anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunęliśmy Twoje oferty sprzedaży - upomnienie od Allegro - zaraz mnie trafi jasny....

megii_ss
#12 Orędownik

Chciałabym poznać tą złotą myśl która przewodziła w tych waszych rozświetlonych umysłach co tu jest nie tak że oferty zostały usunięte ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

17173195367, 13842501050, 14988460490, 14988451583, 17864788327, 17064650425, 17173406405

oznacz moderatorów
44 ODPOWIEDZI 44

megii_ss
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jak długo jeszcze potrwa wasza ułomność ? Czy 2 tygodnie do mało czy dużo czasu aby coś z tym fantem zrobić ??

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@megii_ss Ponagliłam Twoją sprawę. Przepraszam, że to tak długo trwa. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik

mija 3 tydzień a wy jesteście w czarnej.... Czy wy sobie jaja robicie czy to jakiś eksperyment medyczny i sprawdzacie po jakim czasie ktoś dostanie jasnej cholery ? 

Usunąć oferty to potrafiliście i to migiem, ale juz klepnąć się w pierś i potwierdzić że ten wasz system jest nieudolny i przywrócić oferty już nie potraficie !

Co mi po tych pustych przeprosinach ?? co ??

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@megii_ss 

Rozumiem Twoje zdenerwowanie. Wiem, że sytuacja jest trudna i frustrująca, ale chciałbym, żebyśmy spróbowali skupić się na meritum sprawy, bo tylko wtedy uda się znaleźć rozwiązanie. 

Co do samej oferty - opis musi być spójny ze stanem faktycznym i ze zdjęciami. Jeśli deklarujesz, że produkt jest nowy, zdjęcia nie mogą sugerować czegoś innego. Stąd pojawiają się wątpliwości i pytania. Nie chodzi o to, żebyś dzwoniła do wrożki, ale o to, żeby kupujący miał pełną jasność, co dokładnie kupuje.

Proponuję, żebyś dodała zdjęcia, które pokazują faktyczny stan produktu i jego oryginalne opakowanie, wtedy nie będzie niejasności i oferty nie będą wstrzymywane.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik

Zdenerwowana to byłam 3 tygodnie temu, teraz jestem mocno wk.....

Nowy produkt nieposiadający oryginalnego opakowania nadal jest nowym produktem. Zdjęcia nic nikomu nie sugerują tylko przedstawiają to co mają przedstawiać i tyle i inne nie będą bo nie ważne jakie bym te zdjęcia nie zrobiła zawsze będzie to samo - ten sam produkt i stan.

Komu pojawiają się te wątpliwości i pytania ? Czego ty czy inny "spec" nie rozumiesz w tym co napisałam wcześniej ?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@megii_ss 

Zakładam, że masz świadomość, iż na Allegro stan Nowy oznacza - cytując naszą definicję:

"Nowy - ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu, które jest nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach)."

Podsumowując - jeśli produkt nie spełnia tego warunku, nie może zostać wystawiony jako nowy. Zdjęcia muszą oddawać faktyczny stan przedmiotu i opakowania, bo właśnie na tej podstawie kupujący podejmuje decyzję o zakupie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik

To powiedż mi w takim razie jak przedstawić klientowi produkt nie otwierając opakowania ? Jak go pokazać potencjalnemu kupujacemu ? 
Rozumiem że słowo klucz zwane miniaturką już w tym momencie nie obowiązuje ? Wystarczy dodać zdjęcie kartonu wmówić klientowi że tam jest jego produkt i ma sobie go wyobrazić bo pokazać mu nie mogę bo już otworzę karton, zerwę taśmę, plombę i wtedy już nie będzie nowym produktem bo było otwierane.

Bareja jak by jeszcze żył i nakręcił film o cyrku zwanym allegro to z pewnością dostał by oscara w każdej kategorii.

Robiłam sobie nadzieje że coś z tego wyjdzie, ale w tym momencie uświadomiłam sobie że to nieprowadzi do niczego - tego się nie da rozwiązać - jesteście tak beszczelni i beznadziejni że tylko czekać jak ktoś wam specjalistom kiedyś na ulicy w pysk napluje.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@megii_ss masz rację to Bareja

jeżeli napiszesz do allegro, że został rozpakowany przykładowy egzemplarz to z racji definicji podanej przez @gdvorek to będzie okej

ale oberwiesz z innej strony bo nie będzie ZDJĘCIE sprzedawanego przedmiotu 🙂

czyli nadal oferta do usunięcia

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@megii_ss 

Na Allegro obowiązuje jedna, jasno określona definicja stanu Nowy - produkt musi być kompletny, nieużywany i znajdować się w oryginalnym, nienaruszonym opakowaniu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

ok-trade92
#8 Zapaleniec

Heh, ciekawe co na tą definicję powiedziałby UOKiK?

ta definicja dyskwalifikuje 90% towaru o jakim tu mowa - definicja z ucha byle by utrudnić i 20% prowizji przytulić za sprzedaż nowych rzeczy.

Widzę, że szybko się Pan wypowiada to zapytam:

1) czy widział Pan kiedykolwiek NOWY zderzak w ASO sprzedawany w oryginalnym opakowaniu z metką?

2) DLACZEGO nie usuwacie mi ofert gdzie omyłkowo sprzedaję nowy przedmiot jako używany? W opisie wyraźnie napisane że przedmiot jest nowy a przez pomyłkę stan "używany". Przecież w tym przypadku parametr stan również nie pokrywa się ze stanem faktycznym.

@gdvorek 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@mix-mce @ok-trade92 

Wrócę do Was z odpowiedzią. Proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@gdvorek 

Nie ma takiego prawa które wymagało by części samochodowe były pakowane w fabrycznie zamknięte pudełka z pieczęcią i podpisem. O ile jakieś pudełko w ogóle jest.

To nie są tampony.

A po drugie, producenci często pakują części zbiorczo (po 2-, 4- 10- 100sztuk w paczce), raczej wątpliwe by udało się sprzedać 100szt tulejek w jednym zamówieniu więc jak wysyłać jedną sztukę z oryginalnym opakowaniem? Cudowne rozmnożenie? Czy podrabiać opakowania producenta?

Czy może coś w stylu allegro "wymyślamy zasady wy macie się ich trzymać bo nas szczegóły nie interesują".

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@ok-trade92 

Weryfikacja ofert ma w Serwisie charakter ciągły. Może się zdarzyć, że aktywne są oferty, które są niezgodne z Regulaminem. Jeśli jednak zostaną wykryte, mogą być od razu usunięte.

Jakby nie patrzeć, nie obserwujemy dzień i noc wszystkich Twoich ofert.

@mix-mce 

Tutaj nie chodzi o prawo. Chodzi o definicje wartości w parametrze Stan, które obowiązują w Serwisie. Są one również uwzględnione w Regulaminie. Korzystając z Serwisu ten Regulamin akceptujesz i jeśli chcesz u nas sprzedawać to godzisz się na niego.

Jeśli sprzedajesz towar z opakowań zbiorczych, istnieje opcja, że będziesz go mógł wystawić jako nowy, ale musisz umieścić odpowiednią informację w ofercie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

ok-trade92
#8 Zapaleniec

nie spodziewałem się niczego więcej... wymijająca odpowiedź jak zwykle...

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@gdvorek Tak, tu nie chodzi o prawo, tu chodzi o wasze regulaminy nie mające nic wspólnego z rzeczywistością ale to już problem sprzedających, prawda? Po co ja w ogóle pytam.

Nie da się w opisie dać jakiegokolwiek informacji że towar może być wysłany w opakowaniu innym niż oryginalne bez otrzymania ostrzeżenia lub usunięcia ofert.

Wasze boty wyłapią nawet słowo "zastępcze" i czasem nie pozwolą wystawić takiej oferty, czasem ostrzeżenie przychodzi po kilku minutach od wystawienia.

Co więcej, pisanie o jakimś opakowaniu (zbiorczym czy nie) w opisie przedmiotu nie jest zgodne z regulaminem jeśli oferta ma ustawiony stan NOWY.

Wiem bo sprawdziłem.

Żeby sprzedawać zgodnie z regulaminem trzeba albo podrabiać opakowania i znaki firmowe albo sprzedawać tylko 1% asortymentu który akurat jest pakowany firmowo. Wystarczyło tyle napisać.

oznacz moderatorów

ok-trade92
#8 Zapaleniec

Ręce opadają, dlaczego to robią - wszyscy dobrze wiemy.

Szkoda czasu na dłuższe rozprawy tutaj bo i tak nie uzyskasz odpowiedzi...

Najbardziej frustruje ten brak chęci współpracy z ich strony - nie dociera do nich, że mogli by porobić wyjątki dla części samochodowych bo ich definicja jest nierealna do przestrzegania w tej kategorii.

No cóż, życzę sobie i Wam Sprzedawcy by w końcu na rynku pojawiła się sensowna konkurencja i zabrała Allegro trochę obrotów to wtedy może coś się zmieni. 

oznacz moderatorów

uKOSIARY
#8 Zapaleniec

Sprzedaję części do rowerów i rowery używane . Ostatnio usunęliście mi 96 ofert gdyż były nie połączone ( były tylko wy je rozłączyliście) . Żeby wystawić muszę je połączyć choć są używane , łączę z takimi samymi ofertami a i tak mi je rozłączacie i kończycie ... i znowu je wystawiam i znowu je rozłączacie i kończycie i straszycie blokadą konta  i tak w kółko .... co robię nie tak ? Bo chyba już głupia jestem 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@uKOSIARY podaj proszę przykładowe numery ofert, zweryfikuję wtedy dlaczego zostały one usunięte. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@Sa_nova odnośnie sprawy @uKOSIARY 

allegro usuwa oferty jak nie są powiązane z towarem.

Pytanie brzmi dlaczego allegro odłącza towary z oferty? U mnie zwykle dlatego że ktoś robi zmiany w specyfikacji, pracownik allegro który nie ma zielonego pojęcia o swojej robocie  przyklepie zmiany i potem wszystkie oferty z tym towarem automatycznie są odłączane bo mają inne dane.

jak np towar a3eff26d-3704-4a01-a7d1-000da963f110

Kto tam klepnął zmianę z oficjalnego towaru Maxgear z tecdoc na jakąś podróbkę to nie wiem ale podwyżkę mu dajcie

oznacz moderatorów

uKOSIARY
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów