anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięta oferta, powód - błędna kategoria, proszę o pomoc!

grawerkowo
#7 Wielbiciel#

Zwracam się z prośbą o pomoc i wyjaśnienie sprawy na forum. Moja aukcja została usunięta.

Korespondując mailowo, otrzymuję od różnych konsultantów sprzeczne informacje.

Produkt którego dotyczy sprawa to drewniane pudełko, koperta na komunię z personalizacją (alternatywa dla tradycyjnej kartki z życzeniami) numer 17334279612. Aukcja została wystawiona w kategorii "Kolekcje i sztuka - Rękodzieło - Przedmioty ręcznie wykonane - Kartki, zaproszenia, podziękowania",

Poprosiłam o podanie odpowiedniej kategorii i otrzymałam informację. "Moda - Odzież,obuwie,dodatki - Ślub i wesele – Podziękowania."

W tym przypadku ani jedno zagadnienie, nie odpowiada oferowanemu przeze mnie produktowi.

Nie ma możliwości, żeby klient odnalazł ofertę w tej kategorii, szukając upominku np. na komunię.

Dodam, że w tej kategorii, nie ma praktycznie podobnego produktu do sprzedawanego przeze mnie.

Większość tego typu ofert znajduje się właśnie w rękodziełach.

Niestety nie mogąc zgodzić się z tą odpowiedzią, postanowiłam wystawić podobną ofertę w tej samej kategorii co poprzednio (Rękodzieło – kartki...) i zadać pytanie na czacie, czy moja oferta znajduje się w dobrej kategorii. Konsultant poinformował mnie, że przekazuje sprawę do odpowiedniego działu i wróci z informacją zwrotną. Odpowiedź cytuję " Miło mi przekazać, że oferta 17370952392 znajduje się we właściwej kategorii."

Następnie podałam numery innych moich ofert tego samego produktu (na różne okazje). Przykłady ofert 13990798628, 15310745183, aby otrzymać potwierdzenie na maila, że wszystko jest OK i w przyszłości nie będę miała podobnych problemów.

Ku mojemu zdziwieniu, następnego dnia otrzymałam odpowiedź, od innego konsultanta, że to nie są przedmioty ręcznie wykonane i nie mogą znajdować się w tej kategorii.

Jest to wzór stworzony od podstaw przeze mnie (laser wycina i graweruje), ale to ja tworzę projekty, szlifuję, składam w całość. W tej kategorii znajduje się również filtr, który pozwala przyporządkować produkt do danej okazji np. ślub, chrzciny, komunia.

Dodam, że w kategorii (Rękodzieło) jest ponad 2000 podobnych ofert (wpisując w wyszukiwarce hasło "pudełko"). Nawet zwykłe papierowe kartki np. z ażurem - nie są wykonywane ręcznie, tylko wycinane laserem lub ploterem, a tekst jest drukowany za pomocą drukarek. Taka argumentacja pozwala sądzić, że inne pudełka, kartki również nie powinny znaleźć się w tej kategorii.

Zamówiłam również rozmowę tel. 27.03 – przedstawiłam sprawę, doradca miał oddzwonić do południa. Do teraz nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@grawerkowo Poczekaj proszę na kontakt w zgłoszeniu 50435132. Jedyne co mogłam zrobić, to ponagliłam Twoją sprawę. Ja niestety nie jestem w stanie Ci pomóc na forum. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

grawerkowo
#7 Wielbiciel#

Sprawa została wyjaśniona. Otrzymałam odpowiedź telefoniczną oraz mailową. Kategoria Rękodzieło - Przedmioty ręcznie wykonane - Kartki, zaproszenia, podziękowania - jest jednak odpowiednia dla tego typu produktu.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

cyt Jest to wzór stworzony od podstaw przeze mnie (laser wycina i graweruje), ale to ja tworzę projekty, szlifuję, składam w całość

@grawerkowo dla allegro nie tworzysz ręcznie - jesteś maszyną i to bez rąk 🙂

oznacz moderatorów