anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający bez powodu anuluje zakup

MAMY ROZWIĄZANIE!
Autozaslony
#12 Orędownik#

Po zakupie towaru, kupujący anulował zakup z takim o to powodem.

Witam serdecznie. Zamówienie zostało anulowane przez czyny związane z działaniami nieuczciwej konkurencji. W razie jakichkolwiek problemów proszę kontaktować się bezpośrednio z konsultantami allegro. Pozdrawiam

W takim razie proszę pracowników allegro o wyjaśnienie 🙂

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Czyżby to wynik działalności o której piszemy od kilku dni a Wy nic z tym nie robicie? 😄

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony w tej sytuacji proszę skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy

Nicol
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Po co odpisywać i się ośmieszać 🙂

Zakup dotyczy sprzedawcy niuniuglobal i chyba wszystko jasne 🙂

Proszę jeszcze raz odpisać, tylko tym razem przemyśleć odpowiedź.

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

@Autozaslony ... przemyśleć 🤣

Swoją drogą, ten profil @niuniuglobal nie jest jeszcze zablokowany ? To po kiej marchewki każdego dnia na forum wiele wiele osób zgłasza blokady konta z byle powodu ? Miejmy nadzieję, że nowy prezes **piiip** zrobi czystki w tych zespołach. Kurs Aukcji Allegro na giełdzie mocno w tyłek. Świat już zareagował na to bagno.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Faktycznie z tym przemyśleć to mnie poniosło.

Jak widać nie jest jeszcze zablokowany, ciągle obserwują 🙂

Tak jak napisałeś, zwykłym użytkownikom blokują konta z byle powodu a tutaj cisza.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

jeżeli zrobiłeś prowokację to ją dokończ zgodnie z prawem

oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Jak mam dokończyć skoro kupujący anulował zakup. 

Widzę, jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Po drugie to nie ja nie działam niezgodnie z prawem tylko sprzedający wystawiając przedmioty których nie posiada.

Więc się zastanów po której stronie prawa stoisz.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Autozaslony sam namieszałeś 🙂 sam nie wiem ko i co po co 😄

Sprzedający bez powodu anuluje zakup

kupujący anulował zakup

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Nie wiesz bo nie jesteś w temacie, Gdybyś czytał poprzedni wątek to byś wiedział. Nie ma to jak pisać coś aby tylko napisać kompletnie nie na temat.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Autozaslony nie muszę czytać wszystkich wątków, założyłeś nowy to napisz zrozumiale ! lub kontynuuj jeden wątek skoro dotyczy tego samego !

Raz piszesz kupujący a raz sprzedający, zdecyduj się !

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Jak nie musisz czytać to nie musisz też odpisywać. 

Jakoś inni którzy odpisali wiedzą o co chodzi.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@brakestop czyli mamy dropshipping allegro - allegro w czym problem, u mnie mogą do woli tacy kupować, zero zwrotów bo to zakup na firmę do dalszej odsprzedaży, żyć nie umierać 🙂 rozumiem że u autora ktoś taki kupił ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

U mnie też tak robią niektóre znane firmy i pretensji nie mam. 2 bloki dalej obok miejsca gdzie mieszkam znajduje się firma, która kupuje u mnie na nasz wspólny paczkomat pod blokiem. Wrzucam i śmiejąc się liczę na dzień, kiedy młody człowiek wpadnie na pomysł odbioru osobistego z bagażnika mojego auta. On lubi Allegro. Kupuje u mnie za 65 zł a sprzedaje po 94 zł. Jest git. Ale nie robi mi fikcyjnych zakupów, nie zgłasza zwrotów. Nie działa na szkodę firmy, w której ja pracuję. Nie wystawia negatywów.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
Autozaslony
#12 Orędownik#

Nie, nie kupił. To nie jest żaden dropshipping. Gościu dodaje tysiące aukcji przypadkowych produktów z allegro jako swoje oferty, nie zmieniając kompletnie nic w opisie, nawet używając czyichś nazw firm. Wystawia aukcje, które już dawno są zamknięte ale pozostał EAN w bazie allegro. Więc nie jest to robione w celu zarabiania. Przykład wystawia scyzryk za 1000 zł który inny sprzedawca ma za 50 zł, więc na pewno go nie sprzeda. Chodzi o to że wystawia produkty, których nie ma i nie będzie miał. Ludzie kupując u niego widzą nie tylko jego jako użytkownika ale również nazwę firmy, której produkty teoretycznie wystawia na sprzedaż, a których później nie wysyła gdyż ich nie ma. Wiadomo jak to klienci, jedni zapamiętają tylko jego jako nieuczciwego sprzedawcę a inni wbiją sobie do głowy "Twoją" firmę. Chodzi o firmy które mają swoje własne unikatowe produkty. 

oznacz moderatorów