Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Czy jest jakaś możliwość grupowego sprawdzania statusu paczek. Chodzi mi o to że jak wysyłamy paczki to status zmienia się automatycznie na "wysłane". Potem trzeba by wszystkie paczki sprawdzać ręcznie czy dotarły i są odebrane. To że paczka nie dotarła do klienta dowiadujemy się od samych klientów. Czy paczki po odebraniu nie mogłyby zmieniać status automatycznie "na odebrane" ? Byłoby to dużym ułatwieniem w razie poszukiwania paczki która nie dotarła. Chyba że może nie wiem o innym możliwościach ?
Cześć, @kadus_ms_fb! Możesz sprawdzić statusy zamówień w zakładce zamówienia, wybierając odpowiedni fitr "status zamówienia" np. "odebrane".
Status zamówienia powinien zmieniać się automatycznie na "odebrane", ponieważ pobieramy informację ze statusów przewoźnika (jeśli poprawnie dodajesz przesyłki do zamówienia). Jeśli otrzymujemy od przewoźnika informację, że paczka została doręczona to automatycznie oznaczymy zamówienie jako odebrane. Daj proszę znać, w jaki sposób nadajesz paczki oraz możesz podać przykład zamówienia, dla którego status nie zmienił się automatycznie.
Paczki nadajemy tylko przez Allegro, nie mamy umów własnych. U nas status NIE ZMIENIA SIĘ,cały czas widnieje jako "wysłane", chyba że coś trzeba ustawić.
Pierwsze słyszę żeby Allegro zmieniało status zamówienia na "odebrane" w zakładce "zamówienia" po uzyskaniu informacji od przewoźnika o odebraniu przesyłki. U mnie po zastosowaniu tego filtra mam tylko zamówienia oznaczone ręcznie jako odebrane w przypadku gdy był odbiór osobisty zamówienia przez klienta. Wysłane niezależnie od statusu przesyłki są oznaczone jako "wysłane" - wszystkie i zawsze tak było, nigdy nie było inaczej.
Jeśli korzystasz z Chrome to moduł "Pokazuj status przesyłek" rozszerzenia "Allegro Extensions" zapewni Ci taką funkcjonalność. W formie graficznej na stronie "zamówione przesyłki" pokaże Ci aktualny ich status (bazując na podstawie danych o przesyłkach pobranych z Allegro).
@kadus_ms_fb przepraszam za pomyłkę w mojej poprzedniej odpowiedzi. Jest tak jak @tomsyty, napisał - status możemy zmienić automatycznie jedynie na "wysłane", o czym informujemy w tym artykule.