anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięte oferty

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Również nam usunięto wszystkie nasze firmowe oferty. Posiadamy własny zastrzeżony znak firmowy, własne kody ean i własne numery części. Wszystkie nasze produkty zostały zakończone i co gorsza postawiono blokadę na ich wznowienie. To całkowice rozwala sprzedaż. Co mamy w tej sytuacji zrobić? Nigdzie nie naruszyliśmy regulaminu. Dostaliśmy błyskawicznie dwa ostrzeżenia a następnie blokadę wystawiania własnej marki. Prosze o pilną pomoc. Tych aukcji mamy bardzo dużo i są to nasze najlepsze oferty.

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autoruso bardzo proszę, abyś skontaktował się z nami za pomocą formularza.
Możliwe, że będzie potrzebne dosłanie jakichś dokumentów, dlatego najlepiej i najszybciej będzie, jeśli napiszesz bezpośrednio do odpowiedniego działu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Rozumiem, ale to potrwa kolejne kilka dni zanim to się wyjaśni a moja sprzedaż przez to leży na dnie. Nie mogę wystawiać produktów własnej marki co grozi w moim przypadku likwidacją firmy. Prosze o pilną pomoc bo nie zrobiłem niczego wbrew waszewmu regulaminowi.

oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Na maile nikt od rana nie odpowiada. Na czacie również nie można się połączyć

oznacz moderatorów

Starkrak
#11 Animator#

W allegro dzisiaj jest ogrom usunięć w pełni legalnych produktów. Zobacz tematy innych sprzedawców.

oznacz moderatorów

sensorycznie-pl
#9 Pomysłodawca#

U nas to samo, wczoraj 10 ofert dzisiaj prawie 50 zamkniętych. Napisałem na formularz, czekam na odpowiedź.

oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Dokładnie już zauważyłem. Pytanie kiedy ktoś coś z tym zrobi? U nas wszystkie nasze własne produkty zostały zablokowane. Tak jakbym sam chciał podrobić własną firmę. Bzdura. Zero odpowiedzi na maile i zero odpowiedzi na czacie

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autoruso rozumiem, że zależy Ci na czasie konsultuję tę sprawę i dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Pilnie czekam na pomoc. Przeanalizowałem wszystkie usunięte oferty i moim zdaniem jest to błąd jakiegoś algorytmu. Nie mogę wystawić żadnych ofert z producentem: inny. Taka sprzedaż jest zablokowana. Aukcje o których Państwo piszecie w mailu też są prawidłowe. Zarówno nr części jak i kod ean jest nasz własny. Opis i cała reszta również zgadza się z podanymi danymi. W emailu twierdzicie Państwo, że nasze produkty mogą stanowić podróbkę co jest nieprawdą. Jak mogę podrabiać własną firmę i własny znak firmowy? Widzę, że również inni mają podobne problemy. Jak długo może trwać rozwiązanie problemu i kiedy odblokujecie Państwo możliwość wystawiania ofert?

oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Gdy zaś próbuję wznowić aukcję to wyskakuje komunikat: 

Wystąpił błąd - Blokada możliwości wystawienia ofert z produktami marki OTHER. Wyjaśnij naruszenie zasad.

Czyli tak jakby nie mogę wystawić żadnej aukcji gdzie zaznaczony jest producent: inny

I tu dopiero zaczyna się pole do naruszeń. W takiej sytuacji musze sztucznie podpinać mój produkt pod inną markę?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Autoruso nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi w Twojej sprawie i prawdopodobnie dziś się to nie wydarzy, więc poproszę Cię o cierpliwość. Tak jak obiecała Monika, gdy tylko otrzymamy wieści, wrócimy do Ciebie z informacjami. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

Rozumiem, że problem jest globalny i wymaga to czasu, aczkolwiek w naszej sytuacji każdy dzień bez sprzedaży generuje duże straty. W ten sposób zablokowaliście nam Państwo możliwość sprzedaży wszystkich naszych aukcji premium. Zrozumiałbym usunięcie jakiejś konkretnej aukcji jeśli zawiera błąd aczkolwiek blokada wystawiania wszystkich przedmiotów, gdzie wybrać należy markę: inna i wpisać ręcznie nazwę marki to już przesada. Proszę więc o pilną reakcję i odblokowanie możliwości wystawiania aukcji. Kiedy najszybciej mogę spodziewać się odpowiedzi w tej sprawie? Z góry dziękuję za szybką reakcję. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Autoruso nie jestem w stanie zadeklarować Ci konkretnej daty, bo czekamy na informacje od zespołu, który tę blokadę na Twoim koncie ustanowił. Jak tylko je otrzymamy, natychmiast do Ciebie wrócimy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Autoruso
#8 Zapaleniec#

otrzymałem odpowiedź na maila o treści:

"Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość.
Podjęliśmy działanie, ponieważ otrzymaliśmy tzw. wiarygodne zawiadomienie od podmiotu, który reprezentuje właściciela praw marki z listy marek chronionych.
Zgodnie z założeniami programu Brand to protect, który ruszył 2 września 2024, usunęliśmy zgłoszoną ofertę oraz inne, w których oferował Pan produkty tej marki.
W związku z tym przez następne 180 dni nie może Pan wystawiać ofert z produktami tej marki. Działanie te dotyczy wszystkich kont, które są zarejestrowane na ten sam NIP.
Jeśli w ciągu tych 180 dni otrzymamy zgłoszenie naruszenia praw innej marki, wyciągniemy kolejne konsekwencje, które szerzej opisujemy w tym artykule." To niestety dalej nie wyjaśnia problemu jak mam wystawiać oferty z produktami które mają w nazwie innego producenta. Obojętnie bowiem jakiego bym nie wybrał to i tak opcja wystawienia jest zablokowana z powodu wyboru: inna.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

A my nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi? 

Od 18 miesięcy sprzedaję podobne do tego niżej wyłączniki, Klawiszowe-podświetlane-hermetyczne-okrągły-2.jpg

Ściągnęłam sobie dokumentację, EAN itp. i co miesiąc robiłam wystaw podobne. Aż do dziś. Przed chwilą chcąc wystawić jak zawsze, klikam wystaw podobną i otrzymałam komunikat że " numer EAN nie istnieje w bazie GIS. Czyli przez 18 miesięcy istniał ale już nie istnieje? Z tego co wiem to wyłączniki są produkowane nadal i z tym samym numerem więc nie bardzo wiem o co biega.

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#

Pisz do Onet, WP, Interii, lokalnej prasy i wszystkich innych mediów, które przyjadą do głowy. Nie odpuszczaj tej dziecinady. 

***(...domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha ...)
oznacz moderatorów

tomasz_watkowski
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

tomasz_watkowski
#8 Zapaleniec#

Zapomnij że Ci szybko pomogą i że wogóle pomogą. Tutaj robią ludziom wodę z mózgu. Obiecują gruszki na wierzbie. Nie polecam Allegro i radze szukać innej aplikacji. Będziesz tak co chwilę się męczyć tutaj z nimi, szkoda nerwów i czasu. Paru znajomych też miało z nimi podobne problemy, zmienili aplikacje i problem zniknął.

15 lat temu założyłem konto. Przez ten czas nie sprzedałem ani nie kupiłem żadnego produktu. W tamtym tygodniu pierwszy raz chciałem kupić produkt przez aplikację oszustów i obłudników z allegro. Okazało się że jestem zablokowany. Zablokowali mnie ponieważ według nich mam powiązania, wpółdziałam z kontem które ma sankcje lub udostępniam tej osobie moje konto. Powiedzieli mi że osoba która ma sankcje musi z nimi się skontaktować aby mnie odblokować. Kontaktu do domniemanego współpracownika nie chcieli dać sami też się nie zainteresowali sprawą że bezpodstawnie blokują niewinną osobę, a z osobą która ma sankcje nie kontaktowali się aby to wyjaśnić czy przez pomyłkę niezablokowali niewinną osobę. Co najlepsze osoba która ma sankcje okazało się że może korzystać z allegro bez problemu, a konto z którego przez 15 lat niekorzystałem zablokowali mi!!! Kontaktu trzeba było szukać na własną rękę. Po dwóch dniach udało się znaleźć i skontaktować z osobą która ma sankcje. (Daty są w screenach wiadomości mojej oraz osoby z sankcją) Gdy powiedziałem jej że ma nałożone sankcje, a mnie powiązali z jej kontem i niesłusznie zablokowali i że musi się skontaktować z allegro aby mnie odblokowali nie zrobiła problemu i się odrazu z nimi skontaktowała. Co jej odpisali?? Żeby mnie odblokować to muszę ja do nich się odezwać. A mi piszą że ona musi się do nich odezwać. I tak w kółko jak nakręcone małpy które są tam po to aby usuwać konta z długim stażem. Jeżeli chodzi o sankcje na konto z którym mnie powiązano okazało się że dostała te sankcje za to że nie dała się oszukać oszustowi który chciał wyłudzić pieniądze i telefon. Znajomy miał taki przypadek, kupujący zgłosił niezadowolenie z telefonu znajomy oddał pieniądze, telefonu nie odzyskał a Allegro olało sprawę!!!

Ja się zastanawiam w jakim sensie współpracuje z osobą która ma sankcje skoro z mojego konta przez 15 lat nic nie kupiłem ani nie sprzedałem. A gdy pierwszy raz chciałem kupić to byłem zablokowany.

Z nimi nie ma sensu dyskusji z nimi trzeba iść do sądu. Jak zapłacą raz, drugi, trzeci to może zaczną myśleć i uważać kogo zawieszają czy komu usuwają ogłoszenia za które się płaci...

20250311_230206.jpg

20250311_195655.png

  

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#

Myślę, że w końcu pewnego dnia ktoś weźmie jakąś dobrą kancelarię prawną i zrobi porządek z tym zlepkiem ekspertów po krótkim kursie eksperta. 

***(...domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha ...)
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autoruso wracam z odpowiedzią z konsultacji. 
Otrzymaliśmy zgłoszenie od kancelarii prawnej w imieniu właściciela marki Volkswagen, wskazali Twoje oferty (11814127077; 14849719587; 16798597657; 16970313508) jako nieoryginalne, co spowodowało nałożenie blokady na oferty z marką "inna". Oferty z tą marką zostały zastopowane i nie możesz wystawiać nowych ofert z tą marką.
Możesz odwołać się od tej decyzji przesyłając dokumentację potwierdzającą legalność oferowanego towaru. 
Muszę poprosić Cię o kontynuowanie korespondencji e-mail w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów