anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

temat ?

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Po prawie 1,5 m-ca od otrzymania przesyłki klient dzwoni z prośbą o przyjęcie zwrotu , nie może zgłosić bo minął termin  , przyczyna i powód zwłoki nieistotny . Zgadzam się bo ... bo się zgadzam , moja sprawa , proszę o wrzutkę na maila odstąpienia od umowy i już je mam , teraz czekam na przesyłkę zwrotną , kasę oczywiście zwrócę po jej  weryfikacji  ,ale w międzyczasie mija termin na złożenie wniosku o zwrot prowizji hmmm.. i co ? 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria bierzesz prowizję na klatę. Allegro nie ma obowiązku wracać Ci prowizji po terminie tak samo jak Ty nie masz obowiązku przyjmować zwrotów po terminie.

Powinieneś wiedzieć takie rzeczy z takim stażem i dorobkiem punktów na społeczności 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce czas na złożenie wniosku mija jutro , odstąpienie od umowy mam z datą dzisiejszą , odklikałem zwrot prowizji ot tak na pusto , zobaczymy co się wydarzy .

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria

ja stawiam że będziesz musiał wziąć prowizję na klatę bo zwracają z automatu nawet bez przelewu zwracają tylko jeśli jest zgłoszony zwrot. Więc nawet jak zgłosisz a nie ma zgłoszonego zwrotu to odrzucą.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce pamiętaj że nie ma obowiązku zgłaszać zwrotu przez allegro, można pisemnie, mailowo itp. wtedy odwołanie i pokazanie odstąpienia załatwia sprawę 😄

mix-mce
#15 Entuzjasta

@kostas11 tak ale nie jeśli w międzyczasie mija termin regulaminowy allegro. Wtedy przyznanie prowizji zależy tylko od widzimisie obsługującego zgłoszenie. Stawiam na odmowę.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce za takie zasługi dla na AG @mdrogeria dostanie bez problemu 😄

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce wiem ,że odrzucą , ale mam jeszcze odwołanie lub support , gdzie mogę załączyć odstąpienie i potwierdzenie przelewu 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria napisz to opowiadanie allegro, często zwracają po terminie 😄 zaznacz że dla dobra portalu poszedłeś na rękę kupującemu bla, bla, bla 😄

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 teraz zaczekam , aż odrzucą , w międzyczasie paczka przyjdzie i zwrócę kasę , mam jeszcze  ramki na odwołanie , wniosek złożony w terminie jest i korespondencja z klientem .

Zobaczymy jaki będzie finał , w końću moje zachowanie jest mocno pro - konsumenckie 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 @mix-mce dogadałem się z klientem , zwrot środków pójdzie przez allegro tylko jak teraz allegro policzy czas ? wniosek złożony w terminie , odstąpienie klienta w terminie , ale zwrot kasy po terminie i odwołanie po terminie hmmm..ciekawe 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@mdrogeria jak już ta przesyłka zwrotna do Ciebie dotrze i zwrócisz wpłatę kupującemu, daj znać.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika ok , kwota może i niewielka , ale będzie na dużą Milkę dla dzieciaków z sąsiedztwa , widać ,że im się nie przelewa .

oznacz moderatorów