie było ani jednego kliknięcia?
@Hadwao_net oczywiście, jak nie masz produktów na górze katalogu w widoku produktowym to zapomnij o sprzedaży 😞 przypuszczam że teraz głównie idą oferty pierwsze, mały procent zagłębia się w porównywanie, druga sprawa wielu kupujących na forum miało przenieść się gdzie indziej inni zamykali konta 😞
@Hadwao_net Trochę naklikałem Ci wyświetleń. Kilkanaście Twoich ofert. Sprawdź, czy przybyło coś czy nic. Każdą otwierałem w nowym oknie. Widzę, że sprzedaż faktycznie była szalona i nagle ....jebudubu. 150 sprzedanych w jednej ofercie ? W życiu nie miałem !
nic się nie zmieniło, nadal nie ma zarejestrowanych wyświetleń a wręcz zauważyłem że produkt który miał średnią miesięczną około 2000 wyświetleń od kilku dni widnieje informacja o 216 a dzisiaj nagle zmieniła się na 207.
@Hadwao_net czyli to też im ebło 🤣 Tu już mało co działa 😂
teraz sprawdzałem i spadłem w rankingu o ponad 1500 miejsc
@Hadwao_net napisał(a):
nic się nie zmieniło, nadal nie ma zarejestrowanych wyświetleń a wręcz zauważyłem że produkt który miał średnią miesięczną około 2000 wyświetleń od kilku dni widnieje informacja o 216 a dzisiaj nagle zmieniła się na 207.
@brakestop to tak nie do końca zależy ja masz ustawioną przeglądarkę, i jak działają ciasteczka allegro bo mogą blokować trackery
I teraz to tylko od Ciebie zależy czy tu zostaniesz licząc na jakieś ochłapy i pogrążając się w smutku, że już nie wiele zarobisz, i prędzej czy później się zwiniesz całkowicie, czy jednak przejdziesz na inny konkurencyjny portal, przy okazji promując ten krok wszędzie gdzie się da, by inni sprzedawcy również poszli za Tobą. I zaczniesz od "nowa".
Im więcej Was - sprzedawców tak zrobi, tym lepiej dla Was ale i dla Nas kupujących - pójdziemy za Wami.
jak widać np po **piiip** to jak na razie kupujący tam nie idą 😞