Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
mam dziwną sytuację, konsultant allegro w dyskusji szantażuje mnie iż muszę w poniedziałek do godz 13 wysłać zamienne części do kupującego. Pisze to w sobotę. W poniedziałek mam wiele pracy bo schodzą zamówienia z weekendu. Najgorsze jest to że ja nie wiem jakie części mam wysłać. Kupujący nie potwierdza tylko lawiruje i próbuje wyłudzać kasę. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Skoro kupujący nie udzielił informacji jakie elementy zamienne wysłać to odrzuć reklamację 14dnia od zgłoszenia
teraz wiem że tak można zrobić, ja uznałem reklamację w toku dyskusji jak zawsze to robiłem, teraz jest nowa formuła czyli oprócz dyskusji jest też reklamacja gdzie klika się uznaje lub odrzucam. Ja tego nie zrobiłem bo nie wiedziałem że trzeba. Ale to i tak nie zmienia faktu iż uznałem reklamację ale na przyszłość będę robił tak że decyzję o uznaniu lub odrzuceniu reklamacji będę podejmował dopiero po otrzymaniu od kupującego wszystkich danych jakie potrzebuję czyli pełną formę reklamacji. Jest to prosta procedura u nas. 2 zdjęcia i krótki opis jaka to część. Dla kupującego jest to 2-3 minuty pracy. Ale jeżeli kupujący nie spełni tych wymogów i my nie będziemy wiedzieli jaka część jest faktycznie uszkodzona to będę klikał odrzucam reklamację i tyle. Człowiek całe życie się uczy.
@Babyworld_Polska Konsultuję Twoje zgłoszenie z zespołem odpowiedzialnym za obszar dyskusji. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.
w_kiwi chwilkę cierpliwości ??? 4 dni minęło a odpowiedzi brak, trudne tematy najlepiej chować pod dywan,
@Babyworld_Polska Bardzo mi przykro, ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi. Poprosiłam o ponaglenie sprawy.
Konsultant allegro napisał ponownie 28 sierpnia czyli dzisiaj :
@Babyworld_Polska Wiktoria konsultuję Twoją sprawę, proszę o cierpliwość. Wrócimy do Ciebie z odpowiedzią tylko jak ją otrzymamy.
Wygląda na to że jeden moderator nie wystarczył
zaangażował się kolejny
skutek ten sam
Obstawiam że próbują ogarnąć harmider po jakimś przypadkowo posadzonym stażyście weekendowym
sprawa z kupującym została rozwiązana.
typowe na allegro w dyskusji - moderator wyznacza jakiś termin z d.....csdc -y
oczywiście efekt poniedziałku, po weekendzie nie jest uwzględniany
bo i po co
jeżeli jest problem z odpowiedzią kupującego to należy odstąpić od umowy pisząc, że to wina moderatora, który ograniczył prawa konsumenta swoim wpisem
@az1rael dlaczego 14dnia - przecież można szybciej to zrobić, po co czekać
zawsze można napisać - ponieważ moderator ograniczył czas wysyłki, przy braku sprzeciwu kupującego na ten fakt, odstępujemy od umowy
niestety Allegro ostatnio coraz częściej bawi się w zbawcę świata i wie lepiej niż sprzedający... w każdej dziedzinie. Powili sprzedający stają się niewolnikami allegro, mamy tylko płacić i robić co chcą, nie mamy się jak bronić przed nieuczciwymi kupującymi a tacy też są. ochronę mają tylko kupujacy