Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Macie jakieś fajne sposoby na podsumowanie wartości aktywnych aukcji na waszych kontach?
Do tej pory robiliśmy to tak:
Pobieraliśmy listę aktywnych aukcji z panelu allegro, w excelu zamienialiśmy kolumnę z wartościami w zł na komórki liczbowe (aby skorzystać z funkcji "suma") i zaznaczaliśmy całą kolumnę. Wady takie rozwiązania to brak możliwości uwzględnienia liczby sztuk danego przedmiotu na jednej aukcji. Metoda z góry liczy że jest jedna szutka...
Próbowałem poszukać tej opcji w EasyUploaderze ale bezskutecznie.
Może ktoś podpowie jakieś proste i ciekawe rozwiązanie?
Z góry dzięki 🙂
No ale że? Skoro masz cenę i zakładam że prawidłową ilość które są w ofercie to wystarczy pomnożyć cenę razy sztuki a potem zsumować.
Mam ręcznie mnożyć ceny przez ilość sztuk przy kilku tysiącach pozycji ?
Musisz przyznać (nie ma tu złośliwości żadnej) że nie umiesz w excela. Jeżeli chcesz to Ci to policzę jak wyślesz mi plik.
Oczywiście że nie umiem, inaczej bym nie zakładał tego wątku... Stąd czekałem na gotową formułę bądź polecenie jakiegoś programu który zrobi to za mnie 🙂
[edycja]
Jakbyś mógł wyjaśnić jak to zrobić na przyszłość to będziemy bardzo wdzięczni ❤️
Link i tak już wygasł 🙂
Podaj mi normalny adres e-mail. Przez CW excel nie idzie.
biuro@motooutlet.pl
Tak żeby było jak najłatwiej. W easyUploader, na ofertach, pozostaw tylko kolumny CENA KT i POZOSTAŁO. Zaznacz jakąś ofertę, wcisnij CTRL+A, następnie CTRL+C, otwórz gołego excela, zaznacz komórkę A1 i CTRL+V. Następnie w wolnej kolumnie musisz napisać formułę, przykład Ci już wysłałem. Następnie, przeciągnąć formulę do samego dołu. Włącz jakiś poradnik na YouTube jak to się robi. Sumę umiesz 🙂
Dostałem na maila, bardzo dziękuje za pomoc. Jak będziesz potrzebował jakichś części do motorków to zapraszam na zakupy z 8% zniżką w naszym sklepie 🙂
Łatwiej będzie mi skopiować 2 kolumny z excela i dorobić taką formułę z mnożeniem jak pokazałeś i zrobić sumę aniżeli bawić się w easyuploadera.
Jeszcze raz dziękuję
Nie za ma co 🙂 . Motocyklu niestety nie posiadam. Pamiętaj że w Easy masz tonę fajnych informacji z których można skorzystać od ręki. Pozdrawiam