anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży.

Hadwao_net
#11 Animator#

Witam,

Od kilku dni zauważyłem znaczący spadek sprzedaży. Zdaję sobie sprawę, że czasem trafiają się lepsze i gorsze dni, jednak obecnie ten spadek jest szczególnie widoczny. Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że od kilku dni liczba wizyt na aukcjach pozostaje bez zmian. Czy to normalne, że nie ma żadnych kliknięć? Zastanawiam się, czy Sales Center może działać nieprawidłowo i nie pokazuje właściwych danych.

U konkurencji nie zauważyłem zmniejszonej sprzedaży, czy dostałem od allegro jakąś karę o której nie jestem świadomy?

Dodatkowo, po uruchomieniu reklamy graficznej, byłem zaskoczony wysokością minimalnego dziennego budżetu – dla 4 przedmiotów wynosi on ponad 150 zł. Pamiętam, że kiedyś można było ustawić ten budżet już od 30 zł. Czy taka zmiana jest możliwa?

Będę wdzięczny za wyjaśnienia i pomoc w rozwiązaniu tych kwestii. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
127 ODPOWIEDZI 127

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Hadwao_net  u mnie jest tylko jako lokalniealll2.png

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

to super, bo u mnie jestem widoczny w kilku miejscach a wyświetleń i sprzedaży nie ma od października.

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

proszę o wyjaśnienie sytuacji, oferty są promowane i się nie wyświetlają @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

czy moglibyście sprawdzić jeszcze tą zaznaczoną ofertęsrebro.jpg

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

U mnie się pojawił jako promowany na 10 pozycji 

Screenshot_20241031-143022.png

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

czy mógłbyś podesłać mi link po wpisaniu frazy impregnat do kabin prysznicowych?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

https://allegro.pl/listing?string=impregnat%20do%20kabin%20prysznicowych

teraz był na 10 pozycji bez promowania, jako główna oferta i opcją porównaj 37 ofert. To zależy kto i kiedy wyszuka, wyniki są różne. 

Zrzut ekranu 2024-10-31 174520.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Halfrunt dokładnie tak jak mówisz, jak wpisałem za pierwszym razem , to nie było w ogóle na żadnej z trzech stron, a  kilka minut później już była

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Hadwao_net Schowany jest w tej opcji jako jeden z wariantów:

aaa.jpg

Hadwao_net
#11 Animator#

ciekawe co wpływa na wyświetlanie oferty, allegro twierdzi że cena. Dziwne że wyświetlił ci sięobraz_2024-10-31_143722095.png @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   produkt droższy

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

No bo wpływa cena. Tyle, ze ta najwyższa. Zresztą jutro będę miała pewność, bo właśnie to testuję. Żaden parametr nic nie zmieniał,  a wywala na początek tych droższych.

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

U mnie się nie wyświetla, jest tylko czarno zielony za 53,50 i drugi też czarno zielony za 59,00.

Czarno niebieskiego nie widzę wcale.

Nie zazdroszczę.... 😞

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

@banitos_2006  napisał(a):

U mnie się nie wyświetla, jest tylko czarno zielony za 53,50 i drugi też czarno zielony za 59,00.

Czarno niebieskiego nie widzę wcale.

Nie zazdroszczę.... 😞

Proszę o wyjaśnienie sytuacji dlaczego nie wszyscy widzą ofertę choć jest promowana. Po co płacić jak nic to nie daje?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Hadwao_net warto zapoznać się z artykułami o Top ofercie (reprezentancie produktu) oraz o sortowaniu po trafności

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

produkt spełnia wszystkie  wasze wymagania, to dlaczego niektórzy go nie widzą ?

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

Szukałem ostatnio niskiego ściągacza do piór wycieraczek do Forda Focusa o nietypowym rozmiarze 60mm, znalezienie odpowiedniego, pasującego poprzez waszą wyszukiwarkę allegro zajęło mi blisko 9 godzin 😲. I musiałem się wspierać jeszcze dodatkowo wyszukiwarką googla i numerami EAN z niego. Przed tymi dur..ymi zmianami zajęło by mi to max 5 min.

chodziło konkretnie o to: https://allegro.pl/oferta/sciagacz-ramion-wycieraczek-malych-lozysk-10-60-mm-magnus-16599122035

To nowe wyszukiwanie to jest po prostu - D R A M A T  😫

na erl..i to samo znalazłem teraz w 20s

https://**piiip**.pl/produkt/sciagacz-dwuramienny-ramion-wycieraczek-i-lozysk-10-60mm,198374225

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Wielu sprzedających też to zauważyło i powystawiali swoje oferty do innych marketplace, a trochę ich jest. To widać po sprzedaży, na Allegro się zmniejsza, a gdzie indziej zwiększa - czyli klienci przechodzą. 

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

możesz przedstawić jakieś dane?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

To moja opinia poparta doświadczeniami własnymi, jak i obserwacją działań konkurencji w mojej  branży. Nie zamierzam publikować danych  😀

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

dobrze by było aby allegro w końcu miało konkurencję.

oznacz moderatorów