anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający przypinający błędne oferty do produktów

Stempelek_sklep
#7 Wielbiciel#
Sprzedaję na Allegro ceramikę bolesławiecką i od jakiegoś czasu mam problem ze sprzedającymi, którzy przypinają do produktów błędne oferty.
Ceramika bolesławiecka posiada szeroką gamę form i kolorów, które dają bardzo dużo kombinacji.
Dlatego od samego początku dokładnie opisujemy produkty, nadajemy także unikalne numery EAN, aby nasi klienci mogli znaleźć odpowiednie formy i dekoracje - takie jakich szukaja.
Dla przykładu, po wyszukaniu na Allegro "filiżanka gm13", obecnie dla jednego z wyników wyświetla się filizanka w dekorze ASD. Przykład tego błędnego przypięcia do produktu to:
- moja oferta o numerze 16571393911, filiżanka 300ml w dekorze gm13, przypięta do produktu poprawnego, stworzonego przeze mnie, 300ml gm13
- oferty które są błędne: 16271197344, 16271288655, 16272180128, 15854617007 - są to filiżanki w całkowicie innych kolorach.
Wspomniany sprzedający ma dużo więcej ofert błędnie powiązanych z produktami - przez to nasi klienci mają trudność z wyszukiwaniem produktów jakich szukają, które my mamy w ofercie.
Dodatkowo my staramy się uzupełniać katalog produktów Allegro zachowując poprawność z regulaminem, a ten sprzedający nie tylko wystawia oferty błędnie powiązane z produktami, to jeszcze zaburza wyniki naszej pracy przez generowanie niedopasowanych wyników wyszukiwania klientów na Allegro.
Błędne powiązania oczywiście zgłaszam do Allegro, błędne oferty są odpinane, ale trwa to długo, a problem nie tylko nie zostaje permanentnie rozwiązany, ale coraz bardziej się pogłębia.
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Stempelek_sklep
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Stempelek_sklep. Już zajmuję się tym tematem. Proszę o cierpliwość - niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Stempelek_sklep
#7 Wielbiciel#

Cześć @MiMary , dzięki za kontakt.

Dla wspomnianego produktu widzę, że błędne oferty zostały już odłączone, ale bez problemu znajduję kolejny taki przykład:

- moja poprawna oferta 16424839146 (filiżanka p213) przypięta do produktu filiżanka p213

- błędne oferty podpięte pod ten produkt: 16271045394 oraz 16256989925 - filiżanki we wzorach 70 i 70a

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Stempelek_sklep dziękuję za sygnał. Zgłosiłam wskazane oferty. 😊

oznacz moderatorów

Stempelek_sklep
#7 Wielbiciel#

Cześć @Sa_nova@MiMary 

I znowu taki sam przykład:

- moja poprawna oferta 16424834036 (filiżanka js14) przypięta do produktu filiżanka js14

- błędne oferty podpięte pod ten produkt: 16271288655, 16426496642, 16271197344 - dodatkowo dwie pierwsze oferty były odpięte już wcześniej od innego produktu (w pierwszym poście w wątku). Sprzedający po prosto po odpięciu szuka innego losowego produktu i podpina oferty...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Stempelek_sklep Dziękuję za Twoje zgłoszenie, już zajmuję się tym tematem. 

oznacz moderatorów