Witam. Dlaczego jako sprzedawca od kilku miesięcy nie mam prawa spakować i wysłać towaru w przeciągu 24h? Tylko jestem goniony jak pies przez system allegro do wysyłki ONE jeszcze tego samego dnia do godziny 14-14.30? Próbuje zmieniać godziny widoczne dla kupujących, wstawiam różne wartości i dalej nic. Ciągle promowanie przez allegro ich formy wysyłki i oszukiwanie klientów, że otrzymają paczkę już jutro zmusza sprzedawców do pracy na najwyższych obrotach i ciągłego pakowania one w tempie. Jak zmienić godziny aby wysyłka wszystkich one była np do godz 19 każdego dnia? Zaznaczam , że system allegro i tak wymusza ciągle wysyłanie do do godz 14.30 i z tego co słyszałem to również u innych sprzedawców.
@Client:61027694 podaj proszę przykładowe zamówienie, będę mogła się wtedy lepiej odnieść do tematu.
Zakładam, że bierzesz datę sugerowanej wysyłki, za obowiązkową. Co do zmian które wprowadzasz i które nie są widoczne. Przewidywany czas dostawy wyliczany jest m.in. na podstawie Twoich dotychczasowych realizacji wysyłek. To, że zmienisz godzinę graniczną nie będzie widoczne od razu, jeżeli historia wysyłek wskazuje na krótszy czas realizacji. Możesz wyłączyć przesyłki szybsze niż Twoja deklaracja, wtedy klienci będą widzieli termin doręczenia zgodny z Twoją deklaracją nadania przesyłki.
@Client:61027694 musisz zmienić u wszystkich na godzinę np 12 i pod żadnym pozorem nie wysyłać późniejszych zamówień po tygodniu-dwóch system będzie pokazywał poprawnie kupującym 😄
https://salescenter.allegro.com/delivery-efficiency
wyłącz dostawy szybsze niż deklaracja, ustaw godziny i gotowe.
@www_bokken_pl to działa tylko dla wysyłek 2-3 dni 😞
Nieprawda, działa jak powinno.
Nie, nie działa. Już 4 miesiąc z tym walczę i dalej system wymusza natychmiastowe wysyłki. Tylko na One tak się dzieje. Reszta firm kurierskich bez problemu.
@Client:61027694 a masz ustawione gdziny graniczne dla wszystkich dostaw ?
zerkniecie @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@www_bokken_pl napisał(a):
Nieprawda, działa jak powinno.
Jeśli w ofertach deklarujesz wysyłkę w ciągu 2 lub 3 dni i nie chcesz, abyśmy wyświetlali w nich przewidywany czas dostawy krótszy od tej deklaracji – możesz wyłączyć tę opcję na najbliższe 10 dni. Dowiedz się więcej.
Tak już mam dawno zrobione od 3 miesięcy. Nic to nie pomaga. Godziny graniczne również. System allegro i tak wraca do szybkich wysyłek. Nie da się tego przeskoczyć, wielu znajomych też ma ten sam problem.
@Client:61027694 czy mówimy tu o koncie z którego piszesz? Bo jeżeli tak, to mamy negatywną weryfikację dla godzin granicznych (niespełnione warunki oznaczenia wysyłki tego samego dnia do konkretnej godziny).
O czym Pani pisze? Co można więcej ustawić niż Wasz system pozwala? Godziny graniczne są ustawione. Jak przejrzy Pani internet to okaże się, że wszyscy zmaja ten problem. Tylko z ONE. Z żadną inną firmą kurierską. Tylko z Waszymi wysyłkami. 4 miesiąc z tym się borykam. I nic. Żadne zł aby nie pomagają. Powinno być 24 h minimum na spakowanie i wysyłkę, a nie jak pies z językiem. Bo szybko wysłać i szybko pobrać prowizje.
@Client:61027694 godziny graniczne, które ustawiasz prowadzą do wyświetlania w ofercie oznaczenia "kup do X dostawa jutro", jeżeli nie spełniasz wymogów takie oznaczenie nie wyświetli się w Twojej ofercie. Ponownie: podaj proszę numer przykładowego zamówienia, jestem na 99% pewna, że błędnie odczytujesz czas w którym musisz nadać paczkę.