Usuwanie ofert "gdyż zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy, które mogą być wynikiem tłumaczenia"

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Allegro zakończyło - z UPOMNIENIEM ofertę DIXIT PL - Stan: Nowy - Sklepy, Opinie, Ceny w Allegro.pl "gdyż zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy, które mogą być wynikiem tłumaczenia opisu na inny język"
Tylko że:
- to jest polska wersja produktu, z polską instrukcją i wydawana przez polskiego dystrybutora,
- zawiera TYLKO polski opis. NIE TŁUMACZENIE. Po prostu polski opis,
- nie ma tam żadnego opisu w innym języku,
- Oferty (jest 296 ofert tego tytułu) z podobnym opisem są dalej obecne na Allegro
Nasza oferta została zamknięta bo niby Allegro robi "porządki" z produktami nie mającymi polskich opisów lub "zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy" ale zostawia ofertę tego tytułu mającą w parametrach takie KWIATKI JAK:
Kod producenta JY-359-2 Marka Jing Yi Rodzaj przednie Kolor dominujący czarny Zasilanie bateria Źródło światła dioda LED Liczba trybów świecenia 3 Waga 158 g EAN (GTIN) 3558380083443 Model JY-359-2 Zawartość zestawu baterie, lampka, uchwyt na kierownicę
GRA TOWARZYSKA DIXIT REBEL - 3558380083443 - 16908596002 - Allegro
Może Allegro (lub forumowicze) podpowie jakiej sztucznej NIEinteligencji allegro używa do wyszukiwania ofert które zamyka? Chyba że to taka sama inteligencja jak ta w Wiadomościach pod przyciskiem PRZETŁUMACZ - gdzie gorszego tłumaczenia nigdzie się nie znajdzie. I może ta sama sztuczna NIEinteligencja odpowiadająca za komunikaty w wiadomościach tzw Allina, czatbot Allegro która, gdy KUPUJĄCY pisze do sprzedającego , podpowiada sprzedawcy: "Zanim wyślesz wiadomość do sprzedającego, mam małą podpowiedź! "

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@HMS_Computers_II Weryfikuję kwestię zakończenia wskazanej oferty i wrócę z informacją, gdy ustalę szczegóły.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@HMS_Computers_II wracam do Ciebie z informacją. Ustaliłam, że oferta miała tłumaczenie na rynku czeskim, co mogło wpływać na niejasny opis oferty.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
"gdyż zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy, które mogą być wynikiem tłumaczenia opisu na inny język"
@Sa_nova a wiesz kto to tłumaczy? 🙂
Tłumaczycie oferty bez wyraźnego życzenia sprzedawcy i poźniej usuwacie oferte bo coś Wam nie poszło w tlumaczeniu?:)
To taka podobna akcja jak z tym, że dodajecie komuś fotki do oferty. Najlepszy był przypadek kiedy dodaliscie zdjęcie z danymi kontaktowymi do innego sprzedającego i usuneliście oferte, że sprzedający zachęca do kontaktu przed zakupem 😂
Ja rozumiem, że jest trudno z myślącymi pracownikami ale nie można polegać tylko na AI

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Też już mieliśmy sytuację że dostaliśmy z Allegro ostrzeżenie że mamy niedozwolone zdjęcie w ofercie zapraszające do kontaktu ze sprzedającym = TYLKO ŻE NIE Z NAMI! I oczywiście zdjęcie nie przez nas dodane!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Usuwacie naszą ofertę bo WY coś źle przetłumaczyliście??

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Więc to wasza wina, to dlaczego my dostaliśśmy UPOMNIENIE?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jeżeli wasze tłumaczenie było tak nieudolne że również wasze mechanizmy sprawdzające stwierdziły że nie nadaje się do wystawienia na Allegro, to coś z tym dalej zrobicie? Czy przwrócicie tą ofertę? Czy cofniecie upomnienie?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@HMS_Computers_II Doprecyzuję odpowiedź Sandry - problemem nie jest tłumaczenie na czeski, ale właśnie to, że Twoja oferta nr 11618518376 wyświetlała się na rynku czeskim z polskim opisem.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ale to wy tłumaczycie / LUB NIE na innych rynkach!. Pytam ponownie: Jeżeli NIE BYŁO tłumaczenia TYLKO NA RYNKU CZESKIM to dlaczego wycofaliście tą ofertę ze wszystkich rynków, a nie tylko z rynku na którym tłumaczenie było “niejasne”=NIE BYŁO TŁUMACZENIA?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@HMS_Computers_II Oferta jest jedna i pojawia się na różnych rynkach, więc w momencie jej usunięcia znika z każdego rynku.
Proszę Cię o weryfikację jaki język masz zaznaczony w ustawieniach lokalizacji. Język uzupełniania oferty ustawiamy automatycznie na podstawie ustawień lokalizacji. Opisu w bazowym języku używamy do automatycznego przetłumaczenia oferty kupującym, którzy przeglądają ją w innych językach. Dlatego, jeśli wpiszesz tekst w innym języku niż ustawiony język bazowy oferty – nie będzie on przetłumaczony poprawnie.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Od zawsze (od 18 lat i 4 miesięcy) jest:

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
"Dlatego, jeśli wpiszesz tekst w innym języku niż ustawiony język bazowy oferty " Opis BYŁ w takim samym języku jak język bazowy!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@HMS_Computers_II Każda oferta, którą chcesz udostępnić na rynkach zagranicznych, powinna mieć odpowiednią wersję językową. Wystarczy, że skorzystasz z opcji automatycznego tłumaczenia lub dodasz własne tłumaczenie. Z tego, co piszesz, wnioskuję, że tego nie zrobiłeś.
Przed ponownym wystawieniem oferty na zagranicznych rynkach, dostosuj ją do naszych wymagań.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Gdzie napisałem że nie ustawiłem automatycznego tłumaczenia ofert? Wprost przeciwnie: ZAPRZECZYŁEM waszemu twierdzeniu "Dlatego, jeśli wpiszesz tekst w innym języku niż ustawiony język bazowy oferty – nie będzie on przetłumaczony poprawnie." pisząc że od zawsze mam ustawiony język bazoway POLSKI. Czyli spełniam wasze wymaganią pisząc w języku bazowym, więc moja oferta powinna być przez was przetłumaczona!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Co do "Każda oferta, którą chcesz udostępnić na rynkach zagranicznych, powinna mieć odpowiednią wersję językową" Bzdura: mogę sprzedawać produkty będące w języku polskim na rynkach zagranicznych ponieważ tam też mieszkają polacy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na tej ofercie w parametrach jest informacja W JĘZYKU CZESKIM że produkt jest po polsku i posiada polską instrukcję więc spełniam wasze wymagania. Zresztą wg tego co podaliście wcześniej jeżeli mam ustawiony język bazowy polski (MAM) i daję opis po polsku (DAJĘ) to opis produktu będzie PRZEZ WAS PRZETŁUMACZONY

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przecież w każdej ofercie jest możliwość jej WYŁĄCZENIA NA KONKRETNYCH RYNKACH!. Ale przecież w Czechach i innych rynkach mieszkają Polacy więc dlaczego miałbym wyłączać produkt przeznaczony dla osób znających polski języki?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ten produkt jest w języku polskim, z Polską instrukcją, czyli przeznaczony jest dla osób które ZNAJĄ JĘZYK POLSKI! Dlatego też ma opis w języku polskim! Uprzedzając waszą odpowiedź że jest wymóg aby była informacja w języku rynku na którym jest sprzedawany produkt: ależ jest taka informacja ponieważ w parametrach jest informacja W JĘZYKU CZESKIM że produkt jest w języku polskim i że zawiera polską instrukcję. Także wymóg poinformowania w języku rynku na którym jest sprzedawany jest spełniony!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dodatkowo: nawet w nazwie ma dopisek:
PL
- « POPRZEDNIA
-
- 1